برای شروع مکالمه کلیک کنید
سلام مشاور رایگان خرید در واتس آپ
معمولا در کمتر از چند دقیقه پاسخ دریافت میکنید
مشاوره رایگان نیاز دارید ؟
مشاوره رایگان نیاز دارید ؟
مقاومت رزین در مقابل اشعه خورشید

مقاومت رزین در مقابل اشعه خورشید

تاریخ انتشار: 1398/11/16 09:53 | بازدید: 558

مصالح ساختمانی بسیار زیادی در صنعت ساخت و ساز .......

مقاومت رزین در مقابل اشعه خورشید

مصالح ساختمانی بسیار زیادی در صنعت ساخت و ساز موجود می­باشد که از انواع آن ها می­توان در پیاده سازی بخش های مختلف ساختمان بهره گیری نمود. فضای خارجی و نمای بیرونی ساختمان از جمله بخش هایی است که می­توان در اجرا آن از انواع مصالح همچون سنگ ساختمانی، آجر، چوب و ... استفاده کرد. در این بین باید به این نکته اشاره نمود که طراحی این بخش از ساختمان دارای اهمیت بسیار زیادی می­باشد، چرا که قسمت های بیرونی و نمای خارجی ساختمان از جمله بخش هایی هستند که همواره در معرض عوامل تخریب کننده و تاثیر گذار مختلف قرار می­گیرند. یکی از این عوامل که کالاساخت در این مطلب سعی در بررسی آن دارد، اشعه خورشید یا همان اشعه UV می­باشد. اشعه UV در واقع همان اشعه فرا بنفشی است که در گستره امواج الکترومغناطیسی با طول موجی در محدوده ۱۰ تا ۴۰۰ نانومتر (کوتاه‌تر از نور مرئی و بلندتر از پرتو ایکس) قرار دارد و در نور خورشید نیز موجود می­باشد. این اشعه در برخی مصالح و سنگ های ساختمانی که مقاومت کافی در برابر تابش مستقیم آفتاب ندارند، می­تواند سبب بروز مشکلاتی گردد.

 

تاثیر اشعه خورشید بر مصالح ساختمانی

حال سوالی که در اینجا مطرح می­شود، این بوده که اشعه خورشید چه تاثیری بر مصالح و سنگ های ساختمانی می­گذارد؟ دو موردی که در زیر بیان نمودیم، از جمله تاثیرات اساسی اشعه خورشید بر مصالح ساختمانی می­باشد.

  • تغییر رنگ مصالح:

یکی از مشکلاتی که اشعه خورشید برای برخی مصالح ساختمانی به دنبال دارد، تاثیر بر تغییر رنگ آن ها می باشد. در واقع قرار گیری نمای خارجی در معرض نور همیشگی آفتاب سبب می­شود تا رنگ مصالح تغییر کرده و به سمت تیرگی یا روشنی بروند. این تغییر رنگ ممکن است نقطه به نقطه صورت گیرد و در واقع قسمتی از ساختمان تغییر رنگ یافته و قسمتی دیگر ثابت بماند. با تصور این اتفاق می­توان متوجه شد که نمای ساختمان بسیار نازیبا و نامناسب می­گردد.

  • جدا شدن مصالح از بدنه :

یکی دیگر از مشکلات تابش مستقیم نورآفتاب بر نمای بیرونی، خشک شدن گل موجود در سنگ ها و آجر های استفاده شده برای اجرا این بخش از ساختمان و همچنین آب موجود در ملات بهره گیری شده برای اتصال آن ها به نما می­باشد. این موضوع خود پس از مدتی ممکن است سبب جداشدن و افتادن مصالح از بدنه ساختمان گردد و موجب بروز خسارات جانی و مالی شود. با توجه به مشکلات بیان شده در مطالب بالا، تصور کنید ساختمانی که قرار است پیاده سازی شود، در اقلیم آب و هوایی گرم و خشک با تابش مستقیم آفتاب و همواره در معرض نور خورشید قرار گیرد. با در نظر گرفتن این موضوع یا باید از مصالح محدودی که در برابر اشعه آفتاب مقاوم هستند بهره گیری شود و یا از مواد پوششی که از مصالح در برابر این مشکل محافظت می­کنند، استفاده گردد.

