ارتباط با کالا ساخت از طریق واتس اپ
برای شروع مکالمه کلیک کنید
سلام مشاور رایگان خرید در واتس آپ
معمولا در کمتر از چند دقیقه پاسخ دریافت میکنید
واتس اپ کالا ساخت
مشاوره رایگان نیاز دارید ؟
مشاوره رایگان نیاز دارید ؟
Speaker Call A line styled icon from Orion Icon Library.
تماس با کالاساخت
روی شماره کلیک کنید
معمولا در کمتر از چند ثانیه پاسخ دریافت میکنید
معایب سنگ ترامیت چیست؟

معایب سنگ ترامیت

تاریخ انتشار: 1398/05/12 14:29 | بازدید: 5662

 

سنگ ترامیت از جمله سنگ های آهکی و رسوبی می باشد که بسیار مناسب در ساخت دیوارهای داخلی است. این سنگ به دلیل قرار نگرفتن در معرض فشار و دمای بالا کاملا رسوبی بوده و نسبت به تراورتن ها آهکی تر است و وزن آن نسبت به مرمرها و مرمریت ها کم تر می باشد. سنگ ترامیت که با نام سنگ لایم استون نیز شناخته می شود، دارای زمینه روشن و یکدست بوده و معمولا به رنگ های سفید و کرم در بازار ساخت و ساز موجود می باشد. سنگ های لایمستون را به عنوان جوان ترن سنگ ها نیز می شناسیم. در بین لایه های تشکیل دهنده ی سنگ های ساختمانی، اگر بخواهیم سلسله مراتب قدمت را در نظر بگیریم می توان گفت از سنگ های تراورتن که رو به بالا و به سطح زمین حرکت کنیم، به سنگ های مرمریت خواهیم رسید که درصد تخلخل کمتری را نسبت به تراورتن ها دارند. بعد از آن لایه سنگ های لایمستون را به چشم خواهیم دید. سنگ هایی که درصد آهک بالایی داشته و وزن و فشار کافی برای مستحکم شدن و فشرده شدن را نداشته اند. به همین دلیل است که سطح آن ها را سفید و روشن می بینیم و در بیشتر سورت ها و معادنی که از آن ها ترامیت استخراج می شود بازی رنگ کمی به چشم می خورد.

 

انواع پر مصرف سنگ ترامیت


از انواع سنگ های ترامیت می توان به موارد زیر اشاره نمود :
سنگ ترامیت بوکان
• سنگ ترامیت اسلام آباد
• سنگ ترامیت میاندوآب
• سنگ ترامیت سمیرم
• سنگ ترامیت بوژان

سنگ ترامیت مرودشت


در میان انواع سنگ های ترامیت که در بالا عنوان کردیم، سنگ ترامیت اسلام آباد و بوکان، دارای بیشترین کاربری و طرفدار می باشند. قیمت پایین و مناسب این دو مدل لایمستون می تواند دلیل اصلی این موضوع باشد. در واقع اگر به دنبال یک سنگ با رنگ سفید تقریبا یکدست و یکنواخت به همراه قیمت مناسب هستید، سنگ ترامیت بوکان و ترامیت اسلام آباد، گزینه بسیار مناسبی برای شما می باشند. از طرفی می توانیم سنگ لایمستون مرودشت و همچنین میاندوآب را جزء سفید ترین و یکدست ترین در میان آنها دسته بندی کنیم. نکته ای که باید بیان داشت قیمت نسبتا بالاتر این دو مدل سنگ نسبت به دو مدل قبلی گفته شده می باشد که هم از لحاظ کیفیت جنس سنگ و هم از نظر روشن بودن زمینه ی سنگ می تواند توجیه کننده ی این موضوع باشد.

معایب سنگ ترامیت


سنگ ترامیت یا همان لایم استون مانند تمام سنگ های ساختمانی از مزایا و معایب مختلفی برخوردار است. در این مطلب کالاساخت تصمیم گرفته به معرفی معایب این سنگ ساختمانی بپردازد و شما را با مشکلات این سنگ آشنا نمائید تا بتوانید با اطلاعات و شناخت بهتری نسبت به خرید آن اقدام کنید.

