برای شروع مکالمه کلیک کنید
سلام مشاور رایگان خرید در واتس آپ
معمولا در کمتر از چند دقیقه پاسخ دریافت میکنید
مشاوره رایگان نیاز دارید ؟
مشاوره رایگان نیاز دارید ؟
موارد استفاده از قرنیز و کاربرد آن

کاربرد قرنیز

تاریخ انتشار: 1399/07/01 08:39 | بازدید: 276

اگر به ساختمان های چند سال اخیر نگاهی بیاندازید، متوجه می شوید که از جمله المان های بسیار پرکاربرد در فضای داخلی ساختمان، قرنیز ها می باشند.

کاربرد قرنیز

اگر به ساختمان های چند سال اخیر نگاهی بیاندازید، متوجه می شوید که از جمله المان های بسیار پرکاربرد در فضای داخلی ساختمان، قرنیز ها می باشند. قرنیز در واقع به نوارهای گفته می شود که در قسمت پایینی دیوار و در نزدیکی به کف ساختمان نصب می شود و دارای جنس های مختلفی همچون پلاستیک، سنگ، سیمان، آلومینیوم و .... می باشد. در تعریف دیگر باید بگوییم قرنیز در واقع قابی است که قسمت انتهایی دیوار را در بر می گیرد. قرنیز ها در انواع بخش های ساختمان کاربرد دارند و علاوه بر نقشی که در تزئین و زیبایی دکوراسیون داخلی ساختمان ایفا می کنند، از کاربری های بسیار مختلف و مهم دیگری نیز برخوردار می باشند. این المان ها علاوه بر جنس های مختلفی که دارند از طرح، رنگ و ابعاد متنوعی نیز برخوردار هستند و افراد می توانند بر اساس نوع دیوار پوش ها، کف و فضای دکوراسیون خود از میان انواع مختلف آن ها نمونه مناسب  و مورد پسند خود را انتخاب نمایند. حال ممکن است این سوال برای شما پیش آید که کاربری قرنیز چیست و استفاده از آن چه مزایایی برای ساختمان در پی دارد؟ در پاسخ به این سوال گروه تولیدی و فروشگاهی کالاساخت این مقاله را برای شما همراهان عزیز ارائه نموده است تا بتوانید با این محصول و کاربرد های مختلف آن بهتر آشنا شوید.

 

موارد استفاده از قرنیز

همانطور که در بالا اشاره نمودیم، قرنیز ها علاوه بر نقشی که در زیباسازی خطوط تقاطع دیوار و کف دارند، از کاربرد های محافظتی بسیاری نیز برخوردار می باشند. در پی ارائه انواع نقش ها و کاربرد های قرنیز باید ابتدا بگوییم که این المان به سه نوع قرنیز دیواری، قرنیز کابینتی و قرنیز نما تقسیم می شود و بر حسب عنوان اولی در اطراف دیوار برای زیبا بخشیدن به آن، دومی در تزئین و آب بندی روی صفحه کابینت و آخری به منظور زیبایی و حفاظت از قسمت پایینی نما مورد بهره گیری قرار می گیرد. در واقع قرنیز ها علاوه بر فضای داخلی ساختمان در نمای بیرونی آن نیز به کار برده می شوند که البته باید از جنس سنگ و مصالح مقاوم باشند. از جمله ویژگی های مثبتی که قرنیز ها برای ساختمان به همراه دارند، می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • یکی از کاربری های اصلی قرنیز، جلوگیری از انتشار نم و رطوبت بر روی دیوارها می باشد.
  • از دیگر کاربری های این المان می توان به جلوگیری از ایجاد آسیب، شکستگی و خش بر روی دیوار در اثر برخورد کمد، مبل،صندلی و حتی پای افراد به قسمت پایینی دیوار اشاره نمود. البته این موضوع در دیوارهای گچی بیشتر هائز اهمیت است. قرنیزها با حجمی که در پایین دیوار به میزان مشخص ایجاد می‌کند در برابر لوازمی چون کمد و مبلمان از دیوارها محافظت و مانع ایجاد خراش و صدمه روی آن‌ها می‌شود.
  • یکی دیگر از نقش های مهمی که قرنیز ها دارند، این است که در ساختمان هایی با کفپوش های پارکت ، لمینیت به دلیل انبساط این کف پوش ها در هوای گرم افراد، در هنگام وصل کردن، آن ها را با فاصله یک سانتی متری از دیوار اجرا می کنند. با اینکه این فاصله به نظر خیلی کوچک می رسد اما ظاهر بدی به ساختمان می دهد و حتی ممکن است در آن محل خاک جمع شود که برای جلوگیری از این اتفاق بهتر است از قرنیز استفاده شود.
  • یکی از کاربری های جالب و مفید قرنیز ها، استفاده از آن ها به منظور عبور دادن سیم ها و کابل های اضافی در ساختمان می باشد. حتما برای شما هم پیش آمده است که انواع داکت های پوشش کابل‌ها را خصوصاً در اماکن اداری مشاهده نمایید. این داکت ها به دلیل ظاهری که دارند چندان در فضای منازل کاربرد ندارند و به عنوان جایگزین آن ها می توان از قرنیز هایی با حجم مناسب و سبک بر روی کابل ها استفاده نمود.

