ارتباط با کالا ساخت از طریق واتس اپ
برای شروع مکالمه کلیک کنید
سلام مشاور رایگان خرید در واتس آپ
معمولا در کمتر از چند دقیقه پاسخ دریافت میکنید
واتس اپ کالا ساخت
مشاوره رایگان نیاز دارید ؟
مشاوره رایگان نیاز دارید ؟
Speaker Call A line styled icon from Orion Icon Library.
تماس با کالاساخت
روی شماره کلیک کنید
معمولا در کمتر از چند ثانیه پاسخ دریافت میکنید
تفاوت میان میلگرد a2 و a3

تفاوت میان میلگرد A2 و A3 چیست؟

تاریخ انتشار: 1400/09/14 12:45 | بازدید: 650

تفاوت میان میلگرد ها A2 و A3 در چیست؟ اصلا کاربرد این میلگرد ها چیست؟

استاندارد میلگرد بازار داخل

میلگردآجدار و بدون آج تولیدی در بازار داخل بر اساس استاندارد روسی در حال تولید می باشند، بر طبق این استاندارد تولیدات مقاطع فولادی طویل در زیر گروه میلگرد به چهار دسته A1 ،A2 ،A3 و A4 تولید و روانه بازار می شوند.
اینجا و در این مقاله به خواص و ویژگی های میلگرد های ساده دسته A1 و میلگرد های دسته A4 کاری نداشته و می خواهیم به اختصار به تفاوت های ظاهری و آنالیزی میلگرد های A2 و A3 بپردازیم. در آینده و در مطلبی جدا به میلگرد های دیگر این استاندارد (A1 و A4) خواهیم پرداخت.

 


مشاهده قیمت به روز میلگرد های آجدار در کالاساخت


 

میلگرد در صنعت ساختمان

میلگرد های A2 و A3 از پرکاربردترین میلگرد های مصرفی در صنعت ساختمان می باشند که تفاوت شکل آج و میزان تحمل بار مهم ترین وجه تمایز این دو کالا و دلیل اصلی قرارگیری این دو استاندارد در دو دسته ی جدا می باشد.
لازم به ذکر است طبق استاندارد جهانی، این دو کالا می بایست دارای شکل آج متمایز و متفاوت باشند ولی به دلیل وجود تکنولوژی نورد قدیمی در کشوردر مواردی شکل آج یکسان هم در این تولیدات مشاهده می شود که این امر تشخیص این دو کالا را اندکی سخت و منوط به انجام آنالیز شیمیایی و مکانیکی روی کالا می نماید.
بر طبق استاندارد ملی، میلگرد های A2 و A3 به ترتیب S340 و S400 نام گذاری شده اند که عدد های بعد از حرف S نمایانگر میزان تنش تسلیم می باشد. بدین ترتیب میلگرد های A2 حداکثر متحمل 340 مگاپاسکال و میلگرد های A3 حداکثر متحمل 400 مگاپاسکال فشار پیش از خستگی و شکست می شوند. میزان استحکام کششی این دو کالا نیز به ترتیب 500 و 600 مگاپاسکال می باشد که صرفا محض افزایش اطلاعات عمومی در این مطلب آورده شده است. لازم به ذکر است که اعداد ذکر شده برای تنش تسلیم از اهمیت بالاتری نسبت به استحکام کششی برخوردار هستند.
با توجه به مطلب فوق میلگرد های با استاندارد A2 مصرف گسترده تری در صنعت ساختمان سازی دارند. این امر بیشتر به دلیل قیمت مناسب تر این کالا می باشد. میلگرد های با استاندارد A3 نیز در صنعت ساختمان مورد مصرف قرار می گیرند ولی با توجه به اعداد ذکر شده مصرف گسترده تری در صنعت برج سازی دارند. بدین معنی که با توجه به تحمل بیشتر بار و ایضا قیمت بالاتر مصرف این میلگرد ها در ساختمان های بلند تر مقرون به صرفه و توصیه شده است. اما توجه داشته باشید که این مطلب بدین معنی نیست که در ساختمان های معمولی نمی توان میلگرد A3 استفاده کرد. تنها دلیل عدم گستردگی استفاده این کالا در انبوه سازی و ساختمان های معمولی عدم وجود توجیه اقتصادی است.

