ارتباط با کالا ساخت از طریق واتس اپ
برای شروع مکالمه کلیک کنید
سلام مشاور رایگان خرید در واتس آپ
معمولا در کمتر از چند دقیقه پاسخ دریافت میکنید
واتس اپ کالا ساخت
مشاوره رایگان نیاز دارید ؟
مشاوره رایگان نیاز دارید ؟
Speaker Call A line styled icon from Orion Icon Library.
تماس با کالاساخت
روی شماره کلیک کنید
معمولا در کمتر از چند ثانیه پاسخ دریافت میکنید
اسکوپ سنگ نما و سنگ تراورتن

اسکوپ سنگ نما چیست ؟

تاریخ انتشار: 1398/02/28 11:05 | بازدید: 618

اسکوپ چیست؟ انواع اسکوپ؟ اسکوپ سنگ نما تراورتن

در مقاله سعی شده است تا شما را با موارد جانبی که برای اجرای نمای خود بر روی ساختمان نیاز دارید آشنا سازیم. یکی از موارد اسکوپ سنگ نما و مورد دیگر چسب سنگنما است که از نمونه با کیفیت آن در محصولات جانبی کالا ساخت موجود می باشد.


اسکوپ چیست و چه استفاده ای از آن می شود؟


اسکوپ ها چند نمونه و سایز دارند؟


جنس اسکوپ از چیست؟


آیا جایگزینی برای اسکوپ وجود دارد؟


و بسیاری از سوالات متداول در مورد استفاده از اسکوپ و خرید آنها که در مقاله به آنها می پردازیم.


اسکوپ کلمه ای انگلیسی است. در واقع زمانی که مصدومی به آسیب نخاعی مشکوک است با استفاده از برانکارد ویژه ای به بیمارستان منتقل می کنند. دو گیره ابتدا و انتهای آن بصورت دو تکه جدا از هم در آمده و با قرار دادن آن دو، در دو سمت مصدوم و فشار دادن آن ها به هم بیمار را درون خود جای می دهد. و از تکان خوردن آن جلوگیری می کند. این عمل را در مورد سنگ و سرامیک هم میتوان نام برد در واقع اسکوپ از تکان خوردن و افتادن سنگ و سرامیک جلوگیری میکند. یکی دیگر از معنی های اسکوپ نوسان نما است. سنگ تراورتن که اکثرا در ایران به دلیل تطابق با انواع شرایط اب و هوایی استفاده می شود را باید به طور حتم یا اسکوپ کرد یا از روش های جایگزین دیگر استفاده کرد. سنگ ها چه سنگ نما تراورتن باشد چه انواع دیگری از جمله گرانیت ها و مرمریت ها در نمای ساختمان و چه در راهرو های مکان های عمومی از جمله بیمارستان ها و مدارس که سنگ به صورت عمودی و قائم کار می شود نیز باید از اسکوپ استفاده کرد. اسکوپ ها را یا به وسیله دستگاه فرزی که سنگ را خط و برش انداخته است و با استفاده از پیچ و پلاک به سنگ نما و سطح پشت سنگ وصل می کنند یا به وسیله چسب سنگ که در مقاله های دیگر به طور کامل به توضیح آن در کالا ساخت خواهیم پرداخت می چسبانند. امروزه بیشتر از چسب سنگ استفاده می کنند و این گزینه امتحان خود را در انواع شرایط پس داده است و میتوان به ان اطمینان کرد. اسکوپ های کاشی و سرامیک تا همین سال گذشته از جنس ورق های گالوانیزه بودند و ضخامت های متفاوتی داشتند. اما اکنون به دلیل اینکه قیمت ورق گالوانیزه افزایش یافته است ماده ای با مقاومت بهتر جایگزین ورق گالوانیزه شده است. جنسی از پلاستیک فشرده شده ABSکه بسیار مقاوم است و طول عمر و دوام آن بسیار بیشتر از ورق های گالوانیزه است. زمانی که اسکوپ ها از ورق گالوانیزه ساخته می شدند ضخامت های 70 میلیمتر و 90 میلمتر ضخامت داشتند و در انواع پروانه ای و Z موجود بودند اما اکنون تنها یک نمونه معمولی این که با استفاده از چسب سنگ بر روی سنگ چسبیده می شود. جایگزین اسکوپ را میتوان سیم فلزی که با استفاده از شیاری که به کمک دستگاه فرز بر روی لبه های سنگ ایجاد کرده و سپس سیمهای گالوانیزه را بصورت ضربدری از شیارهای ایجاد شده عبور می‌دهند کار میکنند؛ بدین ترتیب با قرار گرفتن این سیمها در دوغاب ریخته شده در پشت سنگ، اتصال مقاومتری میان سنگ و دیوار ایجاد می‌شود. البته می بایست بین سنگ و سیم گالوانیزه یک لقمه سنگی قرار می‌گیرد که موجب بهتر قرار گرفتن سیم در دوغاب سیمانی خواهد شد. یا با استفاده از سنگ های قلوه ای یا مستطیلی که پشت سنگ می چسبانیم تا با ملات درگیر شوند و از سقوط سنگ جلوگیری کنند. البته این روش را میتوان روش های قدیمی مانند خشک چینی نام برد. جدید ترین روشی که اکنون کار میشود روش اسکوپ ABSاست که ما نمونه محصول آن را در کالا ساخت موجود داریم به اضافه چسبی که نیاز دارید پس می توانید با تماس با همکاران ما هم از مشاوره رایگان برخوردار شوید و اینکه محصول مورد نظر خود را در سریع ترین راه ممکن تهیه کنید.