 

رزین، مایع ای محافظت کننده

برای جلوگیری از بروز مشکلات بیان شده در مصالح ساختمانی بر اثر اشعه خورشید، استفاده از رزین بهترین گزینه می­باشد. رزین در واقع یک ماده پوششی است که به صورت لایه ای بر روی انواع مصالح ساختمانی به خصوص سنگ و آجر کشیده می­شود و از آن ها در برابر مشکلات مختلف محافظت می­کند. این محصول یک ترکیب آلی طبیعی یا مصنوعی می­باشد که از مایعی غیر کریستالی و چسبناک تشکیل شده است. در حقیقت رزینی که در صنایع ساختمانی استفاده می­شود، رزین مصنوعی بوده که از ترکیبات شیمیایی تشکیل شده و انواع مختلفی دارد. رزین های طبیعی به طور معمول قابل اشتعال هستند و دارای رنگ های زرد تا قهوه ای شفاف می­باشند، اما رزین های مصنوعی بسیار در مقابل آتش و نور خورشید مقاوم بوده و کاملا بی رنگ هستند به طوری که مانند یک لایه شفاف بر روی مصالح ساختمانی کشیده می­شوند و آن ها را دچار تغییر رنگ نمی­سازند. در واقع ترکیبات رزین هایی که در صنعت ساخت و ساز استفاده می­شوند به طوری فراوری شده اند تا آن ها را در مقابل عوامل بسیار زیادی مقاوم سازند. در این بین یکی از عوامل بسیار مهمی که رزین ها در برابر آن مقاومت بالایی دارند و سبب می­شوند تا بتوان از بسیاری مصالح در فضای بیرونی و نمای خارجی استفاده نمود، دوام ومقاومت بالا در برابر اشعه خورشید می­باشد. همانطور که پیش تر اشاره نمودیم اشعه خورشید یکی از عوامل تخریب کننده مصالح ساختمانی مخصوصا سنگ و اجر است. سنگ های بسیار زیادی در صنعت ساختمان سازی وجود دارد که بسیار مناسب برای نمای بیرونی هستند ولی به دلیل وجود اشعه خورشید طول عمر آن ها بسیار کم بوده و پس از گذشت چند سال باید آن ها را تعویض نمود. رزین مایعی محافظتی است که همانند اثری که ضد افتاب بر روی پوست ما دارد، عمل کرده و متریال های ساختمانی را ضد اشعه خورشید می­گرداند. این محصول از تبخیر شدن آب موجود در سنگ ها و آجر ها جلوگیری می­نماید و کمک می­کند تا این مصالح پس از گذشت سالیان سال دچار تغییر رنگ نشوند.

 

نحوه استفاده از رزین

پس از اتمام دیوار بنایی، می­توان از این ماده استفاده نمود و باید به این نکته دقت نمود که دیوار کاملا تمیز و عاری از هرگونه کثیفی و آلودگی باشد. توجه داشته باشید که یک لایه از این محصول مقاومت کمی در برابر اشعه خورشید دارد و بهتر است از چند لایه آن استفاده نمود تا طی سالیان دراز مقاومتش همچنان حفظ شود و دچار تغییر نگردد. استفاده از چند لایه به این صورت است که ابتدا لایه اول را بر روی تمام سطح کار کشیده و صبر می­کنید تا کاملا خشک شود، پس از خشک شده لایه دوم را کشیده سپس به همین منوال هر چند لایه که در نظر دارد را اجرا نمایید. در واقع اجرای رزین بسیار آسان و بدون دردسر بوده و شما خود با رعایت چند نکته می­توانید از این محصول بر روی مصالح مختلف بهره گیری نمایید. برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره نحوه اجرا و خرید رزین در انواع مختلف می­توانید با کارشناسان ما در کالاساخت تماس حاصل نمایید و از مشاوره رایگان آن ها بهره مند شوید.

 

 تهیه و تنظیم در واحد تحقیق و توسعه گروه تولیدی و فروشگاهی کالاساخت.

 در تمامی مراحل ساخت و ساز کنارتان هستیم.

tel: 031-91004468بنر محصولات جانبی

تماس با کالا ساخت از طریق واتس اپ گالری کالا ساخت همکاری در فروش کالاساخت