 

• جذب آب بالا در سنگ ترامیت
یکی از بارزترین معایب این سنگ جذب آب بسیار بالای آن است و این موضوع به دلیل ماهیت آهکی آن می باشد. جذب آب و رطوبت بالا در این سنگ موجب خرد شدن و متلاشی شدن آن شده و به همین دلیل استفاده از آن در محیط های آبریز مانند سرویس بهداشتی، حمام... و نمای بیرونی ساختمان و سازه هایی که در مجاورت رطوبت و باران قرار می گیرند، توصیه نمی شود. علاوه بر این ها جذب آب سبب لکه پذیری بالا و کثیف شدن این سنگ شده و به همین سبب از آن در نمای بیرونی ساختمان های واقع در شهرهای شلوغ و پرجمعیت مانند تهران و اصفهان به دلیل بارش باران های اسیدی و آلودگی نمی توان استفاده نمود. جذب آب بالا به تنهایی عیب کار به شمار نمی رود، اما زمانی که سنگ، روی نمای ساختمان کار شده باشد مطمئنا بعد از گذشت زمانی گرد و غبار روی سطح آن را می پوشاند. با اولین بارندگی غبار روی سطح سنگ شسته شده و رو به پایین سرازیر می شود. اصول کار این است که آب از سطح لیز سنگ سر بخورد و به سمت پایین در حرکت باشد اما در این گونه سنگ ها آب به سطح سنگ نفوذ کرده و لکه های تیره ای که روی آن باقی می ماند می تواند زیبایی کار را بکاهد.

• تراکم پایین
این سنگ به دلیل بافت آهکی که دارد از تراکم پایینی برخوردار است. تراکم پایین در سنگ های ساختمانی موجب کاهش مقاومت سنگ در برابر فرسایش و اثر ضربه بر روی سنگ می شود. در این بین مقاومت پایین در برابر سایش سبب شده تا نتوان از سنگ ترامیت در ساخت بخش های پر رفت وآمد مانند پله و کفپوش ساختمان استفاده نمود. علاوه بر این تراکم پایین سبب کاهش مقاومت فشاری نیز شده و توان سنگ را پایین می آورد. البته سنگ ترامیت سمیرم از تراکم بالایی نسبت به دیگر انواع سنگ لایم استون برخوردار است که به همین دلیل به آن مرمریت سمیرم نیز گفته می شود.

• صیقل و جلا پذیری کم
از دیگر معایبی که این سنگ دارا می باشد، قابلیت صیقل پذیری بسیار ضعیف سنگ ترامیت بوده که این موضوع به دلیل کانی های رسی موجود در آن است. سطح اکثر این سنگ ها تیشه ای می باشد و از جلا و ساب کمی برخوردار است. اکثراین سنگ ها دارای زمینه روشن و یکدستی می باشند اما به علت ساب و صیقل پذیری پایینی که دارند، درخشان نیستند و نور را منعکس نمی کنند. این سنگ قابل پسند برای افرادی که علاقه به سنگ های شفاف و صیقلی هستند، نمی باشد.

 

• متراژ ناکافی در پروژه های انبوه
یکی دیگر از معایب سنگ ترامیت، متراژ پایین موجود از آن است. در واقع به دلیل متراژ پایینی که سنگ لایم استون دارد، نمی توان از آن در پروژه های انبوه و گسترده استفاده نمود. همچنین اگر این سنگ را برای ساخت قسمت وسیعی از ساختمان در نظر گرفته اید برای تهیه و تامین آن ممکن است به مشکل برخورد کنید. سنگ ترامیت قیمت مناسبی دارد و به دلیل رنگ روشن و یکدستی که دارد بسیار محبوب بوده، اما در پروژه های انبوه ممکن است ایجاد مشکل تامین سنگ کند.