 

کدام سنگ نیاز به اسکوپ دارد؟



در میان انواع مصالح ساختمانی برای اجرا نمای داخلی و خارجی یک سازه پرکاربرد ترین آن ها از دهه های گذشته تا به امروز، سنگ ها می باشند. سنگ های ساختمانی با ویژگی های مثبت فراوان همچون مقاومت در برابر شرایط جوی، استحکام بالا، تنوع فراوان، ظاهر شیک و زیبا و بسیاری موارد دیگر قابل استفاده در اجرا انواع سبک های اجرا نما همچون رومی، ترکیبی، مینیمال، مدرن و ... می باشند. در کل نماهای سنگی از جمله شیک ترین و چشم نوازترین نماهای ساختمان هستند و همواره توجه همگان را به خود جلب می نمایند. هماطور که در بالا اشاره نمودیم سنگ های ساختمانی از تنوع بسیار زیادی برخوردار هستند و با توجه به پیشرفت تکنولوژی و ورود دستگاه های جدید در استخراج و برش، روز به روز بر تنوع آن ها افزوده شده است. پنج دسته کلی از سنگ های ساختمانی را می توان سنگ تراورتن، سنگ مرمریت، سنگ مرمر، سنگ گرانیت و سنگ چینی دانست که هرکدام از این سنگ ها خود به تنهایی دارای انواع مختلفی هستند. علاوه بر این ها هر یک از این سنگ ها دارای ویژگی ها و کاربرد های مختلفی هستند و بر حسب همین موضوع از آن ها در قسمت های مختلف ساختمان استفاده می شود. نمای داخلی و خارجی نیز یکی از قسمت های ساختمان می باشند که در طراحی و ساخت آن ها از این سنگ ها بهره گیری می شود. در این میان نمای خارجی به دلیل نقشی که در هویت بخشی به ساختمان دارد از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می باشد و می توان گفت طراحی آن از جمله مسائل هائز اهمیت پیش از ساخت است. در بحث اجرا نمای خارجی علاوه بر انتخاب سنگ مناسب و لوکس، توجه به بهره گیری از طرح و سبک مناسب، رعایت اصول نصب و توجه به رعایت نکات ایمنی نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار هستند. در میان این نکات عدم توجه به قوانین و اصول نصب که در نظام مهندسی تعیین و تنظیم شده اند، می تواند پیامد های بسیار زیادی را در پی داشته باشد. یکی از این قوانین که تیم کالاساخت در این مقاله قصد بررسی آن را دارد، اسکوپ سنگ می باشد. در واقع اسکوپ سنگ اقدامی است که برای ایمن کردن سنگ به نما و قلاب نمودن آن به بستر ملاتی یا سازه ای انجام می دهند و برای برخی از سنگ هایی که در ارتفاع 1 متر از سطح زمین نصب می شوند الزامی می باشد. عدم استفاده از اسکوپ در سنگ هایی که دارای سطح صاف و بدون تخلخل هستند و یا دارای وزن بالا می باشند، می تواند موجب افتادن آن ها در اثر یک تکان و یا زلزله کوچک گردد و در پی آن سبب ایجاد خسارات مالی و جانی بسیار زیادی گردد.
انواع روش های اسکوپ شامل موارد زیر می باشند.


