ارتباط با کالا ساخت از طریق واتس اپ
برای شروع مکالمه کلیک کنید
سلام مشاور رایگان خرید در واتس آپ
معمولا در کمتر از چند دقیقه پاسخ دریافت میکنید
واتس اپ کالا ساخت
مشاوره رایگان نیاز دارید ؟
مشاوره رایگان نیاز دارید ؟
Speaker Call A line styled icon from Orion Icon Library.
تماس با کالاساخت
روی شماره کلیک کنید
معمولا در کمتر از چند ثانیه پاسخ دریافت میکنید
مرمریت در نمای خارجی

مرمریت ها در نمای خارجی

تاریخ انتشار: 1395/12/03 00:17 | بازدید: 2283

بهترین راه نصب سنگ های مرمریت چیست؟ سنگ های مرمریت را چگونه در نمای خارجی کار کنیم؟ عمر مرمریت ها در نمای خارجی ساختمان..!!!

یکی از انواع سنگ های ساختمانی که در کشور ایران از کاربری فراوانی برخوردار است و دارای ماندگاری طولانی مدت در پوشش کف فرش و پلکان بوده، سنگ مرمریت می­باشد. ماندگاری و طول عمر سنگ مرمریت را می­توان از روی کف فرش سازه های قدیمی همچون میدان امام و چهارباغ اصفهان که با استفاده از این سنگ پیاده سازی شده اند و همچنان نیز پا برجا هستند، متوجه شد. با تمام ویژگی های مثبت و مقاومتی که سنگ های مرمریت از آن برخوردار می­باشند، اما از این سنگ ها در اجرا و پیاده سازی نمای خارجی ساختمان کمتر بهره گیری می­شود.

سنگ های مرمریت در نمای خارجی ساختمان بیشتر به عنوان قرنیز و در ارتفاع پایین تر از یک متر بهره گیری می­شوند و برخی از انواع آن ها اصلا مناسب برای این بخش از سازه نیستند. در این مقاله از سایت گروه تولیدی و فروشگاهی کالاساخت به منظور آشنایی بیشتر شما همراهان عزیز به بررسی علل استفاده کمتر از سنگ های مرمریت در نمای خارجی ساختمان و روش هایی که  این سنگ ها را مناسب برای نما می­گرداند، پرداخته ایم. با ما همراه باشید.

 

معایب سنگ مرمریت در نمای خارجی

 

از جمله علت هایی که دست اندرکاران ساخت و ساز کم تر از سنگ های مرمریت در نمای خارجی ساختمان بهره گیری می­کنند، می توان به موارد زیر اشاره نمود :

  • مقاومت پایین در برابر انبساط و انقباض :

سنگ های ساختمانی نیز مانند اشیا دیگر در زمان سرد شدن کمی کوچک تر می­شوند و در زمان گرم شدن نیز کمی بزرگ تر می­گردند و یا بهتر است بگوییم، انقباض و انبساط در آن ها رخ میدهد. در واقع این مسئله در سنگ های طبیعی به حد چشم گیری نیست ولی اثر گزار است و باعث می­شود سنگ به مرور زمان از سیمان یا ملاتی که در موقع اجرا استفاده شده جدا گشته و سقوط کند.

این مسئله در سنگ هایی مانند تراورتن ها که دارای تخلخل کافی در بافت خود هستند، ایجاد مشکل نمی کند و انبساط و انقباض در آن ها به چشم نمی­آید، اما در سنگ هایی همچون مرمریت ها، که خلل و فرج کافی ندارند و از تراکم بالایی برخوردارند، علاوه بر افتادنشان از بدنه، می­تواند موجب ترک و یا شکستگی آن ها شود.

 

 

 

 

  • وزن نسبتاً بالا :

از دیگر معایبی که در برخی سنگ های مرمریت موجب می­شود تا نتوان در نما و بدنه ساختمان از آن ها بهره گیری نمود، وزن بالایشان می­باشد. در حقیقت مرمریت ها به سبب تراکم نسبتاً بالا و وجود کربنات منیزیم در بافتشان، وزن بیشتری به نسبت برخی دیگر از انواع سنگ ها دارند و استفاده از آن ها در نما می­تواند موجب سنگین شدن وزن سازه گردد.

 

 

 

  • چسبندگی نا کافی :

    از جمله ویژگی هایی که یک سنگ نما مناسب باید از آن بهره مند باشد، چسبندگی کافی به ملات ساختمانی است. سنگ های مرمریت اما به دلیل تخلخل کم و وزن نسبتا بالایی که دارند، به طور کامل به ملات نمی چسبند و در اثر تکان های شدید و یا انقباض و انبساط، از بدنه جدا می­شوند که این مسئله هم می­تواند بسیار خطرناک باشد و جان رهگذاران را به خطر بیندازد و هم نمای ساختمان را خراب کند.

