تاریخ انتشار: 1398/11/30 12:08 | بازدید: 131
یکی از مواد های پوششی در صنعت ساختمان سازی رزین می باشد. این ماده از ترکیب مواد طبیعی یا مصنوعی تشکیل می شود که چسبندگی بسیار زیادی دارد و بسیار سخت می باشد. رزین های طبیعی از صمغ گیاهانی مانند کاج به دست می آید. رزین های گیاهی دارای رنگ های زرد تا قهوه ای می باشند و بسیار شفاف هستند. یکی از نمونه های رزین گیاهی، ماده کهربا می باشد که یک ماده معروف و زینتی می باشد و بیشتر به رنگ طلایی تیره یافت می شود. از رزین های طبیعی در گذشته به عنوان موادی برای درزگیری قایق ها، مومیایی کردن اجساد، ساخت ظروف غذا و ... استفاده می شده است.
امروزه با پیشرفت تکنولوژی و فناوری های مختلف رزین های مصنوعی به بازار وارد شده اند که بر پایه کوپلیمرهای اکریلیک می باشند و در صنعت از اهمیت بسیار زیادی برخوردار هستند. رزین های صنعتی کاملا شفاف می باشند و به صورت لایه ای بر روی سطوح مختلف مانند سنگ، چوب، آجر و ... قابل اجرا می باشند. اجرا رزین بسیار آسان می باشد و می توان از آن برای پر کردن خلل و فرج موجود در سنگ ها و در پی آن بالا بردن کیفیت و مقاومت آن ها استفاده نمود. رزین های مصنوعی از رزین های طبیعی بسیار پایدارتر، قابل پیش بینی تر و یکنواخت تر هستند.
فواید رزین:
انواع رزین:
یکی از انواع رزین ها، رزین پلی استر می باشد. این نوع رزین از واکنش تراکمی یک ترکیب الکلی چند عاملی و یک اسید چند عاملی مانند گلیکول و اسید فوماریک تشکیل می شود و دارای اتصالات استری می باشد. این نوع رزین 3 جزئی می باشد و پس از ترکیب با اسید و کبالت به نسبت های مشخص پخته می شود. از رزین پلی استر در کارهای صنعتی و مجسمه سازی استفاده می شود. این نوع رزین از قیمت بسیار مناسب تری نسبت به دیگر رزین ها برخوردار می باشد. رزین پلی استر در دکوراسیون داخلی نیز کاربرد دارد. عدم تغییر رنگ در برابر نور خورشید از ویژگی های بارز این نوع رزین می باشد.
از دیگر انواع رزین ها می توان به رزین فنولیک اشاره نمود که از واکنش تراکمی فنلها و فرم آلدهید تولید می شود. ساخت فوم، سازه ها عایق برای ولتاژ بالا، مغزی میز دکوری چرخ دنده ها و… از کاربرد های این نوع رزین می باشد. رنگ رزین فنولیک معمولا کدر می باشد و معمولا دارای رنگ های قهوه ای کم رنگ تا پر رنگ و سیاه می باشند. مقاومت الکتریکی خوب، کیفیت مناسب در ماشینکاری و پایداری ابعادی بسیار خوب و دقیق از ویژگی های این نوع رزین می باشد. گرید پر شده با خرده چوب برای کاربرد عمومی، گرید رزول مایع پر شده با شیشه، گرید پر شده با میکا و مواد معدنی، گرید پر شده با سلولز، لاستیک، شیشه و الیاف و گرید پر شده با میکا و شیشه از انواع رزین های فنولیک می باشد.
از واکنش رزین های اپوکسی با اسیدهای غیر اشباع اتیلنی نوعی دیگر از رزین ها با نام رزین وینیل استر تولید می شود. این نوع رزین نسبت به رزین پلی استر دارای مقاومت بالاتری نسبت به شکست و همچنین مقاومت بالاتری در برابر مواد شیمیایی هستند. کاربرد در صنایع رنگ پلاستیک، نماسازی ساختمان و چسب از نمونه موارد مصرف این نوع رزین ها می باشد. این نوع رزین مانند دیگر انواع رزین ها در الکل قابل حل و در آب غیر قابل حل می باشد. استحکام کششی، ازدیاد طول، نقطه نرمی و واکنش پذیری از ویژگی های رزین وینیل استر می باشد.
تهیه و تنظیم در واحد تحقیق و توسعه گروه تولیدی و فروشگاهی کالاساخت.
در تمامی مراحل ساخت و ساز کنارتان هستیم.