ارتباط با کالا ساخت از طریق واتس اپ
برای شروع مکالمه کلیک کنید
سلام مشاور رایگان خرید در واتس آپ
معمولا در کمتر از چند دقیقه پاسخ دریافت میکنید
واتس اپ کالا ساخت
مشاوره رایگان نیاز دارید ؟
مشاوره رایگان نیاز دارید ؟
Speaker Call A line styled icon from Orion Icon Library.
تماس با کالاساخت
روی شماره کلیک کنید
معمولا در کمتر از چند ثانیه پاسخ دریافت میکنید
انواع پخت کاشی و سرامیک

پخت کاشی و سرامیک

تاریخ انتشار: 1397/07/08 07:22 | بازدید: 1203

مراحل پخت کاشی و سرامیک را توضیح داده ایم

بطور ساده در مورد پخت کاشی اینگونه بیان می شود که پس از اعمال لعاب در کاشی مرحله ی پخت انجام می شود. البته بعضی از کوره های امروزی در ابتدای آنها یک منطقه خشک کردن و حتی یک کوره خشک کن افقی رولری وجود دارد که خود موجب ارتقاء کیفیت محصول شود. مرحله ی پخت، نیز یکی از مراحل بسیار ظریف تولید کاشی می ‌باشد. منحنی پخت کاشی که به صورت منحنی زمان و دما تعریف می‌ شود اساس و اصل پخت را تشکیل می ‌دهد. نوع منحنی پخت برای محصولات مختلف و کاشی‌های مختلف متفاوت است. منحنی پخت بر اساس دماهای مختلف کوره که توسط ثبات‌های متصل به ترموکوپل‌های موجود در دیواره‌ها یا سقف کوره ثبت شده و رسم می‌گردد. دیاگرام دارای جزئیات زیادی از جمله تعداد ترموکوپل‌های موجود در کوره می‌باشد. راندمان پخت به مقداری انرژی گرمایی جذب شده توسط محصول بستگی دارد. در کوره های قدیمی که از نوع تونلی بوده به علت کم بودن مقدار انرژی جذب شده توسط کاشی‌ها مشکلات زیادی وجود داشته از جمله:

 

  • یکنواخت نبودن هوا
  • مصرف زیاد انرژی
  • هزینه زیاد و نگهداری
  • مشکلات مکانیکی
  • دامنه متغیر ابعاد و مقادیر کم محصولات درجه یک

 

اما در کوره های امروزی که از نوع رولری می‌ باشد این مشکل تا حد زیادی کم شده است. کوره ی رولر شامل یک ساختار فولادی است که تکیه گاه کف، دیواره‌ها و سقف آن از مواد مختلفی مانند دیرگداز، عایق و سرامیک ساخته شده‌اند. عایق بودن بالا و مقاومت بسیار خوب در برابر شوک حرارتی از ویژگی‌های این کوره‌ها می ‌باشد. تمامی این‌ها اینرسی گرمایی کوره را به حداقل رسانده و موجب کاهش تغییرات منحنی پخت می‌شود و سرعت گرم شدن و سرد شدن کوره را تسهیل می‌ نماید. سیستم محرکه و گرداننده رولری های کوره که شامل موتورهای که سرعت آنها قابل تنظیم بوده و بهره برداری بهینه از منحنی پخت را امکان پذیر می‌سازد؛ و امکان تنظیم سرعت موتورها که هر یک به مجموعه ای از رولرها متصل می ‌باشد تنظیم سرعت رولرها و در نهایت کاشی را ممکن می ‌سازد. سرعت موتورها دائماً توسط کامپیوتر کنترل می‌شود. سیستم احتراق که شامل مشعل‌های مختلفی است که با گاز و دمیده شدن هوا کار می‌کند نیز توسط کامپیوتر کنترل می‌گردد. هر منطقه شامل یک دسته مشعل در زیر روی رولرها می ‌باشد و شامل تجهیزاتی نظیر وسایل کنترل دستی یا اتوماتیک گاز، سیستم احتراق الکترونیکی توسط الکترودهای وارد شده به محفظه احتراق مشعل و تنظیم اتوماتیک دما برای قسمت‌های مورد نظر در مسیر پخت می‌باشد. این تنظیمات توسط یک سیستم اتوماتیک و خود کنترل مرکب از ترموکوپل‌های مختلف کنترل می‌شود که میزان گاز مشعل‌ها را تنظیم می‌نماید. فعل و انفعالات مختلف در مراحل مختلف دمایی از ابتدا تا انتهای پخت شامل: حذف رطوبت یا آب جذب شده از محیط و حتی باقیمانده پس از خشک کردن و حتی جذب شده از لعاب ـ خارج شدن آب زئولیتی- سوختن و احتراق ترکیبات آلی که در خاک‌های رسی به وفور دیده می‌شود و آزاد شدن سولفات که خود تولید اسیدهای گوگردی می‌نماید. تغییر شکل کریستالی کواتر از آلفا به بتا که با افزایش حجم ناگهانی مواجه بوده کربنات‌ها و آزاد شدن co۲ تشکیل فازهای جدید سیلیکاتی و ... می‌باشد. چنانچه مراحل مختلف پخت و حتی مراحل قبلی تولید و مواد اولیه تحت کنترل نباشد عیوب مختلف در محصول می‌تواند ایجاد شود از جمله:

 

  • دفرمگی تابدار شدن کاشی‌ها و سایر موارد مربوط به مسطح بودن
  • خراب شدن کیفیت سطح لعاب و ایجاد سوراخ‌های سوزنی
  • لعاب نگرفتگی و لعاب پریدگی
  • ترک‌های مویی لعاب ترک‌های مکانیکی و شکستگی و گوشه پریدگی
  • نقاط سیاه و Black core
  • کثیفی‌های سطح لعاب
  • گونیا نبودن و اختلاف سایز
  • تغییر طیف چاپ و زمینه
  • شفافیت و موارد مربوط به درخشندگی سطح بیشتر در مورد لعاب‌های تراس و اپک
  • استحکام کم و ترد و شکننده بودن

 

پخت سرامیک

 

پخت کاشی و سرامیک

 

کاشی و سرامیک از جمله مصالحی هستند که امروزه در پوشش کف و بدنه ساختمان ها بسیار مورد بهره گیری قرار می گیرند و به سبب تنوع بالایی که دارند، اکثر سلایق را پوشش می دهند. در این بین عوامل مختلفی در دسته بندی کاشی و سرامیک مطرح هستند که یکی از آن ها تعداد پخت این محصولات می باشد. در واقع کاشی ها به سه صورت یک پخت، دو پخت و سه پخت تولید می­شوند که بسته به نوع کاشی تولیدی و نوع تکنولوژی به کار رفته تعداد پخت آن ها تعیین می گردد. حال آنچه که ما در این مقاله از سایت کالاساخت، سعی در بررسی آن داریم پخت سوم کاشی و سرامیک می باشد. یکی از مراحل اساسی تهیه ی کاشی و سرامیک مرحله ی پخت شامل پخت بدنه و پخت لعاب می باشد. مصری های باستان بودند که برای نخستین بار کشف کردند کاشی‌های پخته شده در کوره محکم تر و در برابر آب مقاوم تر هستند. پخت کاشی بسته به نوع محصول تولیدی و نوع تکنولوژی بکارگرفته شده در انواع تک پخت، دو پخت و سه پخت تقسیم بندی می شود. البته مدتی ست که در ایران تکنولوژی و خط تولید های پخت چهارم نیز اضافه شده است که می توانیم به صورت تخصصی تر آن را مورد بررسی قرار دهیم. در این مقاله ما سعی داریم شما را با انواع پخت کاشی آشنا کنیم:

 

پخت اول

 

در فرآیند تک پخت تنها پخت بدنه آن هم پس از مرحله ی خشک کردن و داخل کوره های عموما تونلی انجام می گیرد. گاهی در فرآیند تک پخت بدنه ی کاشی و لعاب با هم و در یک مرحله پخت می شوند. در این روش کاشی های پرس شده پس از خشک شدن وارد مرحله ی پخت نمی شوند بلکه وارد مرحله ی لعاب کاری و سپس کوره ی پخت رولری می شوند. تولید سرامیک کف به صورت تک پخت انجام می گیرد. معمولا کاشی ها و سرامیک های سفید ساده را تک پخت میدانیم. این مدل کاشی ها دارای طرح و نقشی نبوده و تنها لازم است لعاب روی آن ها توسط کوره پخته شود. بنابراین می توان از لحاظ قیمت گذاری نیز بسته به کارخانه تولیدی، کاشی و سرامیک های تک پخت یا پخت اول را در دسته بندی ارزان قیمت ترین کاشی ها معرفی نمود.