• لقمه گذاری
• سیم مفتول
• اسکوپ دو پایه
• اسکوپ سه پایه
• اسکوپ پروانه ای
• اسکوپ Z


هر یک از این روش ها به طور کامل در دیگر مقالات کالاساخت معرفی و توضیح داده شده اند. انچه که در این مقاله ما می خواهیم به آن بپردازیم، پاسخ به این سوال که: کدام سنگ نیاز به اسکوپ دارد؟ است. در ادامه این مطلب ما سه نمونه از سنگ های ساختمانی که در نمای داخلی و خارجی ساختمان رواج دارند و نیازمند اسکوپ می باشند را برای شما همراهان عزیز ارائه نموده ایم:


• سنگ گرانیت
یکی از انواع سنگ های ساختمانی که به دلیل استحکام بالا و مقاومت بسیار زیاد از آن در نمای داخلی و خارجی سازه بهره گیری می نمایند، سنگ گرانیت می باشد. سنگ گرانیت یا به اصطلاح سنگ خارا از دسته سنگ های آذرین درونی است که بر اثر سرد شدن توده های مذاب تشکیل می شود. این سنگ در بافت خود دارای دانه های درشت تا متوسطی می باشد و به همین دلیل به راحتی قابل تشخیص است. سنگ گرانیت از تنوع بالایی برخودار است و از جمله محکم ترین سنگ ها می باشد. یکی از ویژگی های این سنگ تراکم بالا در میان ذرات تشکیل دهنده اش است که همین موضوع سبب بالا بودن وزن آن و عدم وجود تخلخل و فرج در سطحش می باشد. وجود تخلخل و سوراخ در سنگ ها موجب می شود تا ملات و سیمان در بافت آن ها نفوذ کرده و چسبندگیشان به سازه را افزایش دهند. سنگ گرانیت به دلیل اینکه تخلخل و سوراخی در پشت خود ندارد و سطح آن کاملاً صاف است، از چسبندگی پایینی برخوردار است و به همین دلیل از جمله سنگ هایی است که استفاده از اسکوپ سنگ برای نصبش الزامی می باشد. این سنگ با استفاده از اسکوپ می تواند تا سالیان سال بر روی نما باقی بماند. اسکوپ گرانیت ها در نمای داخلی نیز برای کاهش استرس از افتادنشان نیز پیشنهاد می گردد.


• سنگ مرمریت

یکی دیگر از سنگ های ساختمانی که استفاده از آن در نمای داخلی و خارجی سازه از گذشته های دور رواج داشته است، سنگ مرمریت می باشد. سنگ مرمریت از جمله سنگ های قدیمی در ایران است که می توان نمونه های مختلف از آن را در اثار تاریخی و بناهای قدیمی بسیار زیادی مشاهده نمود. این سنگ که از دسته سنگ های آهکی و دگرگونی می باشد و با نام ماربل نیز شناخته می شود، از تبلور مجدد سنگ آهک در اثر دما و حرارت بالا تشکیل می گردد. سنگ مرمریت همانند سنگ گرانیت دارای تراکم بالا در ذرات خود می باشد اما با این تفاوت که از وزن پایین تری برخوردار است و خلل و فرج بسیار ریزی در بافت خود دارد. این تخلخل در بسیاری از سنگ های مرمریت با چشم عادی و غیر مسلح قابل تشخیص نمی باشد و تنها در آزمایشگاه ها می توان آن ها را مشاهده نمود. سوراخ ها و خلل موجود در سنگ مرمریت چندان چسبندگی برای آن به همراه ندارند و تنها در استفاده از این سنگ به عنوان قرنیز نیاز به اسکوپ نمی باشد. اما با افزایش ارتفاع بیش از یک متر در نصب این سنگ نیاز به اسکوپ است.


