تاریخ انتشار: 1395/11/24 00:11 | بازدید: 1718
قدمت سنگ های مرمریت در کشور ایران به چند صد سال پیش باز میگردد و یکی از انواع بناهای بسیار مشهوری که میتوان آثار این سنگ ها را در کف فرش و بخش های مختلف آن مشاهده نمود، میدان نقش جهان اصفهان میباشد. با توجه به این موضوع میتوان دریافت که مرمریت ها از جمله سنگ های مقاوم و با دوامی هستند که از گذشته تا به امروز دارای طرفداران فراوانی میباشند.
در حال حاضر یکی از گزینه هایی که بسیاری از دست اندرکاران ساخت و ساز در پیاده سازی کف فرش و پلکان از آن بهره گیری میکنند، سنگ های مرمریت میباشند. در واقع این سنگ ها علاوه بر دوام و استحکام، ظاهر زیبا و جذابی نیز دارند و مورد پسند بسیاری از افراد قرار میگیرند.
سنگهای مرمریت از دسته سنگ های دگرگونی هستند که دارای جنسی از آهک و ماسه بوده و طی میلیون ها سال در اثر فشار و گرما متبلور گشته و تشکیل شده اند. این سنگ ها از تشکیل و به هم پیوستن دانه هایی به نام کوارتز بوجود آمده اند و میتوان آن ها را از لایه لایه تشکیل شدن به صورت رسوبی در نگاه اول تشخیص داد. اصلی ترین کانی تشکیل دهنده سنگ های مرمریت را میتوان کلسیت دانست که به مرور زمان بافت و ساختار آن متبلور شده و به یک کلسیت درشت تر و رگه دار تبدیل میشود.
سنگ های مرمریت از جمله سنگ های ساختمانی هستند که به سبب تشکیل شدن در برابر حرارت و فشار بالا، از دوام و استحکام نسبتاً خوبی برخوردارند و میتوان اینگونه بیان نمود که مقاومت مرمریت ها بالاتر از سنگ های تراورتن و پایین تر از سنگ های گرانیت میباشد. همچنین سنگ های مرمریت از تخلخل پایین تری به نسبت تراورتن ها برخوردار هستند و برخی از انواع آن ها دارای تراکم بالایی در بافت خود میباشند.
از دیگر ویژگی های سنگ مرمریت میتوان به ساب پذیری بسیار خوب و بالای اکثر آن ها اشاره نمود. در واقع این سنگ ها یکی از نمونه های زیبا و جذاب در طراحی فضای داخلی ساختمان هستند و این موضوع به دلیل رنگ های جذاب و دلنشین به همراه جلای چشمگیر برخی از انواع آن هاست.
از معایب سنگ مرمریت میتوان به آسیب پذیری آن در برابر اسید ها اشاره نمود و همچنین این سنگ در مجاورت با تغییرات آب و هوایی دچار تغییر شکل میشود. سنگ های مرمریت اما مقاومت بالایی در برابر خش و ضربه دارند و به همین دلیل در ساخت پلکان نیز بسیار مورد بهره گیری قرار میگیرند.
سنگ های مرمریت بیشترین نوع کاربرد در صنعت ساختمان سازی را در بین سنگ ها دارا هستند. این سنگ ها در:
مورد استفاده قرار میگیرند و میتوان گفت که هیچ نوع جنس از سنگ ها این قابلیت را ندارند.
در این بین باید به این نکته اشاره کنیم که استفاده از سنگ مرمریت به عنوان سنگ نما، خصوصا برای نمای خارجی ساختمان، شرایط خاصی را طلب میکند. در واقع این سنگ ها به سبب تخلخل بسیار کمی که دارند، از چسبندگی خوبی به ملات ساختمان برخوردار نمیباشند و باید در ارتفاع بالاتر از یک متر اسکوپ شوند. همچنین به دلیل مقاومت پایینی که در برابر هوازدگی دارند و دچار تغییر شکل میشوند، بهتر است از نمونه های تیشه ای و بادبر آن ها در فضای خارجی ساختمان بهره گیری نمود. در مقالات آینده سایت گروه کالاساخت، مقاله جامع و کاملی در رابطه با کاربرد سنگ مرمریت در نمای خارجی ساختمان برای شما همراهان عزیز ارائه میدهیم.
مرمریت ها را در انواع مختلف :
فراوری و تولید میکنند،که بیشتر در زمان های قدیم به صورت تیشه ای و در زمان حال به صورت ساب خورده مورد استفاده قرار میگیرند. همچمنین از انواع سنگ مرمریت در ابعاد مختلف مانند اسلب، پلاک، سنگ کف فرش و سنگ پله بهره گیری میشود.
در اخر باید بگوییم، اگر به خرید سنگ مرمریت در طرح ها و رنگ های جذاب علاقه مند هستید، میتوانید با مراجعه به سایت گروه تولیدی و فروشگاهی کالاساخت، انواع مختلف از این سنگ ها را مشاهده نموده و نمونه مورد نظر خود را از داخل منزل با متراژ مورد نیاز به ما سفارش داده و درب خانه تحویل بگیرید. برای بدست آوردن اطلاعات بیشتر در زمینه سنگ ها و داشتن انتخابی دقیق تر برای ساختمان خود با کارشناسان ما تماس بگیرید تا به شما در این انتخاب مشاوره رایگان دهند.
تهیه و تنظیم در واحد تحقیق و توسعه گروه تولیدی و فروشگاهی کالاساخت.
در تمامی مراحل ساخت و ساز کنارتان هستیم.