 

پخت دوم

 

پخت دوم پس از پخت اول و لعاب زنی کاشی آن هم به دو روش انجام می گیرد. در هر دو روش پخت بدنه و پخت لعاب در کوره های جداگانه با درجه حرارت های مختلف صورت می گیرد. یک روش به این صورت است که بعد از اینکه قطعات کاشی پرس و خشک شدند دسته ای روی هم جمع شده و توسط واگن به داخل کوره های تونلی انتقال داده می‌شوند تا در آنجا بدنه پخت شود. سپس قطعه را از کوره خارج کرده و روی آن لعاب می پاشند و دوباره روی واگن های مخصوص چیده و داخل کوره می فرستند تا مرحله ی دوم پخت صورت گیرد. در روش دوم کاشی ها به صورت مجزا و انفرادی وارد کوره های رولری می شوند. در آنجا پس از پخت بدنه وارد مرحله ی لعاب زنی شده و دوباره به صورت مجزا برای پخت لعاب به داخل کوره های رولری فرستاده می شوند. برای تهیه ی کاشی دیوار عموما از فرآیند دو پخت استفاده می گردد. این مدل کاشی ها معمولا دو رنگ بوده یا در سطح آن ها می توان طرح و نقوشی را مشاهده نمود. به بیان ساده تر سرامیک سفید را پس از انجام اولین پخت بیرون آورده، رنگ و نقش به طور مثال طوسی کلکته را به لعاب آن اضافه کرده و برای مرحله دوم پخت به سمت کوره می فرستند. در این نوع پخت لعاب زیرین دوبار و لعاب دومی یک مرتبه پخته خواهد شد. برای تفاوت بین کیفیت کوره های تونلی یا رولری نمی توان اعداد و ارقام دقیقی را به کار برد اما عموماً کیفیت خط های تولیدی بالا براساس میزان دقت دمای کوره خواهد بود.

 

پخت سوم

 

 پخت سوم که چند سالی است در ایران رواج پیدا کرده است امکان اضافه کردن طرح های خاص را به کاشی فراهم می کند و سبب می شود کاشی از کیفیت به نسبت بالاتری برخوردار باشد. جذابیت کاشی پخت سوم امروزه آن را جز کالاهای لوکس و گران قیمت قرار داده است؛ به طوری که امروزه کمتر ساختمانی را می توان یافت که برای تزئین دیوار حمام، سرویس بهداشتی و آشپزخانه ی خود از کاشی پخت سوم استفاده نکند. پخت سوم حال و هوای جدیدی به کاشی ها و دنیای طراحی داد. تنوع رنگ، طرح و برجستگی همراه با چاپ هایی از جنس طلا و پلاتین زیبایی خیره کننده ای را به فضای کاشی کاری شده می بخشد. تهیه ی این تعداد زیاد چاپ در فرآیند تولید صنعتی کاشی در کارخانه ی کاشی به دلیل محدودیت هایی که وجود دارد قابل اجرا نیست. بنابراین کاشی ها پس از لعابکاری و پخت روانه ی کارخانه های پخت سوم می شوند. در کارخانه ی پخت سوم کاشی پس ازایجاد نقوش روی آن به صورت چاپ با استفاده از دستگاه ها و رنگ های مخصوص، برای سومين بار پخته مي‌شود. البته این موضوع بسته به کیفیت و تکنولوژی واحد تولیدی نیز دارد. در ایران کارخانه های سرامیکی وجود دارند که پخت اول تا سوم در همان خط تولیدی انجام گرفته و نیازی به انتقال کاشی یا سرامیک به کارخانه دیگری نیست. مسلما قیمت تمام شده این مدل سرامیک کمتر از هنگامی خواهد بود که بخواهیم سرامیک را به کارخانه مجهزتری ارسال نماییم. از طرفی معمولا کاشی های بین کابینتی پخت سوم و چهارم هستند و معمولا پخت اول این کاشی ها در کارخانه دیگری صورت گرفته و کاشی سفید پخت اول را خریداری می نمایند.