 

شکل آج

وجه تمایز دیگر این دو کالا (میلگرد های A2 و A3) در شکل آج آنهاست. در میلگرد های A2 طبق استاندارد شکل آج ها باید به صورت مارپیچ و در میلگرد های A3 به صورت جناغی باشد. البته همانطور که در بالا اشاره شد احتمال مشاهده آج های مشابه در محصولات تولیدی وجود دارد فلذا تنها راه شناخت این دو کالا در این صورت انجام تست مکانیکی می باشد.
انواع مختلف شکل آج شامل: آج مارپیچ (معروف به آج 340) ، آج مارپیچ دوکی (معروف به آج 340) ، آج جناغی (معروف به آج 400) ، آج جناغی دوکی (معروف به آج 400) ، آج دوکی مرکب ( معروف به آج 500)
شکل اج دوکی مرکب که به آج 500 معروف می باشد مربوط به میلگرد های A4 است که در مطلبی دیگر به توضیح در مورد آن ها خواهیم پرداخت.
البته در مواردی برخی تولید کنندگان در ایران پس از حک نام برند تجاری خود روی میلگرد اقدام به حک حروف اختصاری متمایز کننده این دو استاندارد از هم می نمایند که این حروف نیز می تواند در تشخیص، یاری رسان مصرف کننده باشد ( از جمله مثل CT و یا JT). لازم به ذکر است که حرف C پس از نام تجاری برند تولید کننده نشان دهنده میلگرد از نوع استاندارد A3 بوده و حرف J نشان دهنده میلگرد های با استاندارد A2 می باشد.
وجه تمایز مهم تر اما کمتر دیده شده این دو کالا ترکیبات شیمایی تشکیل دهنده آن ها می باشد. به بیانی دیگر آنالیز شیمیایی متفاوت، وجه تمایز اصلی تمامی استاندارد های میلگرد می باشد که مسئله حائز اهمیتی در مهندسی و طراحی سازه به شمار می رود.
در میلگرد های A2 میزان کربن و منگنز کمتری نسبت به میلگرد های A3 موجود است که این امر تفاوت های آنالیزی مفید برای خواص مورد انتظار ذکر شده را نتیجه می دهد. به بیان ساده تر میزان سختی میلگرد های A2 بالاتر از میلگرد های A3 می باشد. میزان سختی با انعطاف پذیری رابطه عکس دارد.

در صورتی که مطلب فوق برای شما مفید بود و یا نکته ای در مورد آن وجود دارد که از نظر شما غلط و یا کم است می توانید نطر خود را نوشته و به ما و تمامی مخاطبان در فهم بهتر مطلب یاری برسانید.

شما به راحتی و با یک تماس می توانید با کارشناسان ما در واحد فروش مقاطع طویل، تماس گرفته و تمامی سوالات خود را مطرح نمایید و از راهنمایی ها و مشاوره های رایگان ما بهره مند شوید.

 

تهیه و تنظیم توسط تیم تحقیق و توسعه گروه تولیدی و فروشگاهی کالا ساخت

در تمامی مراحل ساخت و ساز کنارتان هستیم

{{ faqs.title }}

محمد صادق

1401/06/15 09:17


آیا راه دیگری برای شناخت و تمایز انواع میلگرد وجود دارد؟

مدیر سایت | 1401/06/15 09:25

با سلام خدمت شما همراه گرامی
همانطور که در متن اشاره شد، شما چند راه برای شناخت و تمایز قائل شدن بین انواع میلگرد ها دارید.
اولین راه و ساده ترین روش نگاه کردن به شکل آج ها می باشد
در مرحله دوم توجه به علائم و حروف نوشته شده روی میلگرد ها می باشد.
راه سوم توجه به پلاک نصب شده توسط کارخانه روی هر بندل می باشد که در آن مشخصات کامل میلگرد نوشته شده است
در مرحله آخر و به منظور حصول اطمینان صد در صدی و در صورت در دسترس نبودن هیچ یک از روش های گفته شده شما می توانید یک نمونه کوچک از کالا را به آزمایشگاه های متالورژی موجود در سراسر کشور تحویل دهید و با توجه نتایج آزمایش از نوع میلگرد خریداری شده اطمینان حاصل پیدا کنید.
در صورتی که نیاز به مشاوره تخصصی در زمینه خرید میلگرد دارید می توانید به داخلی 103 تماس حاصل نمایید

تماس با کالا ساخت از طریق واتس اپ گالری کالا ساخت همکاری در فروش کالاساخت