تاریخ انتشار: 1402/05/28 14:13 | بازدید: 525
می دانیم که برای محافظت از سطح آجر نما باید از رزین استفاده کنیم. نکته ای که وجود دارد این است که در کشور ما صد ها برند تولید کننده رزین های تک جزئی و چند جزئی وجود دارد که هر یک دارای قیمت، کیفیت و کاربری متفاوتی با دیگری خواهند بود. بنابراین تشخیص صحیح سطح آجر و کارایی که از رزین انتظار داریم می تواند بهترین راهنمای ما برای انتخاب اصولی رزین آجرنما به شمار آید. اگر بخواهیم به طور کلی رزین های آجر را بررسی کنیم می توانیم آن ها را به دو دسته تک جزئی یا دوجزئی تقسیم کنیم. در واقع رزین های تک جزئی با هیچ چیزی ترکیب نمی شوند و به تنهایی روی سطح آجر زده اجرا می شوند و رزین های دوجزئی که با نام علمی تر رزین اپوکسی شناخته می شود پس از ترکیب شدن روی اجر اجرا می شوند. در ادامه این متن به بررسی جزئی تر این دو محصول می پردازیم و در نهایت جمع بندی را بر اساس انتظار ما از رزین برای اجرنمای خود خواهیم داشت.
رزین آجر
رزین آجرنما کالاساخت از نظر شکل ظاهری همانند عسل رقیق شده است. در واقع مایعیست کمی غلیظ تر از آب و به رنگ روغنی که حالت جلادهندگی و براقیت را به آجر می دهد. رزین آجر کالاساخت با هیچ مواد و حلالی ترکیب نمی شود و به تنهایی روی آجر اجرا می شود. اجرای رزین می تواند با قلمو و پیستوله انجام شود. در واقع همواره پیشنهاد داریم که از غلتک استفاده نشود چرا که احتمال خط انداختن رد انداختن وجود دارد. بنابراین به سادگی هر چه تمام تر می توانیم رزین آجر را با قلمو یا پیستوله روی سطح بزنیم. نکته ای که حائز اهمیت بوده این است که رزین اجر برای اجر های رنگی فوق العاده است. در واقع پس از زدن اجر، حالت همیشه خیسی و براقیت به اجر داده و این ویژگی می تواند برای تمامی اجر های رنگی مناسب باشد. آجر های قرمز، مشکی، زرد و رنگی تماما می توانند رزین شوند و جلادهندگی فوق العاده ای از خود به نمایش بگذارند. نکته دیگر این که قیمت رزین آجر کالاساخت نسبت به اپوکسی تقریبا یک سوم است و برای هر 5 متر مربع نیز 1 لیتر کفایت می کند. پس شما متراژ دیوار آجری خود را بر 5 تقسیم کرده و به همین ترتیب میزان رزین لازم را بدست خواهید آورد.
رزین اپوکسی آجر
اپوکسی در واقع همان رزین دوجزئی اجر است که از ترکیب رزین و هاردنر بوجود می آید. اپوکسی آجر نسبت به رزین معمولی آجر از کیفیت فوق العاده بالاتری برخوردار است و دوام بیشتری نیز در برابر شرایط جوی متفاوت خواهد داشت. از ویژگی های حائز اهمیت رزین اپوکسی اجر نما می توانیم به پوشش تقریبا 7 متر مربعی سطح اشاره کنیم. یعنی درست است که قیمت چندین برابری نسبت به رزین معمولی دارد اما از ظرفی کیفیت و ماندگاری بسیار بالاتری داشته و همچنین میزان پوشش سطح آجر هم در آن تقریبا 2 برابر است. بنابراین اگر بخواهیم حساب کتاب تقریبی داشته باشیم می توانیم بگوییم که اپرزین دوجزئی اجر نسبت به رزین تک جزئی قیمت دو برابری دارد. اما همان طور که گفته شد با توجه به کیفیت بسیار بالا و مثال زدنی که دارد می تواند برای شهر ها و پروژه های خاص بسیار مناسب اجرا تلقی شود. ما در کالاساخت سعی برآن داریم که رزین های تک جرئی و دو جزئی را با هم عرضه و معرفی نماییم. در واقع مصرف کننده می تواند با توجه به علم و رنج قیمتی که مد نظر دارد بین این دو یکی را انتخاب کند. مسلما به صورت پیش فرض توصیه و پیشنهاد تیم مشاوره کالاساخت برای رزین اجر، مدل دوجزئی و اپوکسی اجر خواهد بود. البته شرط اصلی این موضوع اجرای صحیح و اصولی اپوکسی اجر خواهد بود. اگر مجری کار نتواند اپوکسی را خوب اجرا کند، کیفیت و ماندگاری محصول از رزین کمتر خواهد شد. نکته دیگری که حائز اهمیت است اجرای اپوکسی با پیستوله است. رزین دوجزئی اجر نیز می تواند هم با قلمو هم با پیستوله اجرا شود اما کیفیت کار و تراکم رزین با پیستوله بسیار بهتر و درست تر خواهد بود.
