ارتباط با کالا ساخت از طریق واتس اپ
برای شروع مکالمه کلیک کنید
سلام مشاور رایگان خرید در واتس آپ
معمولا در کمتر از چند دقیقه پاسخ دریافت میکنید
واتس اپ کالا ساخت
مشاوره رایگان نیاز دارید ؟
مشاوره رایگان نیاز دارید ؟
Speaker Call A line styled icon from Orion Icon Library.
تماس با کالاساخت
روی شماره کلیک کنید
معمولا در کمتر از چند ثانیه پاسخ دریافت میکنید
نحوه ی نگهداری از سنگ های ساختمانی

نحوه نگهداری از سنگ های ساختمانی

تاریخ انتشار: 1398/11/08 09:02 | بازدید: 364

با پیشرفت ساخت و ساز و رشد

 با پیشرفت ساخت و ساز و رشد آن سالانه بیش از میلیون ها متر مکعب سنگ ساختمانی مورد استفاده دست اندر کاران ساخت و ساز قرار می گیرد. سنگ های ساختمانی از ارزش بسیار بالایی در بین پیمانکاران و طراحان بر خوردار است و نگهداری و مراقبت از ان امری بسیار مهم و حیاتی می باشد. این مراقب و نگهداری باید از همان ابتدا که سنگ در کارخانه و کارگاه های فروش سنگ انبار می شود تا هنگامی که در قسمت های مختلف ساختمان اجرا می گردد، صورت پذیرد. بسیاری از سنگ ها هنگامی که در یک سازه استفاده می شوند پس از گذشت چند سال به دلیل عوامل مختلف تعویض می شوند. این عوامل که در ظاهر و جنس سنگ ها تاثیر گذار می باشند سبب از بین رفتن کیفیت آن ها می گردند. تیم کالاساخت در زیر به برخی از این عوامل اشاره نموده است:

 

  • رنگ رفتگی و یا تغییر رنگ :

یکی از عوامل بسیار موثر در تغییر شکل ظاهری و زیبایی سنگ، رنگ رفتگی می باشد. برخی از سنگ های ساختمانی مانند مرمریت ها به دلیل اثری که مواد اسیدی بر روی آن ها می گذارد دچار رنگ رفتگی و تغییر رنگ می شوند. این تغییر رنگ در سنگ ها سبب نازیبا شدن ان ها و مات و کدر شدنشان می گرد. سنگ های آهکی از جمله سنگ هایی هستند که بیش تر در معرض رنگ رفتگی قرار می گیرند. برخی دیگر از سنگ های ساختمانی مانند سنگ گرانیت نیز به دلیل قرار گرفتن در رطوبت دائمی و جذب آب و در پی ان وجود فلز در مواد تشکیل دهنده شان دچار تغییر رنگ می شوند و در رنگ آن ها به سوی زرد شدن متمایل می گردند. سنگ های آهکی نیز بر اثر آب بارانی که از سطوح مس و آلیاژ های آن بر سطحشان ریخته می شود دچار لکه های سبز رنگ می گردند.

 

  • شوره زدگی:

یکی دیگر از عوامل تخریب سنگ ساختمانی بروز شوره و سفیدک بر سطح آن ها می باشد. شوره در واقع بر اثر نمک های محلول در آب  بر روی سطح سنگ به صورت لکه های سفید رنگ ایجاد می گردند. نحوه تشکیل شوره در سنگ ها به این صورت است که اگر رطوبت و آبی که در سنگ جذب می شود به دنبال خود نمک های محلول داشته باشد و سپس این آب و رطوبت تبخیر گردد، مقداری نمک بر روی سطح سنگ باقی می ماند و این نمک ها تشکیل لکه های سفید رنگ می دهند. این لکه های سفید رنگ ظاهر و شکل سنگ را بسیار نازیبا و زشت می کنند.