 

• مقاومت پایین در برابر عوامل جوی
سنگ ترامیت از مقاومت پایینی در برابر سرما و یخبندان و همچنین اشعه خورشید برخوردار است و از آن نمی توان در ساخت نمای خارجی ساختمان در اقلیم سرد و یخبندان، گرم و مرطوب و سرد و پرباران استفاده نمود. استفاده از این سنگ در اقلیم های سرد موجب می شود تا در هنگام باران به دلیل جذب آب بالایی که دارد، آب را در درون بافت خود جذب کرده و در هنگامی که هوا سرد و یخبندان می شود آب جذب شده در بافت آن یخ بزند و سنگ را متلاشی و از بین ببرد.

معایب سنگ ترامیت

• آسیب پذیری در برابر مواد اسیدی
همانطور که در بالا اشاره نمودیم، سنگ ترامیت بسیار لکه پذیر بوده و در برابر لکه و آلودگی به راحتی کثیف می شود، مخصوصا اگر این لکه ها از مواد اسیدی مانند آب پرتقال، الکل، سرکه و قهوه باشد. واکنش پذیری سنگ لایم استون به دلیل ماهیت آهکی که دارد به مواد شیمیایی بالا بوده و این لکه ها به صورت دائمی بر روی آن می ماند و حلال های اسیدی کلسیم کربنات موجود در این سنگ بسیار با اسید واکنش نشان می-دهد.

 

• میزان آهک زیاد
مشکل بارز این سنگ ساختمانی که موجب ایجاد بیش تر معایبش شده است، آهک زیاد در آن میباشد که علاوه بر همه عواملی که گفته شد، باعث می شود تا بافت ترامیت به صورت پودری بوده و نتواند عایق صوتی و حرارتی مناسبی برای ساختمان باشد.

کاربرد سنگ ترامیت


با توجه به معایبی که در بالا عنوان نمودیم، می توان به این نتیجه رسید که سنگ ترامیت گزینه مناسبی برای استفاده در کف، پلکان و نمای خارجی ساختمان نمی باشد. این سنگ قابل استفاده در نمای داخلی ساختمان به منظور اجرا پوشش دیوارهای داخلی، دیوار پارکینگ، دیوار راه پله و ...است. همچنین از سنگ ترامیت در نمای خارجی مناطق جغرافیایی با آب و هوای خشک نیز می توان بهره گیری نمود.

 

فرآیند UV و اپوکسی در سنگ ترامیت


با تمام این اوصاف و معایبی که از سنگ ترامیت عنوان نمودیم، باید گفت که این سنگ از مزایای بسیاری خوبی مانند قیمت مناسب، رنگ سفید و روشن، وزن پایین و ... نیز برخوردار است و به همین دلیل، افراد زیادی به استفاده از آن علاقه مند هستند. علاوه بر همه این ها اکثر معایب این سنگ که به سبب تخلخل بالا در آن به وجود آمده است، قابل برطرف شدن با استفاده از فرایند UV و اپوکسی می باشد. در واقع برخی کارخانجات به هنگام فراوری این سنگ، سطح آن را UV نموده و سوارخ های موجود در آن را پر می کنند. با توجه به این موضوع از نمونه UV شده آن می توان در نمای خارجی نیز بهره گیری نمود.
گروه تولیدی و فروشگاهی کالاساخت ارائه دهنده انواع متنوع از سنگ های ساختمانی، از جمله سنگ ترامیت در سایت خود می باشد، که شما می توانید با مراجعه به آن، بدون نیاز به حضور فیزیکی و از داخل منزل، محصول مورد نظر خود را سفارش دهید. به منظور خرید سنگ و دریافت اطلاعات و مشاوره رایگان می توانید با کارشناسان کالاساخت از طریق واتس اپ، تلگرام و تماس تلفنی ارتباط برقرار نمایید.

 

 

تهیه و تنظیم در واحد تحقیق و توسعه گروه تولیدی و فروشگاهی کالاساخت.

 

در تمامی مراحل ساخت و ساز کنارتان هستیم.

tel: 031-91004468

مشاوره تلگرام

{{ faqs.title }}

تماس با کالا ساخت از طریق واتس اپ گالری کالا ساخت همکاری در فروش کالاساخت