 

پخت سوم را می‌توان اینگونه تعریف کرد که:

 

کاشی ها را پس از پخت بدنه و لعاب زنی، توسط مرحله‌ای بنام پخت سوم دکور می ‌زنند. در واقع در مراحل تولید کاشی ابتدا بدنه پخته می­شود که به آن پخت اول می گویند و پس از آن در پخت دوم لعاب زده شده پخته شده و در آخر به منظور تثبیت و مقاوم ساز نقوش ایجاد شده بر روی کاشی در مرحله دکوراتیو نمودن آن، پخت سوم صورت می گیرد. باید اینگونه بیان کنیم که در مرحله پخت سوم، کاشی ها آماده و کاملا پخته شده اند اما برای پخته شدن طرح هایی که به منظور تولید تک گل نقش زده شده اند، مجدداً در کوره قرار می گیرند. انجام این چاپ قطعا با چاپ معمولی کاشی امکان پذیر نیست و به همین دلیل طرح های دکور کاشی برای پخت به کارخانه‌جات پخت سوم انتقال می ‌یابند. در کارخانه ‌ی پخت سوم برای برجسته کردن کاشی از مواردی مثل وتروز استفاده می‌کنند، که بوسیله ی روشهای معمولی چون چاپ سیلک اسکرین و به صورت چند بار چاپ، انجام می‌گیرد. رنگ دانه‌های مصرفی نیز همان رنگدانه‌های مورد استفاده در صنعت کاشی و سرامیک اما با دمای پخت پائین ‌تر هستند.

 

پخت کاشی و سرامیک

 

مواد استفاده شده در چاپ پخت سوم

 

در پخت سوم کاشی و سرامیک از مواد متنوعی بهره گیری می­شود که در زیر به بیان آن ها پرداخته ایم :

  • لعاب شکر لوستری و صدفی
  • پلاتین – طلا
  • لعاب شکری یا ویتروزا ( شیشه)
  • پودر چاپ در انواع مختلف
  • لعاب سفید
  • ریلیف (جهت چاپ برجسته خمیری)
  • روغن چاپ جهت ساخت خمیر چاپ (در دو نوع پایه آب و بنزین)
  • انواع لوستر ها، صدفی، آینه ای، رنگی
  • اکسیدهای رنگی مانند : کبالت (رنگ سرمه ایی، سبز، قرمز و...)
  • رنگ قرمز مناسب چاپ پخت سوم در دمای 800 تا 850 درجه می باشد.
  • رنگ های متالیک و اکلیل دار در انواع مختلف

 

موارد کاربرد کاشی پخت سوم

 

می توان گفت در تولید بسیاری از تک گل ها، سرامیک نما و کاشی های بین کابینتی از پخت سوم استفاده شده است که عموماً از این تک گل ها به عنوان طرح دکور و فضای بین کابینت های بالایی و پائینی آشپزخانه بهره گیری می‌شود. از این نوع کاشی ها همچنین به سبب جذب آب پایینی که دارند، در بدنه سرویس بهداشتی، حمام، آشپزخانه و ... نیز استفاده می گردد. زیبا سازی و دکوراتیو نمودن دیوار پشت سینک، روشویی، دوش حمام، پشت تلویزیون و ... از دیگر کاربری های کاشی پخت سوم با طرح های زیبا و خاص می باشد.

 

مزایای پخت سوم کاشی و سرامیک

 

پخت سوم کاشی و سرامیک که عموماً در دمای بالا صورت می گیرد، سبب ایجاد نکات مثبتی همچون موارد زیر در این محصولات می شود:

 

  • تثبیت رنگ و طرح کاشی و سرامیک
  • افزایش مقاومت در برابر جذب آب و رطوبت
  • امکان شست و شو آسان و عدم لکه پذیری
  • ایجاد طرح های زیبا و چشمگیر
  • افزایش مقاومت در برابر حرارت و گرما
  • قیمت کاشی و سرامیک با پخت سوم

 قیمت کاشی و سرامیک که در سه مرحله پخت می شود، کمی بالاتر از کاشی های معمولی بوده و این به دلیل استفاده از موادی همچون طلا و پلاتین برای چاپ نقوش مختلف بر روی این محصولات است. شما همراهان عزیز می توانید برای مشاهده انواع کاشی و سرامیک با پخت سوم در طرح های متنوع و زیبا به سایت گروه تولیدی و فروشگاهی کالاساخت مراجعه نموده و در متراژ مورد نظر محصول انتخابی خود را سفارش داده و خریداری نمایید.