کارخانه های تولید آجر بسیار زیادی در کشور داریم که هر یک کیفیت متفاوتی با دیگری دارد. بنابراین پیش فرض اجرای اجر در نمای ساختمان همراه با رزین می باشد. اما اگر تصورمان را بر این بگذاریم که اجر ما از بهترین برند ایران بوده و هیچ ایراد و مشکلی نمی توان به آن گرفت؛ در این صورت باید برای ماندگاری بالای آجر و طولانی کردن عمر مفید آن از رزین استفاده کنیم. فرض کنیم آجر خریداری شده از بهترین برند بوده و هیچ مشکلی برای آجر پیش نمی آید. اما از طرفی با آلودگی هوا، گرد و غبار، باران های اسیدی، تابش نور خورشید، دوده ماشین و ... مواجه هستیم. این ها مواردی هستند که در کنترل ما نیست و نمی توانیم آن ها را نادیده بگیریم. بنابراین هر چقدر هم که اجر خریداری شده کیفیت بالایی داشته باشد باز هم در برابر آلودگی هوا و باران اسیدی آسیب پذیر بوده و به مرور زمان کیفیت فیزیکی و ظاهری خود را از دست می دهد. بنابراین تیم مشاوراه کالاساخت در تمامی حالات پیشنهاد رزین برای آجر را مطرح خواهند کرد.
حال انتخاب بین رزین اجر یا اپوکسی اجر به سلیقه شما، بودجه شما و در نهایت انتظاری که از کیفیت کار اجرایی دارید بستگی خواهد داشت. مسلما اگر بتوانید اپوکسی اجر را روی نمای ساختمان خود بزنید، بهترین کار ممکن را برای حفظ سلامت آجر انجام داده اید. نکته ای که باید به آن اشاره کنیم این است که هر مدل رزین آجر برای آجر های رنگی مناسب بوده و برای هیچ یک از آجرهای سفید مناسب نخواهد بود. اگر روی آجر سفید رزین یا حتی اپوکسی بزنیم، سطح آجر به مرور زمان زرد شده و کار خراب می شود. بنابراین برای اجرهای قرمز، قهوه ای، خاکستری، مشکی، گل بهی و در مجموع آجرهای رنگی می توانیم به درستی و به راحتی از رزین استفاده کنیم و علاوه بر زیبایی که به کار می بخشیم از آجرمان نیز محافظت کنیم.
در جهان امروز که همه چیز رو به پیشرفت و تغییر و تحول می باشد، صنعت ساخت و ساز نیز دچار تحولات بسیار زیادی شده است و دست اندرکاران در این زمینه با مصالح و متریال های بسیار متنوع و گوناگونی رو به رو هستند که هر کدام دارای ویژگی ها و کاربرد های مختلفی می باشند. انتخاب از میان متریال هایی که برای یک بخش از سازه مناسب هستند، بسته به سلیقه افراد و طرحی است که معمار و یا مهندس یک پروژه برای آن بخش در نظر گرفته اند. در میان انواع مصالح ساختمانی که این روزها مورد استفاده قرار می گیرند آجرها که از جمله متریال های قدیمی و نوستالژی هستند، همچنان توانسته اند یکی گزینه های رایج در ساخت قسمت های مختلف ساختمان باقی بمانند و جایگاه خود را از گذشته تا به امروز حفظ نموده اند. این در حالی است که برخی از افراد فکر می کنند استفاده از آجر ها در یک ساختمان سبب قدیمی به نظر رسیدن آن می شود، اما باید به این افراد بگوییم که آجرها نیز همچون بسیاری از متریال ها دچار تغییر و تحول شده اند و با بهره گیری از نمونه های جدید آن ها می توان طرح ها مدرن و بسیار زیبایی در ساختمان اجرا نمود.
