برای شروع مکالمه کلیک کنید
سلام مشاور رایگان خرید در واتس آپ
معمولا در کمتر از چند دقیقه پاسخ دریافت میکنید
مشاوره رایگان نیاز دارید ؟
مشاوره رایگان نیاز دارید ؟
روش های اسکوپ زدن

روش های اسکوپ کردن

تاریخ انتشار: 1397/08/23 12:34 | بازدید: 1974

اسکوپ و مراحل اسکوپ کردن سنگ و سرامیک

روش های اسکوپ کردن

 

همانطور که می­دانید و در بسیاری از مقالات ساختمان سازی، عنوان شده است که در میان انواع متریال های مورد استفاده به منظور نماسازی ساختمان، پرکاربرد ترین و پر طرفدار ترین گزینه، سنگ نما می­باشد. تنوع بالا و ویژگی های مثبت فراوان برخی از انواع سنگ های ساختمانی، موجب شده است تا این مصالح مورد پسند بسیاری از دست اندرکاران ساخت و ساز قرار گیرند. در این میان با وجود مزایای فراوانی که سنگ های ساختمانی از آن برخوردار هستند، اما برخی از انواع آن ها به سبب سطح صاف و بدون تخلخل و نفوذ پذیری بسیار کمی که دارند، به خوبی و کاملا به ملات نچسبیده و در اثر زلزله، انبساط و انقباض، وزش باد های شدید و ... از نما جدا شوند. این مسئله می­تواند موجب بروز خسارات مالی و جانی فراوانی گردد و نیاز است که از روش هایی همچون اسکوپ سنگ به نما بهره گیری نمود. اگر به یاد داشته باشید در مقالات پیشین سایت کالاساخت، در مورد اینکه اسکوپ چیست؟ توضیحات کاملی را برای شما همراهان عزیز ارائه نمودیم و دانستیم که اسکوپ شامل مجموعه عملیاتی است که برای جلوگیری از سقوط سنگ و اتصال بهتر و محکم تر آن به ملات و بدنه صورت می­ گیرد. در این مقاله اما می­خواهیم به معرفی و تعریف انواع روش هایی که برای اسکوپ کردن، مورد استفاده قرار می گیرد را معرفی و بررسی کنیم تا با روند این کار بهتر آشنا شوید.

 

روش های اسکوپ پیش از نصب سنگ

 

به طور کلی، به دو روش زیر می­توان نسبت به اسکوپ کردن سنگ نما، اقدام نمود.

  1. استفاده از سیم مفتول یا لقمه سنگ

این روش خود به دو صورت زیر انجام می ­پذیرد :

  • سیم مفتول :

هدف ازاسکوپ سنگ نما دراین حالت ایمن کردن سنگ با قلاب کردن آن توسط سیم به داخل ملات است. روش سیم مفتول اینگونه است که دو سرسنگ پلاک را به وسیله دستگاه فرز، شیارایجاد می‌کنند ومفتول آهنی به قطر ۲ میلیمتر را به صورت ضربدری ازاین شیارها عبورداده و گره می‌زنند. بدین ترتیب سیم به ملات پشت سنگ گیر کرده و آن را نگه می‌دارد. این روش با توجه به راحتی برش ، بیشتر برای اسکوپ سنگ نمای تراورتن بکارمی‌رود و کاربرد کم تری به نسبت دیگر روش ها دارد.

  • لقمه گذاری :

این روش که بسیار آسان و کم هزینه است، در موارد نادری استفاده می­شود. در این روش چند تکه سنگ را در فواصل و تعداد مشخص به پشت سنگ پلاک می­چسبانند (به وسیله چسب سنگ)  و با گیر و داری که بین سنگ پلاک و دوغاب انجام می­گردد، سنگ به خوبی به نما اتصال پیدا می­کند.

تکه سنگ ها می­توانند در ابعاد 4 سانتی متر و با ضخامتی به اندازه خود سنگ پلاک باشند. ولی باید دقت داشت که ضخامت تکه سنگ ها نباید مانع شاقولی یا تراز کردن سنگ پلاک گردد.

  1. استفاده از اسکوپ های آماده

در حال حاضر به منظور سهولت در اسکوپ و نصب سنگ نما به بدنه، اسکوپ های آماده به بازار عرضه گردیده اند که بهره گیری از آن ها آسان و بدون درد سر است. از انواع اسکوپ های آماده می­توان به موارد زیر اشاره نمود :

  • اسکوپ دو پایه :

این اسکوپ‌ها که دو بالچه دارند از جنس استیل بوده و توسط چسب به پشت سنگ می­ چسبند. بهره گیری از این اسکوپ ها خطر کمتری به نسبت روش سیم مفتول دارد. در این روش باید توجه کرد که نحوه ی قرار گیری اسکوپ دو پایه به گونه ای باشد که بالچه ها به صورت عمودی قرار بگیرند و مانع از نفوذ دوغاب به بخش های پایینی نشوند.