• سنگ تراورتن
یکی از رایج ترین و پرطرفدار ترین سنگ های ساختمانی در اجرا نمای یک سازه خصوصا نمای خارجی آن، سنگ تراورتن می باشد. سنگ تراورتن که از دسته سنگ های آهکی و رسوبی است از به جا ماندن رسوبات در ته چشمه های آبگرم و غارهای آهکی تشکیل می شود و دارای تنوع بالایی در رنگ و طرح می باشد. این سنگ برخلاف سنگ های گرانیت و مرمریت دارای خلل و فرج فراوانی در بافت خود می باشد و از چسبندگی بالایی به ملات سیمان برخودار است. ولی باید به این نکته نیز اشاره نمود که سنگ های تراورتن در شهرهایی مانند اصفهان و تهران که دارای آب و هوای معتدل هستند نیازمند اسکوپ نمی باشند و در نماهای مرتفع و بلند می توان از آن ها استفاده نمود، اما در شهرهایی مانند اردبیل یا اهواز که دارای شرایط آب و هوایی خاص یعنی سرمای بسیار زیاد و یا گرمای بسیار زیاد هستند، این سنگ ها نیز نیازمند اسکوپ می باشند. آب و هوای بسیار گرم در برخی از سنگ های تراورتن می تواند سبب ول شدن آن ها از ملات شود و سرمای زیاد نیز می تواند موجب ترک خوردگی در آن ها و افتادنشان از نما گردد. با اسکوپ سنگ تراورتن در اینگونه مناطق خصوصاً نماهای مرتفع و بلند می توانید با خیال آسوده سر کنید.

 

جمع بندی

 

ما در کالاساخت معتقدیم که تمام سنگ های نما نیازمند اسکوپ هستند. درست است که سنگ تراورتن بدلیل وجود خلل و فرج، چسبندگی بالایی به ملات سیمان دارد اما بازهم احتیاط شرط می کند که سنگ های شمش آن اسکوپ شود. در مورد اجرای سنگ مرمر، مرمریت، گرانیت، چینی و لایمستون ها نیز که مشخصا باید تمام قطعات سنگ بدون درنظر گرفته شدن اندازه و ابعاد اسکوپ شوند. سنگ هایی از این قبیل هیچ تخلخلی در سطح نداشته و همچون سرامیک های پرسلانی می شوند که جذب سیمان ندارند. به همین دلیل اگر اسکوپ نشوند پس از مدتی از سیمان جدا شده و حادثه ساز می شوند. بنابراین اسکوپ برای سنگ تراورتن پیشنهاد می شود و برای سنگ های دیگر اجباری خواهد بود. 
اما نکته حائز اهمیت این است که تعداد اسکوپ، نوع و اندازه آن بستگی به مجری کار، مهندس ناظر و همچنین ابعاد سنگ خواهد داشت. به عنوان مثال در بسیاری از موارد که ملک شخصی سازی است بنا و نماکار از بهترین و ضخیم ترین نوع اسکوپ ها استفاده می کند و متاسفانه در برخی از ساختمان هایی که توسط انبوه سازها ساخته می شود از اسکوپ های ضعیف یا در تعداد کم استفاده می شود. در حالت کلی استاندارد اجرای اسکوپ برای یک تکه سنگ دو متری را 5 تا 8 عدد در نظر میگیریم. زیاد و کم شدن این تعداد به موارد فوق بستگی خواهد داشت. در کشورمان تولید کنندگان متعددی در زمینه اسکوپ و ورقه های گالوانیزه داریم که می توانید با مشاوران ما در مورد انتخاب و خرید هر برند مشورت داشته باشید و بهترین برند بازار را انتخاب نمایید.


 

مشاوره تلگرام

{{ faqs.title }}

تماس با کالا ساخت از طریق واتس اپ گالری کالا ساخت همکاری در فروش کالاساخت