آجرها انواع بسیار متنوعی دارند که هر کدام دارای ویژگی های مختلفی هستند و بر حسب همین ویژگی ها در قسمت های مختلف ساختمان کاربرد دارند. یکی از کاربری های اصلی این مصالح اجرا نمای داخلی و خارجی ساختمان می باشد. همانطور که می دانید نمای ساختمان به خصوص نمای خارجی، از اهمیت بسیار بالایی برخردار می باشد و به دلیل نقش هویت دهی که دارد باید نسبت به اجرا آن دقت و سلیقه بسیار زیادی به خرج داد. بنابر این مطلب مصالحی که در این بخش از ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند باید از ویژگی های مثبت فراوانی برخوردار باشند. آجرنما از جمله مصالحی است که با مقاومت بالا و تنوع بسیار زیاد می تواند یک گزینه بسیار مناسب برای نمای داخلی و خارجی ساختمان باشد. با تمام ویژگی ها و محاسنی که آجرنما ها دارند اما برخی از آن ها که به اشتباه و یا در مدت زمان کمی پخته شده اند و یا از مواد نا مرغوب تشکیل شده اند با مشکلات مختلفی مواجه هستند. البته برخی از افراد نیز هستند که به دلیل قیمت بالای آجرنماهای مرغوب و سه بار پخت ترجیح می دهند که از آجرنماهای کم قیمت تر در نمای ساختمان خود استفاده نمایند که این موضوع سبب بروز مشکلات زیر می شود:
• نفوذ گرد و خاک و کثیفی در درزها و شیارهای آن ها
• ایجاد شوره و سفیدک در سطح آن ها
• تغییر رنگ بر اثر تابش مستقیم نور آفتاب
• ترک خوردگی و شکستگی در اثر نفوذ آب
با وجود این مشکلات بسیاری از افراد هستند که علاقه زیادی به استفاده از آجرنما در ساختمان خود دارند و به دنبال راه حلی برای جلوگیری از بروز این موارد می گردند.
حال سوالی که ممکن است ذهن بسیاری از افراد را درگیر نماید این است که رزین آجرنما خود چند سال طول عمر دارد و عمر مفید آن چقدر است؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که ابتدا باید به سه مورد در تخمین طول عمر رزین آجرنما توجه نمود که در زیر ارائه شده است:
• نوع رزین:
یکی از مواردی که در طول عمر رزین تاثیرگذار می باشد، نوع آن است. رزین ها نیز همانند انواع مصالح و متریال ها دارای انواع مختلفی هستند. رزین نانو و رزین معمولی از جمله رزین هایی هستند که در امر ساخت و ساز مورد استفاده قرار می گیرند.
• اجرا صحیح رزین:
از دیگر مواردی که می تواند بر عمر رزین تاثیر گذار باشد، توجه به برخی نکات در هنگام اجرای آن می باشد. برای مثال اینکه در زمان اجرا رزین بر روی یک سازه آجری باید اطمینان حاصل نمود که آن بنا پس از شست و شو کاملا خشک شده باشد و آجرهایش تر نباشد چرا که خیس بودن آجر ها می تواند عمر رزین را بسیار کاهش دهد. یا اینکه رزین باید طی چند مرحله بر روی آجرنما اجرا شود و اگر یک یا دو بار از این محصول بر روی بنا استفاده شود عمرش پایین می آید.
• مکان استفاده شده:
مکان استفاده شده از رزین نیز می تواند تاثیر بسیار زیادی بر طول عمر آن گذارد. رزین هایی که بر روی نمای خارجی ساختمان اجرا می شوند به دلیل قرار گرفتن دائمی در برابر اشعه فرابنفش خورشید از طول عمر پایین تری به نسبت رزین های اجرا شده در نمای داخلی برخوردار می باشند.
