ارتباط با کالا ساخت از طریق واتس اپ
برای شروع مکالمه کلیک کنید
سلام مشاور رایگان خرید در واتس آپ
معمولا در کمتر از چند دقیقه پاسخ دریافت میکنید
واتس اپ کالا ساخت
مشاوره رایگان نیاز دارید ؟
مشاوره رایگان نیاز دارید ؟
Speaker Call A line styled icon from Orion Icon Library.
تماس با کالاساخت
روی شماره کلیک کنید
معمولا در کمتر از چند ثانیه پاسخ دریافت میکنید
شیوه های آجر چینی در مدلهای مختلف

شیوه های آجرچینی

تاریخ انتشار: 1398/11/19 09:10 | بازدید: 731

یکی از متریال های پرطرفدار در بحث ساختمان سازی، آجر، آجرنما می باشد. آجر می توان از آن هم در فضای داخلی ساختمان و هم در فضای خارجی آن استفاده نمود. این متریال با ویژگی های بسیار زیادی که دارد از گذشته تا به امروز مورد توجه افراد قرار گرفته است و به دلیل تنوع بالایی که امروزه در جنس و رنگ پیدا کرده است می توان طرح های بسیار مختلف و زیبایی از آن در نما به وجود آورد. آجر نما ها را می توان به روش های متنوعی اجرا نمود و بر حسب مکان و طراحی کلی ساختمان و هماهنگ با آن نمای بسیار زیبایی ایجاد کرد. این محصول از پخت خشت های خاک رس تولید می شود و تنوع بسیار بالا دارد. قدمت اجر ها به هفت هزار سال پیش بر می گردد و برخی نیز معتقدند تاریخچه آن به ده هزار سال پیش بر می گردد. در واقع آجر یکی از متریال های قدیمی است که بشر از آن در ساخت و ساز استفاده می نموده است. با این دانش برخی از افراد گمان می کنند که استفاده از آجر قدیمی شده است و دیگر نمی توان از آن در نماکاری و مصارف دیگر استفاده نمود و استفاده از آن سبب می شود تا ساختمان قدیمی جلوه کند. اما باید گفت این یک تصور کاملا اشتباه و غلط می باشد. امروزه آجر های بسیار زیادی در صنعت ساختمان سازی تولید می شود که با استفاده از آن ها و شیوه آجر چینی مناسب می توان نمایی زیبا و فوق العاده ایجاد نمود. در حقیقت شیوه اجر چینی هنری است که می توان از ان در نمایش هنرمندانه این محصول استفاده نمود و متناسب با شکل و فرم بنا، نمایی بی نظیر در آن ایجاد نمود. نمای آجری معمولاً با ساختمان‌های سنتی و تاریخی مرتبط می‌شود، اما معماران مدرن نیز از نمای آجری به عنوان یک عنصر طراحی مدرن و خاص استفاده می‌کنند. این تلفیق اجزای سنتی با طراحی‌های معاصر به ساختمان‌های جدید زیبایی خاصی می‌بخشد.
در این مطلب تیم کالاساخت سعی در ارائه برخی از شیوه های آجر چینی نموده است تا شما عزیزان با مطالعه ان از انواع این روش ها اطلاعات کسب نموده و بسته به نوع پروژه و سلیقه خود، شیوه مورد نظرتان را انتخاب نمایید و بر اساس آن دیوار یا نما اجری خود را اجرا کنید.

 

روش اجرا آجر به شیوه مدرن

 

در حال حاضر و در دنیای امروز بسیاری از افراد علاقه بالایی به طرح های ساده و مینیمال دارند و از اجرا طرح های شلوغ با تزئینات فراوان در نما خود اجتناب می پذیرند. اجرا آجر در ساختمان های امروزی بیشتر به صورت ساده، یکدست و تک رنگ یا در ترکیب با دو رنگ صورت می پذیرد. علاوه بر این برخی از افراد به ترکیب این متریال به همراه سنگ نیز علاقه فراوانی دارند.

