ارتباط با کالا ساخت از طریق واتس اپ
برای شروع مکالمه کلیک کنید
سلام مشاور رایگان خرید در واتس آپ
معمولا در کمتر از چند دقیقه پاسخ دریافت میکنید
واتس اپ کالا ساخت
مشاوره رایگان نیاز دارید ؟
مشاوره رایگان نیاز دارید ؟
Speaker Call A line styled icon from Orion Icon Library.
تماس با کالاساخت
روی شماره کلیک کنید
معمولا در کمتر از چند ثانیه پاسخ دریافت میکنید
انواع نمای سبز

نمای سبز چیست؟

تاریخ انتشار: 1398/07/03 08:00 | بازدید: 756

نمای سبز چیست؟

هر ساختمان از قسمت های مختلفی تشکیل شده است که در ساخت هر کدام از این قسمت ها از مصالح مختلفی می توان استفاده نمود. یکی از این قسمت ها که از اهمیت ویژه ای برخوردار است نمای ساختمان می باشد. در ساخت نمای ساختمان از مصالحی مانند سنگ نما ، چوب، سیمان، آجر، سرامیک و انواع پنل ها می توان استفاده نمود که هرکدام بسته به سلیقه و طراحی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند. اما در این بین باید اشاره کرد که از گیاه نیز می توان برای طراحی یک نمای زیبا استفاده نمود. یکی از نما هایی که شما هم می توانید در سطح شهر آن را بر دیوار برخی از خانه ها مشاهده نمایید نمای سبز می باشد. در تعریف نمای سبز باید گفت با نمایی که تمام یا بخشی از آن دارای پوشش گیاهی باشد نمای سبز می گویند. در این نوع نما گیاهی مانند پیچ رونده، مو و غیره که ریشه آن در زمین می باشد، بر روی سطح نما حرکت می کند و شروع به بالا رفتن می کند.

 

انواع نمای سبز:

 به طور کلی نمای سبز می تواند به دو صورت زیر باشد:

 

  • نمای سبز سنتی:

در برخی از نماهای قدیمی شهر می توان نمای سبز را مشاهده نمود که به صورت طبیعی گیاه بر روی آن ها رشد و گسترش پیدا کرده است. در این نوع نما گیاهان بی واسطه به دیوار متصل می شوند و مستقیما و بدون حائل میان دیوار در طول نما بالا می روند. نمای سبز طبیعی برای ساختمان معمولاً به معنای ایجاد یک فضایی است که از نظر زیبایی و ارتباط با طبیعت بسیار دلپذیر است. این نماها از عناصری مانند گیاهان، درختان، سبزه‌ها، و حتی احتمالاً آب برای ایجاد یک محیط زنده و سرسبز بهره می‌برند. در زیر ویژگی‌های مهم نمای سبز طبیعی برای ساختمان آوردیم:

 

دیوارهای سبز
• استفاده از دیوارهای سبز یا دیوارهای زنده که با گیاهان یا سطوح سبز پوشیده شده‌اند، اجازه می‌دهد تا یک ترکیب زیبا از ساختمان و طبیعت ایجاد شود.

 

سقف‌های سبز
• سقف‌های سبز یا سقف‌های سبز زنده می‌توانند به تثبیت دماها، جذب CO2، و بهبود کیفیت هوا کمک کنند.

 

معایب نمای سز سنتی

 

پنجره‌ها و نور طبیعی
ک طراحی پنجره‌های بزرگ و قابل دسترس برای نور خورشید، به داخل و دید به بیرون، یک ارتباط طبیعی ایجاد می‌کند.

 

دیوارها و کف‌های سبز
• استفاده از گیاهان یا مواد سبز برای پوشش دیوارها و کف‌ها می‌تواند به یک احساس جلوه زیبایی و همچنین جذابیت طبیعی منجر شود.