در نهایت باید بگوییم که در صورت اجرا صحیح رزین بر روی آجرنما طول عمرش نمونه معمولی آن در فضاهای داخلی 10 سال و در فضاهای خارجی 5 سال است. طول عمر رزین های نانو نیز در فضای داخلی 15 سال و در فضای خارجی 10 سال است. در گروه تولیدی و فروشگاهی کالاساخت انواع رزین های نانو و معمولی برای آجرنما موجود می باشد که دارای گارانتی در طول عمر های ذکر شده هستند. رزین های موجود در این مجموعه از کیفیت بسیار بالایی برخوردار می باشند و علاوه بر آجرنما در نمونه های قابل استفاده برای سنگ و چوب نیز موجود هستند.
جمع بندی
راه حلی که دست اندرکاران ساخت و ساز به منظور جلوگیری از بروز بسیاری مشکلات در آجر نماها ارائه نموده اند، استفاده از رزین می باشد. رزین در واقع یک ماده پوششی است که با ترکیبات طبیعی و شیمیایی در آزمایشگاه ها و به دست محققان تولید می گردد و توانسته است در صنعت ساخت و ساز تحولات بسیار زیادی ایجاد نماید. این ماده که در دهه اخیر بسیاری از مشکلات مصالح ساختمانی همچون آجر، سنگ، چوب و ... را بر طرف نموده است به محبوب ترین محصولات جانبی در صنعت ساخت و ساز تبدیل گشته است. ساختار رزین به گونه ای است که در درزها و شیار های موجود در میان آجرنما نفوذ کرده و در آنجا خشک می گردد و جایی برای ورود انواع کثیفی ها، گرد و خاک، آب و بسیاری عوامل تخریب کننده دیگر باقی نمی گذارد. با عدم نفوذ آب به در این مصالح امکان شوره زدگی نیز از میان می رود و آجرنماها دچار تغییر رنگ نمی گردند. علاوه بر این ها رزین با لایه محافظتی که بر روی آجرنما ایجاد می نماید سبب افزایش مقاومت آن می گردد و در برابر اشعه خورشید نیز از این متریال محافظت می کند. همچنین به افرادی که در شهرهای آلوده و پرجمعیت مانند تهران و اصفهان زندگی می کنند و آجرنمای ساختمانشان دائما دوده و کثیفی می گیرد این امکان را می دهد تا به راحتی و بدون نیاز به دردسر نمای خود را شست و شو داده و آن را مانند روز اول نمایند.
{{ faqs.title }}
تاریخ انتشار: 1402/05/28 14:13 | بازدید: 525
می دانیم که برای محافظت از سطح آجر نما باید از رزین استفاده کنیم. نکته ای که وجود دارد این است که در کشور ما صد ها برند تولید کننده رزین های تک جزئی و چند جزئی وجود دارد که هر یک دارای قیمت، کیفیت و کاربری متفاوتی با دیگری خواهند بود. بنابراین تشخیص صحیح سطح آجر و کارایی که از رزین انتظار داریم می تواند بهترین راهنمای ما برای انتخاب اصولی رزین آجرنما به شمار آید. اگر بخواهیم به طور کلی رزین های آجر را بررسی کنیم می توانیم آن ها را به دو دسته تک جزئی یا دوجزئی تقسیم کنیم. در واقع رزین های تک جزئی با هیچ چیزی ترکیب نمی شوند و به تنهایی روی سطح آجر زده اجرا می شوند و رزین های دوجزئی که با نام علمی تر رزین اپوکسی شناخته می شود پس از ترکیب شدن روی اجر اجرا می شوند. در ادامه این متن به بررسی جزئی تر این دو محصول می پردازیم و در نهایت جمع بندی را بر اساس انتظار ما از رزین برای اجرنمای خود خواهیم داشت.
رزین آجر
رزین آجرنما کالاساخت از نظر شکل ظاهری همانند عسل رقیق شده است. در واقع مایعیست کمی غلیظ تر از آب و به رنگ روغنی که حالت جلادهندگی و براقیت را به آجر می دهد. رزین آجر کالاساخت با هیچ مواد و حلالی ترکیب نمی شود و به تنهایی روی آجر اجرا می شود. اجرای رزین می تواند با قلمو و پیستوله انجام شود. در واقع همواره پیشنهاد داریم که از غلتک استفاده نشود چرا که احتمال خط انداختن رد انداختن وجود دارد. بنابراین به سادگی هر چه تمام تر می توانیم رزین آجر را با قلمو یا پیستوله روی سطح بزنیم. نکته ای که حائز اهمیت بوده این است که رزین اجر برای اجر های رنگی فوق العاده است. در واقع پس از زدن اجر، حالت همیشه خیسی و براقیت به اجر داده و این ویژگی می تواند برای تمامی اجر های رنگی مناسب باشد. آجر های قرمز، مشکی، زرد و رنگی تماما می توانند رزین شوند و جلادهندگی فوق العاده ای از خود به نمایش بگذارند. نکته دیگر این که قیمت رزین آجر کالاساخت نسبت به اپوکسی تقریبا یک سوم است و برای هر 5 متر مربع نیز 1 لیتر کفایت می کند. پس شما متراژ دیوار آجری خود را بر 5 تقسیم کرده و به همین ترتیب میزان رزین لازم را بدست خواهید آورد.