 

روش اجرا آجر به شیوه سنتی


در گذشته اما طرح های شلوغ و پر نقش و رنگ از طرفداران بسیار زیادی بهره مند بوده اند. با توجه به برخی از اثار باستانی مانند مسجد شیخ لطف الله در استان اصفهان می توانید نمونه ای از اینگونه طراحی و اجرا آجر را مشاهده نمایید. البته باید گفت که هنوز هم برخی از افراد به اجرا شیوه سنتی در نمای خود علاقه بسیاری دارند و در ترکیب آن با شیوه مدرن طرح های متنوعی را ایجاد می نمایند. برخی از شیوه های اجرا آجر در گذشته شامل موارد زیر می شود:
• گره سازی
• رگ چینی
• گل انداز
• مقرنس کاری
• آجرکاری خفته
در این میان شیوه گره سازی از طرفداران بسیار زیادی برخوردار بوده است و این به دلیل استفاده از طرح های بسیار ظریف و پرکار آجرهای تزئینی می باشد.

 

برخی از شیوه های آجر چینی به شرح زیر است:

 

چیدمان و نصب آجرها در ساختمان‌ها و فضاهای مختلف می‌تواند به شکل‌ها و مدل‌های متنوعی انجام شود. در زیر، تعدادی از انواع و مدل‌های چیدمان و نصب آجرها ذکر شده است.

 

شیوه های آجر چینی

 

آجر چینی به روش راسته نما


یکی از روش های اجرچینی که امروزه در اجرای نما از آن بسیار استفاده می شود و در واقع یکی از متداول ترین روش ها در آجر چینی ساختمان ها و نماها می باشد، آجرچینی به روش راسته نما می باشد. در این روش همانطور که از نامش پیداست استاد کار آجرها را به شکل راسته یعنی به صورت افقی با بندکشی متناسب بر روی هم در نما قرار می دهد و از دو نیمه آجر در ابتدا و انتهای کار به منظور اینکه بندهای عمودی روی هم قرار نگیرند و نما دارای پیوند محکمی باشد استفاده می کند.

 

آجر چینی کلاسیک


یکی دیگر از شیوه های آجر چینی که از جمله ابتدایی ترین روش ها در آجر چینی نما به شمار می آید و همچنان کارایی خود را حفظ نموده است، آجرچینی کلاسیک می باشد. در اجرچینی کلاسیک استاد کار اجر ها را پشت سر هم ردیف می کند به طوری که هیچ فاصله ای بین آن ها وجود نداشته باشد و آجر ها و بندها در ردیف های بعدی دقیقا بر روی هم سوار باشند.

 

آجر چینی شبکه سوراخ دار


در این شیوه نیز آجر ها به صورت منظم پشت سر هم قرار می گیرند با این تفاوت که در میان چند آجر با الگوهای خاص و به صورت منظم یک فاصله خالی قرار می دهند و هدف از این کار ورود نور و هوا به سازه پشت آجرها می باشد، حتی اگر بافت پشت آن پنهان باشد. نکته ای که در اجرا این روش وجود دارد این است که باید تعداد فضاهای خالی به اندازه متناسب انتخاب شود و به گونه ای باشد که استحکام سازه از میان نرود.



آجر چینی با طرح پوسته های موج دار


این شیوه در اجر چینی یکی از روش های بسیار زیبا می باشد که با استفاده درست و طراحی مناسب از آن می توان نمایی زیبا در ساختمان ایجاد نمود. اجرا آجر به روش پوسته های موج دار یک روش بسیار پیچیده می باشد که در آن آجر ها را در زاویه های متغیر در طول نما می چینند. باید توجه داشته باشید که این روش را تنها می توان به عنوان پوشش مکمل بر روی پوشش اصلی استفاده نمود و شما نمی توانید بار زیادی بر روی آن وارد نمایید.



آجر چینی مشبک جناغی


یکی دیگر از روش های اجرچینی که می توان با استفاده از آن یک نمای مدرن در ساختمان به وجود اورد روش آجر چینی مشبک جناغی می باشد. در این روش آجر ها به طوری قرار می گیرند که با هم زاویه 90 درجه و با صفحه افقی که بر روی آن قرار می گیرند زاویه 45 درجه داشته باشند. نکته ای که باید در این روش به آن دقت نمود این است که آجر ها باید به گونه ای بر روی صفحه قرار گیرند که همه زاویه های طرح در یک خط راست باشند و هر طرح سازه باید به گونه ای باشد که در جای خود به طور واقعی افقی یا عمودی باشد.


