برای شروع مکالمه کلیک کنید
سلام مشاور رایگان خرید در واتس آپ
معمولا در کمتر از چند دقیقه پاسخ دریافت میکنید
مشاوره رایگان نیاز دارید ؟
مشاوره رایگان نیاز دارید ؟
نمای سرامیکی در ساختمان

نمای سرامیک در ساختمان

تاریخ انتشار: 1397/05/17 06:06 | بازدید: 826

آشنایی با تاریخچه سرامیک و نمای سرامیک

نمای سرامیک در ساختمان

 

باستان شناسان به این موضوع پی برده اند که بشر اولیه در حدود 24000 سال قبل از میلاد به ساخت سرامیک مشغول بوده اند. سرامیک های یافت شده، در چکسلواکی دیده شده اند، که با اشکالی مثل حیوانات و پیکره انسان، طراحی شده بودند. از چربی حیوانات به همراه استخوان ها و همچنین خاکستر استخوان گاو مقداری خاک رس ریز دانهنمای سرامیک و سرامیک ها را می ساختند و بعد از شکل دادن آن را با دمایی در حدود 500 تا 800 درجه سانتی گراد در کوره های گنبدی شکل و یا به شکل نعل اسب پخت می زدند. در 9000 سال قبل از میلاد مسیح اولین ظروف ساخته شد که برای نگه داری غذا و دانه های خوراکی کاربرد داشته است و نیز برای اینکه بدانید ساخت شیشه نیز تقریباً هم زمان با سفال سرامیکی در 8000 سال پیش در مصر آغاز شد. به طوری که در پخت سفال به علت حضور اکسید کلسیم به همراه شن توانستند به سرامیک لعابدار دست یابند.

 

تاریخچه سرامیک و نمای سرامیک در ایران

 

یکی از قدیمی ترین هنر های ساخت دست بشر سفال است که از همان ابتدا تا کنون هم چنان پایدار مانده است. سرزمین ایران به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی و قرار گرفتن بر سر راه شاهراه تمدن های مختلف ، مردمانش از نخستین سازندگان آثار سفالی بوده اند که مهارت خاصی در این زمینه نیز داشته اند.

در ایران در چهار منطقه مسکونی، سفالگری رواج داشته است:

1- منطقه غرب کوه های زاگرس نزدیک کرمانشاه2- منطقه ی جنوبی دریای خزر3- شمال غرب آذربایجان4- جنوب شرقی ایران و منطقه سیستاندر حاشیه کویر و نواحی مرکزی ایران نیز سفال هایی با قدمت هشت هزار سال به چشم می خورد.قدیمی ترین اشیاء سفالی کشف شده در جستجوی باستان شناسان ایرانی آثار بدست آمده از گنج دره تپه در استان کرمانشاه است که به هزاره ی هشتم قبل از میلاد بر می گردد. همین طور مناطقی چون غاری در جنوب مازندران نزدیک بهشهر (هزاره هشتم قبل از میلاد) و در مرحله دوم در منطقه زاغه در دشت قزوین، چشمه علی نزدیک تهران و تپه های سیلک کاشان است.

سفال هایی که کشف شده دارای جنس خشن و دارای مغزی نرم است که گاهی کاه خشک شده و سبزیجات ریز برای چسبندگی به مخلوط اولیه یعنی آب و خاک اضافه می کنند . و چون چرخ سفالگری هنوز کاربردی نداشته و همین طور حرارت و دمای کوره را دقیق نمی دانستند به همین دلیل سفال کاملا سخت و یکرنگی بدست نمی آمد. در (هزاره ششم ق.م) سفال سازی تکامل بیشتری می یابد و از شن نرم و پودر شن به همراه خاک استفاده می شود تا ظروفی با جداره بسیار نازک ساخته شود . در این دوره ساخت ظروف با کف مقعر و بدنه محدب شروع شد . در هزاره چهارم ق.م بعد از اختراع چرخ سفالگری و استفاده از آن در شکل بخشیدن به ظروف سفالی تحولی جدید در صنعت سفال سازی آ غاز شد و همچنین تزئینات روی ظروف تنوع بیشتری پیدا کرد.

 

سرامیک در نما

نمای سرامیکی

 

- تا کنون چیزی در مورد نمای سرامیکی بگوشتان خورده است؟

نمای سرامیکی یکی از زیباترین نماهایی است که جدیدا با پیشرفت تکنولوزی ، و با طراحی نوین محبوبیت خاصی در بین طراحان نما داشته است.

 

- در ابتدا باید سرامیک را تعریف کرد که سرامیک چیست ؟

به مواد کانی غیر فلزی سرامیک می گویند . یعنی هم مواد معدنی هستند و هم خواص فلزی ندارند.

از این رو این متریال دارای مقاومت به نسبت خوبی در مقابل دیگر مصالح باشند. این مقاومت خوب در کنار قیمت مناسب و دنیای وسیعی از طرح و نقش و کیفیت و تولید کننده باعث شده که در سال های اخیر استفاده از این محصولات در نمای ساختمان ها مرسوم شود. البته باید در نظر داشته باشید انجام این کار پیش از هر چیز نیازمند استعلام قوانین شهر سازی از شهرداری منطقه می باشد. زیرا در برخی مناطق کشور بنا به دلایلی که از حوصله این مقاله خارج است استفاده از سرامیک های نما برای نمای خارجی ساختمان ممنوع است.

 

مزایای استفاده از سرامیک در نما

 

• سرعت بالا در اجرای سرامیک بر روی نما

• کاهش اتلاف انرژی

• عدم ایجاد ضایعات ساختمانی و سرو صدا

• قابل اجرا بر روی ساختمان های مرتفع

 

آیا نمای سرامیکی پایدار است؟

 

باید توجه داشته باشید که کار کردن سرامیک روی نما با روش کار کردن سنگ تراورتن متفاوت است. شما برای کار کردن سنگ تراورتن روی نما نیاز به اقدامات احتیاطی ندارید اما برای کار کردن انواع سرامیک با هر ابعاد و هر کسفیت ساختی در سطوح عمودی بهتر است که از موارد مخصوص این مصالح استفاده نمایید. این روش های نصب را می توان اینگونه شرح داد:در صورتی که از ملات معمولی می خواهید استفاده نمایید لازم است که سرامیک را به وسیله اسکوپ به سطح محکم نمایید. اما اگر در حال استفاده از چسب مخصوص سرامیک هستید نیازی به استفاده از اسکوپ نیست. در این حالت منعی برای استفاده از اسکوپ وجود ندارد و قطعا شما می توانید با استفاده همزمان از این دو روش یک نمای ماندگار و زیبا داشته باشید و بابت کنده نشدن سرامیک هاز سطح خیالتان کاملا راحت باشد.

 

در تمامی مراحل ساخت و ساز کنارتان هستیم.

tel: 031-91004468مشاوره تلگرام

تماس با کالا ساخت از طریق واتس اپ گالری کالا ساخت همکاری در فروش کالاساخت