برای شروع مکالمه کلیک کنید
سلام مشاور رایگان خرید در واتس آپ
معمولا در کمتر از چند دقیقه پاسخ دریافت میکنید
مشاوره رایگان نیاز دارید ؟
مشاوره رایگان نیاز دارید ؟
تولید و پخت آجرنما

تولید و پخت آجرنما

تاریخ انتشار: 1398/02/29 13:42 | بازدید: 337

تولید اجر های تزئینی در خانه تولید و پخت آجر

تولید و پخت آجرنما

تولید و پخت آجرنما به دو روش سنتی و مدرن انجام میگردد. در مقالات گذشته در کالا ساخت ما به تاریچه و چگونگی تولید آجرنما اشاره داشتیم. در این مقاله قصد داریم تا شما را با روش های تولید آجر به این  صورت که شما در منزل هم بتوانید از نمونه های تزئینی با هنر دست خود بسازید.

تهیه و ساخت آجر طی مراحلی که به شرح زیر است انجلم میگردد .

اگر از روش سنتی استفاده کنید باید نخست به اماده سازی خاک رس توجه کنید . در کارگاه هایی که با روش سنتی هنوز پخت دارند خاک رس را با تسمه نقاله یا ماشین یا به روش دستی برداشت می کنند. مرحله بعد مناسب سازی خاک جهت استفاده و گل کردن است. برای این منظور کلوخ های بزرگ را با سنگ شکن میشکنند و مواد نباتی و دانه های درشت خاک را جدا میکنند. شما این مرحله را فاکتور بگیرید زیرا میتوانید از گل های رس اماده به راحتی استفاده کنید. خشت زنی و گل کردن مرحله بعدی در تولید آجر به روش سنتی است . در این مرحله شما می بایست 30 الی 35 درصد از وزن خاک را اب اضافه کنید. و گل را ورز دهید تا حالت خمیری به خود بگیرد و بدون اینکه فشار زیادی نیاز باشد گل را در قالب مورد نظر بریزید و با فشار دست خشت زنی را انجام دهید. آجر فشاری که بعد از قالب گیری و خشت زنی با اضافه کردن دو برابر آب حالت پوک و سبک به خود میگیرد .

خشت زنی آجر با دست در قالب های زیر در کارگاه های سنتی انجام می شود :

قالب چهارتایی خشت زنی /  قالب کشیده بدون ته (کلاف) /  قالب جفتی ایرانی(خشتی) / تکی مربعی بدون ته

 شما در منزل می توانید از انواع قالب هایی که مایل هستید استفاده کنید و بعد از اینکه آفتاب خورد و خشک شد روی آن را با نقوش هنری تزئین کنید. اینکه باید کوره شود را میتوانید فاکتور بگیرید . یا مانند گذشتان عمل کنید .

 

تولید آجر در کارخانه

سه روش برای قالب گیری در کارخانه موجود است و میتوان از انها استفاده کرد . بحث کو.ره ها جدا است و انواع کوره ها را بعدا مفصلا توضیح خواهیم داد . در اینجا ابتدای کار یعنی خشت زنی مورد بحث می باشد.

خمیری شکل یا روش گل نرم اولین روش خشت زنی است که در این روش آب به میزان 20 الی 30 درصد وزن خاک به آن اضافه می‌شود. خمیر گل از میان ماشین مکنده‌ای به شکل چرخ‌گوشت که نام دارد عبور داده می‌شود؛ و سپس هوا زدایی می‌شود. بعد از هوا زدایی خمیر با سیم بریده می‌شود. بعد از اینکه خشت تهیه شد به دستگاه خشک‌کن انتقال داده می شود.

روش گل سفت دومین روش است که در آن به گل سفت آب به میزان 20 الی 30 درصد وزن خاک اضافه می‌شود. خمیر گل از میان ماشین مکنده‌ای به شکل چرخ‌گوشت که نام دارد عبور داده می‌شود؛ و سپس هوا زدایی می‌شود. بعد از هوا زدایی خمیر با سیم بریده می‌شود. بعد از اینکه خشت تهیه شد به دستگاه خشک‌کن انتقال داده می شود.

پرس کردن خاک نیمه‌خشک: ابتدا در حدود ۸_۱۰ درصد وزن خاک به آن اضافه می‌شود تا دانه‌های موجود مرطوب شوند. بعد از مرطوب کردن خاک فشاری با تقریب ۸۰ کیلوگرم بر سانتی‌متر مربع توسط دستگاه پرس بر آن وارد می‌شود و خشت به وجود می‌آید. در این مرحله دیگری نیازی به خشک‌کردن خشت مدنظر نیست. این روش آخرین مورد از روش های خشت زنی در کارخانه است.

خشک کردن خشت نیز به رو ش های مختلفی انجام می گیرد که عبارتند از:

_ قرار گیری خشت در هوای آزاد به مدت ۱۳_۱۵ روز

_بهر ه گیری از کوره حلقه ای شکل هوفمان و قرار دادن خشت در اتاقک‌های کوره یا بام آن

_ استفاده از گرم‌خانه (اتاق گرم): اتاقی بلند و باریکی که از پایین آن هوای داغ رد و بدل می‌شود. رطوبت فضا نیز از سمت بالای اتاق مکیده می‌شود.

بهره‌گیری از تونل گرم: در این مکان خشت‌ها روی واگن قرار می گیرند و از یک سو هوای گرم وارد تونل می شوند. در پایان کار که خشت ها به انتهای تونل می رسند رطوبت خود را از دست می دهند.

بعد از خشک کردن خشت برای تهیه آجر لعاب دار به آن لعاب می دهند. در حین پخت آجر لعاب هم میپزد. لعاب هایی که دمای پختن کمتری نسبت به آجر نیاز دارند می توان بعد از ساخت آجر انجام داد.

شما میتوانید با تماس با همکاران ما در کالا ساخت از مشاوره رایگان بهره مند شوید و مراحل دقیق تر کار را به صورت جزئی جویا شوید.

 

تهیه و تنظیم در واحد تحقیق و توسعه گروه تولیدی و فروشگاهی کالا ساخت

تماس با کالا ساخت از طریق واتس اپ گالری کالا ساخت همکاری در فروش کالاساخت