 

  • از بین رفتن درخشش سنگ و مات شدن سطح آن:

مات شدن سطح سنگ یکی دیگر از تغییراتی است که در سطح سنگ های درخشان و صیقلی موجب بروز مشکل می شود. این مشکل بیش تر در سنگ هایی که به عنوان سنگ فرش استفاده می شوند بروز پیدا می کند. در واقع کفش هایی که کثیف و زبر هستند و بر روی سنگ ها بر اثر راه رفتن کشیده می شوند همانند سمباده سطح سنگ را ساب می دهند و به مرور زمان سطح صیقلی سنگ از دست می رود.

 

  • پوسته شدن و پولک زدن:

این عامل نیز مانند شوره در اثر نمک های معدنی بر روی سنگ اتفاق می افتد. به این صورت که نمک های محلول در آب در سطوح زیرین سنگ ها جمع می شوند و سپس بر اثر ایجاد فشار در آن ها باعث شکستگی می گردند. این اثر به قدری در سنگ مخرب است که باید سنگ را در سازه تعویض نمود.به دلیل بروز این اتفاقات در سنگ های ساختمانی متخصصان در زمینه ساخت و ساز اقدام به ارائه روش های نگهداری و مراقب از سنگ نموده اند تا پیمانکاران و صاحبان ملک بتوانند از سنگ های خود مراقبت نموده و سنگ های آسیب دیده را احیا نمایند. تیم کالاساخت در زیر به معرفی چند نمونه از این روش ها پرداخته است:

 

  1. دسته بندی صحیح سنگ در انبار:

یکی از روش هایی که انبارداران و سنگ فروشی ها می توانند با تکیه بر آن از سنگ های خود مراقبت نمایند دسته بندی مناسب آن ها می باشد. در واقع این افراد باید در هنگام انبار کردن سنگ های خود آن ها را بر اساس نوع و ضخامت دسته بندی نمایند و هر دسته را به صورت ورق های عمودی و یا مورد به یکدیگر تکیه دهند تا سطوح آن ها در برخورد با آب باران و هوا قرار نگیرد. این عمل از بروز یخبندان و ضربه بر روی آن جلوگیری می نماید.

 

  1. استفاده از مواد پوششی:

یکی دیگر از روش هایی که پیمانکاران و دست اندرکاران ساخت و ساز می توانند با استفاده از آن کیفیت و طول عمر سنگ های ساختمانی را بسیار بالا ببرند، استفاده از مواد پوششی می باشد. رزین و نانو از جمله مواد پوششی هستند که سبب جلوگیری از بروز بسیاری از مشکلات بالا می شوند و با نفوذ در بافت سنگ ها از جذب آب در ان ها بسیار جلوگیری می نمایند. از این مواد باید پس از اجرای سنگ در نما و در کف بر روی آن ها به صورت لایه ای استفاده نمود. دقت نمایید که یک لایه از این مواد کافی نمی باشد و باید چند لایه از آن ها برای بالا رفتن کیفیت و طول عمر سنگ ها استفاده نمایید.

 

  1. شست و شوی سنگ:

یکی دیگر از روش های رفع مشکلاتی همچون لکه و شوره در سنگ ها شست و شوی آن ها می باشد. برخی از سنگ های ساختمانی مانند سنگ های گرانیت و مرمر نیازمند شست و شو منظم دارند و بهتر است برای جلوگیری از کدر شدن ان ها در اثر شست و شو و مواد تمیز کننده حداقل سالی یکبار آن ها را شست و شو داد. کنترل میزان آب مصرفی در سنگ هایی که بافت آهکی دارند بسیار پر اهمیت می باشد. بهتر است از مواد زبر مانند ماسه در تمیز کردن سطح سنگ استفاده ننمایید. برای جلوگیری از رنگ رفتگی سنگ ها نیز سعی کنید از مواد شوینده اسیدی استفاده ننمایید.

 

تهیه و تنظیم در واحد تحقیق و توسعه گروه تولیدی و فروشگاهی کالاساخت.

 در تمامی مراحل ساخت و ساز کنارتان هستیم.

tel: 031-91004468مشاوره تلگرام

{{ faqs.title }}

تماس با کالا ساخت از طریق واتس اپ گالری کالا ساخت همکاری در فروش کالاساخت