آجر چینی به روش گره سازی


گره سازی یکی از روش های بسیار ظریف و پر کاربرد در آجر چینی می باشد. در این روش با استفاده از قطعه های اضافی از آجر های بریده و تیشه داری شده در سایز ها و ابعاد گوناگون طرح های گره ای به صورت نقش های هندسی مانند لوزی، مربع، ذوزنقه، هشت ضلعی و ... و یا از ترکیب این اشکال هندسی با هم یا اینکه چند ضلعی های ستاره ای شکل ایجاد می نمایند. این روش درست است که یک روش قدیمی می باشد و نمونه های از آن را می توان در مسجد گوهر شاد مشاهده نمود اما می توان از ترکیب آن با روش های اجر چینی دیگر یک نمای مدرن در ساختمان ایجاد نمود.

 

شیوه های آجرچینی

 

آجر چینی به روش هشت و گیر


در این روش از آجر چینی استاد کار آجر ها را از حالت صاف و مسطح خود خارج می کند و آن ها را به صورت برجسته و فرورفته در می آورد. این روش سبب می شود تا طرح های برجسته با ایجاد سایه روشن در نما جلوه بسیار خاصی را به آن ببخشند. منظور از هشت در این روش برجستگی و گیر، فرورفتگی می باشد. درست است که بسیاری از این روش ها، شیوه هایی قدیمی می باشند و می توان آن ها در اثار باستانی بسیار زیادی مشاهده نمود، اما همیشه می توان با استفاده از خلاقیت و هنر این شیوه ها را به شکلی مدرن و زیبا در بنا اجرا نمود و ان ها را از حالت قدیمی خود خارج نمود.

 

آجر چینی خارجی


در این حالت، آجرها به صورت خارجی و متمایل به داخل به روی دیوار نصب می‌شوند. این چیدمان به دلیل ظاهر منظم و مرتب، معمولاً در دیوارهای داخلی به کار می‌رود.

آجر چینی وارد کشیده


در این مدل، آجرها به صورت مستطیلی و مربعی به طور متناوب قرار گرفته و به چیدمان جذابی برای نماهای ساختمانی منجر می‌شود.

آجر چینی قطری


آجرها به صورت مورب و قطری روی نما قرار می‌گیرند. این نوع چیدمان به ساختمان ظاهری دینامیک و جالب می‌بخشد.

آجر چینی دیوارهای خشتی


آجرها به صورت مستطیلی و مربعی به طور متناوب قرار گرفته و الگوی زیبا و سنتی ایجاد می‌کنند.

آجر چینی موزاییکی


آجرها به صورت موزاییکی و با ترکیب انواع مختلف آجرها روی نما چیده می‌شوند. این نوع چیدمان به ساختمان ظاهری هنری و چشم‌نواز می‌بخشد.

آجر چینی پارچه ای


آجرها به صورت مستطیلی و مربعی به صورت متناوب قرار می‌گیرند که الگویی منظم و جذاب ایجاد می‌شود.

 

جمع بندی


هر یک از این مدل‌ها می‌توانند با ترکیب رنگ‌ها و انواع مختلف آجرها، نماهای متنوع و زیبا را ایجاد کنند و به طراحی ساختمان شخصیت و جلوه اضافه کنند. استفاده از نمای آجری در معماری یکی از عناصر زیبایی و هنری است که به ساختمان‌ها شخصیت و جلوه اضافه می‌کند. نمای آجری نه تنها به دلیل مقاومت و کیفیت سازه، بلکه به خاطر ظاهر زیبا و گرمایی که به فضاها می‌بخشد، محبوبیت دارد. با ما در کالاساخت همراه باشید.

 

تلگرام آجر

{{ faqs.title }}

تماس با کالا ساخت از طریق واتس اپ گالری کالا ساخت همکاری در فروش کالاساخت