 

انواع قرنیز

قرنیز ها با توجه به جنسی که دارند به انواع مختلفی تقسیم می شوند. در زیر به توضیح کوتاهی از انواع آن ها پرداخته ایم:

 

  • قرنیز سنگی

یکی از انواع پر استفاده قرنیز ها که در نمای خارجی ساختمان نیز کاربرد دارد، قرنیز سنگی می باشد. قرنیز های سنگی معمولا از جنس سنگ های تراورتن، مرمر، مرمریت و گرانیت هستند و به وسیله دستگاه CNC بر روی آن ها طرح های زیبایی ساخته می شود. این نوع قرنیز ها در کف نیز کاربرد دارند و به منظور شکل دهی به کف پوش ها مورد استفاده قرار می گیرند.

 

  • قرنیز ام دی اف

از دیگر انواع قرنیز ها می توان به قرنیز ام دی اف اشاره نمود. این نوع قرنیز از جنس پلاستیک و موادی همچوت کامپوزیت و پلی استر می باشد و روکش آن از جنس پی وی سی است تا در مقابل خط و خش مقاوم شوند. قرنیز ام دی اف پرمصرف ترین نوع قرنیز در کفپوش های لمینت می باشد .

 

  • قرنیز پی وی سی

قرنیز پی وی سی از دیگر انواع قرنیز های مورد استفاده در فضای داخلی ساختمان می باشد. این نوع قرنیز ها بیشتر مورد استفاده در محل هایی هستند که کف آن ها با سنگ، سرامیک و یا لمینت پوشیده شده باشد. قرنیز های پی وی سی از چندلایه پلاستیک فشرده ساخته‌شده اند و به همین دلیل سبک و قابل شست و شو هستند.

 

  • قرنیز چوبی

قرنیز چوبی همانند قرنیز سنگی از قدمت بالایی برخوردار است و در ساختمان های قدیمی می توان آثار آن را مشاهده نمود. این نوع قرنیز امروزه در خانه های ویلایی و مدرن به صورت خام در دکوراسیون و کفپوش های چوبی، مورد بهره گیری قرار می گیرد.

 

نکات مهم در انتخاب قرنیز

 

برخی از نکات مهم در انتخاب و خرید قرنیز شامل موارد زیر می شود:

  • پیش از خرید نقش و کاربری مورد انتظار قرنیز در خانه خود را شناسایی نمایید و نمونه مناسب با آن کاربرد را انتخاب نمایید.
  • در پوشش های کف پارکت و لمینت بهتر است رنگ قرنیز ها را کمی تیره تر انتخاب نمایید تا جلوه کار بیشتر شود. علاوه بر این می توانید رنگی متناسب با درب ورودی یا دیوارها انتخاب کنید.
  • در هنگام خرید حتماً به ضد ضربه بودن، مقاومت در برابر رطوبت، مقاومت به گرما و سرما و نصب راحت قرنیز انتخابی دقت کنید.
  • قرنیز های سنگی با ارتفاع بالا در سالن های بزرگ و وسیع کاربرد بیشتری دارند.

قرنیز های موجود در گروه تولیدی و فروشگاهی کالاساخت در دو نمونه قرنیز های کارگاهی و قرنیزهای کارخانه ای تقسیم بندی شده اند و شما می توانید با مراجعه به بخش مربوطه در سایت انواع آن ها را تماشا نموده و در صورت نیاز به مشاوره بیشتر با کارشناسان ما در کالاساخت تماس حاصل نمایید.

 

تهیه و تنظیم در واحد تحقیق و توسعه گروه تولیدی و فروشگاهی کالاساخت.

 

 در تمامی مراحل ساخت و ساز کنارتان هستیم.

tel: 031-91004468 مشاوره تلگرام

تماس با کالا ساخت از طریق واتس اپ گالری کالا ساخت همکاری در فروش کالاساخت