رزین اپوکسی آجر
اپوکسی در واقع همان رزین دوجزئی اجر است که از ترکیب رزین و هاردنر بوجود می آید. اپوکسی آجر نسبت به رزین معمولی آجر از کیفیت فوق العاده بالاتری برخوردار است و دوام بیشتری نیز در برابر شرایط جوی متفاوت خواهد داشت. از ویژگی های حائز اهمیت رزین اپوکسی اجر نما می توانیم به پوشش تقریبا 7 متر مربعی سطح اشاره کنیم. یعنی درست است که قیمت چندین برابری نسبت به رزین معمولی دارد اما از ظرفی کیفیت و ماندگاری بسیار بالاتری داشته و همچنین میزان پوشش سطح آجر هم در آن تقریبا 2 برابر است. بنابراین اگر بخواهیم حساب کتاب تقریبی داشته باشیم می توانیم بگوییم که اپرزین دوجزئی اجر نسبت به رزین تک جزئی قیمت دو برابری دارد. اما همان طور که گفته شد با توجه به کیفیت بسیار بالا و مثال زدنی که دارد می تواند برای شهر ها و پروژه های خاص بسیار مناسب اجرا تلقی شود. ما در کالاساخت سعی برآن داریم که رزین های تک جرئی و دو جزئی را با هم عرضه و معرفی نماییم. در واقع مصرف کننده می تواند با توجه به علم و رنج قیمتی که مد نظر دارد بین این دو یکی را انتخاب کند. مسلما به صورت پیش فرض توصیه و پیشنهاد تیم مشاوره کالاساخت برای رزین اجر، مدل دوجزئی و اپوکسی اجر خواهد بود. البته شرط اصلی این موضوع اجرای صحیح و اصولی اپوکسی اجر خواهد بود. اگر مجری کار نتواند اپوکسی را خوب اجرا کند، کیفیت و ماندگاری محصول از رزین کمتر خواهد شد. نکته دیگری که حائز اهمیت است اجرای اپوکسی با پیستوله است. رزین دوجزئی اجر نیز می تواند هم با قلمو هم با پیستوله اجرا شود اما کیفیت کار و تراکم رزین با پیستوله بسیار بهتر و درست تر خواهد بود.
کارخانه های تولید آجر بسیار زیادی در کشور داریم که هر یک کیفیت متفاوتی با دیگری دارد. بنابراین پیش فرض اجرای اجر در نمای ساختمان همراه با رزین می باشد. اما اگر تصورمان را بر این بگذاریم که اجر ما از بهترین برند ایران بوده و هیچ ایراد و مشکلی نمی توان به آن گرفت؛ در این صورت باید برای ماندگاری بالای آجر و طولانی کردن عمر مفید آن از رزین استفاده کنیم. فرض کنیم آجر خریداری شده از بهترین برند بوده و هیچ مشکلی برای آجر پیش نمی آید. اما از طرفی با آلودگی هوا، گرد و غبار، باران های اسیدی، تابش نور خورشید، دوده ماشین و ... مواجه هستیم. این ها مواردی هستند که در کنترل ما نیست و نمی توانیم آن ها را نادیده بگیریم. بنابراین هر چقدر هم که اجر خریداری شده کیفیت بالایی داشته باشد باز هم در برابر آلودگی هوا و باران اسیدی آسیب پذیر بوده و به مرور زمان کیفیت فیزیکی و ظاهری خود را از دست می دهد. بنابراین تیم مشاوراه کالاساخت در تمامی حالات پیشنهاد رزین برای آجر را مطرح خواهند کرد.