 

 

 

 

  • مقاومت پایین در برابر هوازدگی و اسید ها :

از دیگر معایب سنگ مرمریت می­توان به مقاومت پایین برخی از انواع آن در برابر هوازدگی و مواد اسیدی اشاره نمود. در واقع این سنگ ها به سبب بافت آهکی که دارند، در مواجهه با باران های اسیدی دچار خوردگی می­شوند و در نمای شهرهای پر جمعیت مانند تهران، اصفهان و ... ظاهرشان نابود می­گردد. همچنین برخی سنگ های مرمریت در مواجهه با نور مستقیم خورشید دچار رنگ پریدگی شده و یا در آب و هوای سرد و یخبندان ممکن است ترک بخورند.

 

اسکوپ چسبی

 

اسکوپ قالبی

 

 

 

شرایط لازم برای استفاده از سنگ مرمریت در نمای خارجی :

در برخی موارد که افراد علاقه مند به استفاده از مرمریت ها در نمای خارجی ساختمان خود هستند، می­توان با بهره گیری از روش های زیر از بعضی انواع این سنگ ها در نماسازی بیرونی استفاده نمود :

  • اسکوپ کردن سنگ مرمریت :

اسکوپ سنگ کردن یکی از روش هایی است که افراد با استفاده از آن سنگ هایی مانند مرمریت ها و گرانیت ها با چسبندگی پایین و وزن بالا، را به وسیله روش های مختلفی همچون لقمه گذاری، به بدنه ساختمان محکم می­کنند تا از سقوط آن ها به پایین جلوگیری شود. از انواع روش های اسکوپ کردن می­توان به موارد زیر اشاره نمود :

  • اسکوپ کردن با مفتول سیمی
  • اسکوپ به روش پیچ و رول پلاک
  • اسکوپ با قطعه فلزی آماده
  • اسکوپ با قطعه سنگ ها

 

 

 

  • استفاده از سنگ های مرمریت تیشه ای و بادبر :

از دیگر شرایطی که می توان از سنگ های مرمریت در نمای خارجی بهره گیری نمود، این است که از نمونه های سابیده شده آن ها استفاده نکنید. در برخی فراوری های سنگ مرمریت مانند تیشه ای و بادبر، سطح سنگ توسط پتک های محکم و یا به روش های دیگر، از حالت سابیده خارج شده و ناهموار و چکش خورده می­شود. در این صورت سنگ حتی اگر دچار هوازدگی و یا تغییر رنگ گردد به سبب سطح نا صاف و غیر یکنواختی که دارد، ظاهرش چندان به چشم نمی­آید. 

  • اجرا در ارتفاع کم تر از یک متر :

اگر به هر دلیلی علاقه مند به استفاده از اسکوپ نمی­باشید، می­توانید سنگ مرمریت خود را در ارتفاع پایین تر از یک متر نصب کنید. در اینصورت حتی اگر با تکان های شدید، سنگ از بدنه جدا گردد موجب ایجاد خسارت های مالی و جانی نمی­شود.

سنگ های مرمریت قابل استفاده در نمای بیرونی

در میان انواع مختلف از سنگ های مرمریت، دو نمونه از آن ها که در زیر عنوان شده است، دارای مقاومت بالاتری به نسبت انواع دیگر هستند و با شرایط بالا قابل استفاده در نمای بیرونی ساختمان می­باشند :

  • سنگ مرمریت لاشتر
  • سنگ مرمریت هرسین

 

کلام آخر

 

در آخر باید بگوییم بهتر است برای کمتر کردن هزینه ها و جلوگیری از حوادث احتمالی، از سنگ هایی مانند تراورتن که دارای ویژگی های مناسب برای نماسازی داخلی و خارجی می ­باشد، به منظور اجرا نمای بیرونی بهره گیری نمایید. سنگ های مرمریت اما از گزینه های بسیار خوب و قابل توجه در پوشش کف فرش و پلکان هستند و می­توانید از زیبایی آن ها در اجرا بخش های عنوان شده استفاده کنید. برای دریافت اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید تا کارشناسان کالاساخت در امر انتخاب و اجرا انواع سنگ های ساختمانی به شما مشاوره دهند.

 

تهیه و تنظیم در واحد تحقیق و توسعه گروه تولیدی و فروشگاهی کالاساخت.

 

در تمامی مراحل ساخت و ساز کنارتان هستیم.

tel: 031-91004468تلگرام آجر

{{ faqs.title }}

تماس با کالا ساخت از طریق واتس اپ گالری کالا ساخت همکاری در فروش کالاساخت