 

آبنماها و استخرها
• استفاده از آبنماها، چشمه‌ها، یا استخرهای کوچک در محیط داخلی یا خارجی ساختمان می‌تواند یک احساس آرامش و نزدیکی به آب و طبیعت ایجاد کند.

 

پارکینگ‌های سبز
ک ایجاد پارکینگ‌های سبز یا سطوح پوشیده از گیاهان برای اتومبیل‌ها می‌تواند به ترسیم یک تصویر سبز و دوست‌دار محیط زندگی کمک کند.

 

مسیرهای پیاده‌روی سبز
• نصب آجرهای نفوذپذیر در مسیرهای پیاده‌روی که در میان چمن های طبیعی سبز زیبا قرار دهید، می‌توانند جلوه‌ی دلپذیر و تعاملی ایجاد کنند. نمای سبز طبیعی نه تنها به جلب توجه زیبایی می‌پردازد بلکه به بهبود کیفیت زندگی و احساس طبیعتی در محیط ساختمان کمک می‌کند.

 

معایب نمای سبز سنتی

 

نمای سبز سنتی که به نمای سبز مستقیم نیز شهرت دارد، دارای معایبی همچون موارد زیر می باشد:

 

  1. آسیب به مصالح: همانطور که می دانید برخی گیاهان قدرت اینکه در بین مصالح نفوذ کنند و موجب سوراخ شدن و از بین رفتن مصالح شوند را دارند.
  2. جلب نظر حیوانات : یکی دیگر از معایب این نوع نما جلب نظر حیوانات می باشد که سبب می شود تا نما را از بین برده و خراب کنند.
  3. هزینه های نگهداری بالا: از دیگر معایب نمای سبز سنتی هزینه های بالا ان که شامل هزینه آبیاری و کود دهی آن می باشد است.

 

هر چند که نمای سبز می‌تواند بسیار جذاب و محیط‌ زیستی باشد، اما در برخی شرایط ممکن است معایب خاصی داشته باشد. در زیر به برخی از این معایب اشاره می‌شود:


نیاز به مراقبت و نگهداری
• گیاهان و سطوح سبز نیاز به مراقبت و نگهداری دقیق دارند. آبیاری مناسب، مدیریت خاک، و مراقبت از گیاهان برای حفظ زیبایی و سلامت گیاهان لازم است.

 

نمای سبز چیست؟

 

هزینه نصب و نگهداری
• نصب و نگهداری سیستم‌های نمای سبز ممکن است هزینه‌های اضافی به همراه داشته باشد. سیستم‌های آبیاری، لایه‌های زیرین، و نگهداری ممکن است هزینه‌های زیادی داشته باشند.

 

خطر نشت آب
• استفاده از گیاهان و سبزیجات در ساختمان‌ها ممکن است به خطر نشت آب از دیوارها یا سقف‌ها منجر شود. این مشکلات به خصوص در ساختمان‌های با قدمت ممکن است بیشتر باشد.

 

سختی در ترمیم و تعمیر
• هر گونه ترمیم یا تعمیر در سیستم‌های نمای سبز ممکن است زمان‌بر و پیچیده باشد. به دلیل وجود گیاهان و لایه‌های زیرین، تعمیرات ممکن است سخت باشد و نیاز به تخریب بخشی از نما داشته باشد.

 

وزن اضافی بر ساختمان
• گیاهان، خاک، و سیستم‌های آبیاری ممکن است وزن اضافی به ساختمان اضافه کنند. این مسئله به خصوص در ساختمان‌های با قدمت یا ساختمان‌هایی با ساختار ضعیف ممکن است مشکل ایجاد کند.

 

مشکلات حشرات و بیماری‌ها
• نمای سبز ممکن است زمینه‌ای برای پرورش حشرات و گیاهان بیمار باشد. این ممکن است مشکلات بهداشتی و آسیب به گیاهان ایجاد کند.