حال انتخاب بین رزین اجر یا اپوکسی اجر به سلیقه شما، بودجه شما و در نهایت انتظاری که از کیفیت کار اجرایی دارید بستگی خواهد داشت. مسلما اگر بتوانید اپوکسی اجر را روی نمای ساختمان خود بزنید، بهترین کار ممکن را برای حفظ سلامت آجر انجام داده اید. نکته ای که باید به آن اشاره کنیم این است که هر مدل رزین آجر برای آجر های رنگی مناسب بوده و برای هیچ یک از آجرهای سفید مناسب نخواهد بود. اگر روی آجر سفید رزین یا حتی اپوکسی بزنیم، سطح آجر به مرور زمان زرد شده و کار خراب می شود. بنابراین برای اجرهای قرمز، قهوه ای، خاکستری، مشکی، گل بهی و در مجموع آجرهای رنگی می توانیم به درستی و به راحتی از رزین استفاده کنیم و علاوه بر زیبایی که به کار می بخشیم از آجرمان نیز محافظت کنیم.
در جهان امروز که همه چیز رو به پیشرفت و تغییر و تحول می باشد، صنعت ساخت و ساز نیز دچار تحولات بسیار زیادی شده است و دست اندرکاران در این زمینه با مصالح و متریال های بسیار متنوع و گوناگونی رو به رو هستند که هر کدام دارای ویژگی ها و کاربرد های مختلفی می باشند. انتخاب از میان متریال هایی که برای یک بخش از سازه مناسب هستند، بسته به سلیقه افراد و طرحی است که معمار و یا مهندس یک پروژه برای آن بخش در نظر گرفته اند. در میان انواع مصالح ساختمانی که این روزها مورد استفاده قرار می گیرند آجرها که از جمله متریال های قدیمی و نوستالژی هستند، همچنان توانسته اند یکی گزینه های رایج در ساخت قسمت های مختلف ساختمان باقی بمانند و جایگاه خود را از گذشته تا به امروز حفظ نموده اند. این در حالی است که برخی از افراد فکر می کنند استفاده از آجر ها در یک ساختمان سبب قدیمی به نظر رسیدن آن می شود، اما باید به این افراد بگوییم که آجرها نیز همچون بسیاری از متریال ها دچار تغییر و تحول شده اند و با بهره گیری از نمونه های جدید آن ها می توان طرح ها مدرن و بسیار زیبایی در ساختمان اجرا نمود.
آجرها انواع بسیار متنوعی دارند که هر کدام دارای ویژگی های مختلفی هستند و بر حسب همین ویژگی ها در قسمت های مختلف ساختمان کاربرد دارند. یکی از کاربری های اصلی این مصالح اجرا نمای داخلی و خارجی ساختمان می باشد. همانطور که می دانید نمای ساختمان به خصوص نمای خارجی، از اهمیت بسیار بالایی برخردار می باشد و به دلیل نقش هویت دهی که دارد باید نسبت به اجرا آن دقت و سلیقه بسیار زیادی به خرج داد. بنابر این مطلب مصالحی که در این بخش از ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند باید از ویژگی های مثبت فراوانی برخوردار باشند. آجرنما از جمله مصالحی است که با مقاومت بالا و تنوع بسیار زیاد می تواند یک گزینه بسیار مناسب برای نمای داخلی و خارجی ساختمان باشد. با تمام ویژگی ها و محاسنی که آجرنما ها دارند اما برخی از آن ها که به اشتباه و یا در مدت زمان کمی پخته شده اند و یا از مواد نا مرغوب تشکیل شده اند با مشکلات مختلفی مواجه هستند. البته برخی از افراد نیز هستند که به دلیل قیمت بالای آجرنماهای مرغوب و سه بار پخت ترجیح می دهند که از آجرنماهای کم قیمت تر در نمای ساختمان خود استفاده نمایند که این موضوع سبب بروز مشکلات زیر می شود:
• نفوذ گرد و خاک و کثیفی در درزها و شیارهای آن ها
• ایجاد شوره و سفیدک در سطح آن ها
• تغییر رنگ بر اثر تابش مستقیم نور آفتاب
• ترک خوردگی و شکستگی در اثر نفوذ آب
با وجود این مشکلات بسیاری از افراد هستند که علاقه زیادی به استفاده از آجرنما در ساختمان خود دارند و به دنبال راه حلی برای جلوگیری از بروز این موارد می گردند.