 

پخت چهارم

 

در چند سال گذشته در کشور ایران شاهد کارخانه های سرامیکی بودیم که به فن آوری و تکنولوژی پخت چهارم نیز روی آورده اند. این کارخانه ها معمولا کاشی ها و سرامیک های بدنه برجسته ای را تولید خواهند کرد که بر روی آن ها حداقل سه تا چهار طرح اجرا شده است. برخی از کاشی های بین کابینتی نیز هستند که از فن آوری پخت چهارم برای تولید آن ها استفاده شده است.

 

چاپ و پخت طرح و نقش در کاشی سرامیک

 

چاپ و پخت طرح و نقش در کاشی سرامیک یکی از روش‌های مرسوم و هنری در صنایع کاشی سازی است که به کاشی‌ها زیبایی، تنوع و انعطاف بیشتری می‌بخشد. این فرآیند عبارت است از طراحی یا چاپ طرح و نقش روی سطح کاشی و سپس پخت آن در دماهای بالا تا ثابت شود. در زیر توضیحاتی درباره این فرآیند آورده شده است:


1. طراحی و چاپ
ابتدا، طرح یا نقش مورد نظر روی سطح کاشی طراحی می‌شود. این طرح می‌تواند به صورت دستی توسط هنرمندان یا با استفاده از نرم‌افزارهای طراحی کامپیوتری ایجاد شود. سپس این طرح با استفاده از تکنیک‌های چاپ به سطح کاشی منتقل می‌شود.

2. تکنیک‌های چاپ
تکنیک‌های مختلفی برای چاپ طرح و نقش بر روی کاشی وجود دارد. برخی از روش‌های معمول شامل چاپ سیلک، چاپ دیجیتال، چاپ فلزی، چاپ دستی و چاپ سابلیمیشن (sublimation) هستند. هرکدام از این روش‌ها خصوصیات و قابلیت‌های خود را دارند.

3. مرحله پخت
پس از چاپ طرح، کاشی به مرحله پخت می‌رود. در این مرحله، کاشی در دماهای بالا (معمولاً بین 1000 تا 1300 درجه سانتیگراد) درون اتاق‌های پخت یا کوره‌های صنعتی قرار می‌گیرد. این دماها به کاشی این امکان را می‌دهند که طرح چاپ شده بر روی سطح ثابت شود و مقاومت مناسبی به شرایط محیطی پیدا کند.

4. پوشش حفاظتی
پس از پخت، برخی از کاشی‌ها به پوشش حفاظتی خاصی مانند گلسورا (Glossy) یا مات (Matte) تحت آندازه می‌شوند. این پوشش‌ها علاوه بر افزایش جلوه زیبایی، از کاشی در برابر لکه‌ها، خطوط، و شوک‌های مکانیکی محافظت می‌کنند.

5. آزمایش‌های کنترل کیفیت
از اتمام فرآیند چاپ و پخت، نمونه‌های کاشی از تولید به آزمایشگاه می‌رود تا کیفیت نهایی ارزیابی شود. این آزمایش‌ها شامل بررسی دقیق طرح، تعیین مقاومت به پس خطوط و سایر خواص فیزیکی و شیمیایی است. چاپ و پخت طرح و نقش در کاشی سرامیک یک فرآیند هنری و دقیق است که نقش مهمی در زیبایی و تنوع محصولات سرامیکی ایفا می‌کند. این فرآیند امکان ایجاد کاشی‌هایی با طرحای چشم‌گیر و متنوع را فراهم می‌کند.

 

 

"در تمامی مراحل ساخت و ساز کنارتان هستیم"

tel: 031-91004468

مشاوره تلگرام

{{ faqs.title }}

تماس با کالا ساخت از طریق واتس اپ گالری کالا ساخت همکاری در فروش کالاساخت