  • اسکوپ سه پایه :

این اسکوپ ها مانند اسکوپ دو پایه هستند با این تفاوت که از یک لبه سومی نیز برخوردارند. این لبه‌ی سوم در شایر ایجاد شده در سنگ قرار می­گیرد. به این صورت که ابتدا یک شیار در سنگ ایجاد کرده و داخل شیار را چسب می­زنند، سپس لبه سوم این اسکوپ را درون شیارقرارمی‌دهند تا خشک شود.

  • اسکوپ پروانه ایی :

این نوع اسکوپ ها معمولاً دارای جنسی از ورق های گالوانیزه و یا پی وی سی هستند و از پیچ و رول پلاک و سیم مفتول محکم تر و قابل اعتماد تر می­ باشند. برای نصب سنگ نما با استفاده از این قطعات، ابتدا شیاری با زاویه‌ی ۴۵ درجه در سنگ ایجاد کرده و سپس اسکوپ پروانه‌ای را درون شیار جای می‌دهند و پس از آن سنگ نما را نصب می­کنند. نفوذ دوغاب به اطراف اسکوپ پروانه‌ای باعث اتصال محکم سنگ می‌شود. اسکوپ های پروانه ای بسته به ابعاد سنگ در ابعاد کوچک، متوسط و بزرگ قابل بهره گیری هستند و مناسب برای انواع سنگ و سرامیک می­باشند.

  • اسکوپ Z :

این نوع اسکوپ همانطور که از عنوانش پیداست، قطعه ای به صورت حرفZ انگلیسی بوده و از طرفداران فراوانی برخوردار است. برای استفاده از این قطعه ابتدا شیاری در سنگ بدون زاویه خاصی ایجاد کرده و این قطعه را درون شیار قرار می‌دهند و سپس سنگ را نصب می‌کنند.

 

اسکوپ پس از نصب سنگ

روش هایی که در بالا عنوان نمودیم، همگی پیش از نصب سنگ امکان پذیر و قابل بهره گیری هستند. اما برای مواقعی که سنگ نما نصب شده است و می­خواهید مانع از سقوط آن شوید، میتوانید از پیچ و رول پلاک بهره گیری نمایید.

  • پیچ و رول پلاک :

در این روش پس از نصب سنگ، دو تا چهار نقطه از آن را به وسیله دریل سوراخ کرده و پیچ و رول پلاک را در داخل سوراخ ها قرار دارد و سنگ را با ملات پشتش درگیر می­ کنند. نکته ای که در استفاده از این روش باید به آن توجه نمود، این است که حتما برای ردیف اول سنگ نما از نبشی در زیر سنگ استفاده شود تا وزن سنگ بر روی نبشی انتقال داده شود و نبشی این نیرو را به سازه منتقل کند.

 

قیمت و خرید اسکوپ سنگ و سرامیک

 

اسکوپ ها علاوه بر نصب سنگ های ساختمانی، به منظور اتصال خشک برای کاشی و سرامیک بدنه نیز مورد بهره گیری قرار می­گیرند. در این بین باید عنوان کنیم که شاید برخی از افراد گمان کنند، استفاده از اسکوپ هزینه های اضافی در پی دارد و موجب افزایش قیمت نهایی نصب سنگ نما می­شود، اما باید بگوییم که جدا شدن سنگ از بدنه و افتادنش، علاوه بر خسارات مالی که در پی دارد و موجب خراب شدن ظاهر نما می­گردد، سبب ایجاد خسارت های جانی برای رهگذران نیز می­شود که جبران ناپذیر است.

در مقالات آینده سایت کالاساخت، مطالبی در رابطه با اینکه کدام سنگ نیاز به اسکوپ دارد؟ و فواید آن چیست؟ برای شما همراهان عزیز ارائه می­ نمایید. به منظور خرید اسکوپ سنگ و سرامیک در مدل های مختلف نیز می­توانید به بخش محصولات جانبی سایت کالاساخت مراجعه نموده و در صورت نیاز به مشاوره با کارشناسان ما از طریق واتس اپ، تلگرام و تماس تلفنی ارتباط بر قرار کنید.

 

 

تهیه و تنظیم در واحد تحقیق و توسعه گروه تولیدی و فروشگاهی کالاساخت.

 

در تمامی مراحل ساخت و ساز کنارتان هستیم.

tel: 031-91004468مشاوره تلگرام

تماس با کالا ساخت از طریق واتس اپ گالری کالا ساخت همکاری در فروش کالاساخت