حال سوالی که ممکن است ذهن بسیاری از افراد را درگیر نماید این است که رزین آجرنما خود چند سال طول عمر دارد و عمر مفید آن چقدر است؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که ابتدا باید به سه مورد در تخمین طول عمر رزین آجرنما توجه نمود که در زیر ارائه شده است:
• نوع رزین:
یکی از مواردی که در طول عمر رزین تاثیرگذار می باشد، نوع آن است. رزین ها نیز همانند انواع مصالح و متریال ها دارای انواع مختلفی هستند. رزین نانو و رزین معمولی از جمله رزین هایی هستند که در امر ساخت و ساز مورد استفاده قرار می گیرند.
• اجرا صحیح رزین:
از دیگر مواردی که می تواند بر عمر رزین تاثیر گذار باشد، توجه به برخی نکات در هنگام اجرای آن می باشد. برای مثال اینکه در زمان اجرا رزین بر روی یک سازه آجری باید اطمینان حاصل نمود که آن بنا پس از شست و شو کاملا خشک شده باشد و آجرهایش تر نباشد چرا که خیس بودن آجر ها می تواند عمر رزین را بسیار کاهش دهد. یا اینکه رزین باید طی چند مرحله بر روی آجرنما اجرا شود و اگر یک یا دو بار از این محصول بر روی بنا استفاده شود عمرش پایین می آید.
• مکان استفاده شده:
مکان استفاده شده از رزین نیز می تواند تاثیر بسیار زیادی بر طول عمر آن گذارد. رزین هایی که بر روی نمای خارجی ساختمان اجرا می شوند به دلیل قرار گرفتن دائمی در برابر اشعه فرابنفش خورشید از طول عمر پایین تری به نسبت رزین های اجرا شده در نمای داخلی برخوردار می باشند.
در نهایت باید بگوییم که در صورت اجرا صحیح رزین بر روی آجرنما طول عمرش نمونه معمولی آن در فضاهای داخلی 10 سال و در فضاهای خارجی 5 سال است. طول عمر رزین های نانو نیز در فضای داخلی 15 سال و در فضای خارجی 10 سال است. در گروه تولیدی و فروشگاهی کالاساخت انواع رزین های نانو و معمولی برای آجرنما موجود می باشد که دارای گارانتی در طول عمر های ذکر شده هستند. رزین های موجود در این مجموعه از کیفیت بسیار بالایی برخوردار می باشند و علاوه بر آجرنما در نمونه های قابل استفاده برای سنگ و چوب نیز موجود هستند.
جمع بندی
راه حلی که دست اندرکاران ساخت و ساز به منظور جلوگیری از بروز بسیاری مشکلات در آجر نماها ارائه نموده اند، استفاده از رزین می باشد. رزین در واقع یک ماده پوششی است که با ترکیبات طبیعی و شیمیایی در آزمایشگاه ها و به دست محققان تولید می گردد و توانسته است در صنعت ساخت و ساز تحولات بسیار زیادی ایجاد نماید. این ماده که در دهه اخیر بسیاری از مشکلات مصالح ساختمانی همچون آجر، سنگ، چوب و ... را بر طرف نموده است به محبوب ترین محصولات جانبی در صنعت ساخت و ساز تبدیل گشته است. ساختار رزین به گونه ای است که در درزها و شیار های موجود در میان آجرنما نفوذ کرده و در آنجا خشک می گردد و جایی برای ورود انواع کثیفی ها، گرد و خاک، آب و بسیاری عوامل تخریب کننده دیگر باقی نمی گذارد. با عدم نفوذ آب به در این مصالح امکان شوره زدگی نیز از میان می رود و آجرنماها دچار تغییر رنگ نمی گردند. علاوه بر این ها رزین با لایه محافظتی که بر روی آجرنما ایجاد می نماید سبب افزایش مقاومت آن می گردد و در برابر اشعه خورشید نیز از این متریال محافظت می کند. همچنین به افرادی که در شهرهای آلوده و پرجمعیت مانند تهران و اصفهان زندگی می کنند و آجرنمای ساختمانشان دائما دوده و کثیفی می گیرد این امکان را می دهد تا به راحتی و بدون نیاز به دردسر نمای خود را شست و شو داده و آن را مانند روز اول نمایند.
{{ faqs.title }}