 

تاثیرات سایه بر بخش‌های داخلی
• در بعضی موارد، گسترش سبزیجات بر بخش‌های داخلی ساختمان ممکن است باعث افزایش سایه و کاهش نور طبیعی گردد که ممکن است در برخی فضاها مطلوب نباشد.
برای حل یا کاهش این مشکلات، انتخاب مواد مناسب، طراحی دقیق، و نگهداری منظم از اهمیت بالایی برخوردارند. همچنین، مشاوره با متخصصان معماری و محیط زیست نیز می‌تواند به تصمیم‌گیری بهتر کمک کند.

 

  • نمای پوسته سبز

امروزه می توان از اصول مهندسی برای ساخت نمای سبز استفاده کرد که در آن تکیه گاهی تحت عنوان استراکچر به صورت داربست برای نگهداری گیاهان به دیوار نما متصل می شود و گیاهان خزنده می توانند با تکیه بر آن رشد نمایند. این داربست می تواند از جنس چوب، فلز، شبکه توری، سیم‌های کابلی و غیره باشد. هدف این نما که به نمای سبز دو پوسته نیز شهرت دارد ایجاد یک پوشش گیاهی و سبز مستقل از نما نمی باشد. این نما خود می تواند در حالت های زیر اجرا شود:

 

  1. داربست های مدولار
  2. سازه شبکه ای
  3. سیستم های کابلی
  4. سیستم دیوار سبز با استفاده از نمد پلیمری
  5. سیستم دیوار سبز هیدروپونیک

 

مزایای نمای سبز

 

  • کاهش آلودگی:

همانطور که میدانید گیاهان در تهیه اکسیژن هوا و فیلتر هوای آلوده نقش بسیار زیادی دارند. در نتیجه نمای سبز که با استفاده از گیاهان طراحی می شود آلودگی ها و ذرات معلق را گیر می اندازد و سبب کاهش آلودگی محیط می شود. نمای سبز موجب کاهش گازهای گلخانه‌ای، کاهش آلاینده‌ها و گازهای سمی و کاهش دود حاصل از ضایعات صنعتی و ماشین ها می شود.

 

  • صرفه جویی در انرژی:

یکی دیگر از مزایای نمای سبز صرفه جویی در مصرف انرژی می باشد. این پوشش می تواند در فصل تابستان مانند فیلتری در مقابل اشعه خورشید عمل کند و ایجاد سایه نماید. علاوه بر این نمای سبز می تواند لایه ای از هوا را در خود حفظ نماید و عایق حرارتی خوبی برای ساختمان به شمار می آید. همچنین این نما می تواند از بادهای سرد زمستانی جلوگیری کند. همه این فواید می تواند انرژی مصرفی در فصول مختلف سال را تا حدود زیادی کاهش دهد.

 

  • زیباسازی:

زیباسازی فضای شهر به وسیله پوشاندن جلوه های نازیبا آن یکی دیگر از مزایای نمای سبز می باشد. این نوع نما همچنین می تواند جلوه بصری چشم نوازی را برای نمای ساختمان به ارمغان بیاورد و سبب افزایش ارزش ملک گردد. علاوه بر این ها، نمای سبز سبب ایجاد نشاط و افزایش سلامت جسمی و روانی شهروندان شهر و بهبود مناظر اطراف ساختمان می شود.

 

  • عایق صدا:

از دیگر مزایای نمای سبز، جلوگیری از ورود و خروج صداهای مختلف به داخل و خارج ساختمان است. این پوشش مانند عایقی برای صدا محسوب می شود و بسیار مناسب برای ساختمان هایی است که در مرکز شهر و در معرض سر و صدای زیاد هستند.

 

تهیه و تنظیم در واحد تحقیق و توسعه گروه تولیدی و فروشگاهی کالاساخت

"در تمامی مراحل ساخت و ساز کنارتان هستیم"

tel: 031-91004468

مشاوره تلگرام

{{ faqs.title }}

تماس با کالا ساخت از طریق واتس اپ گالری کالا ساخت همکاری در فروش کالاساخت