تاریخ انتشار: 1399/08/20 09:32 | بازدید: 636
یکی از سازه های مهم در ساختمان که امروزه علاه بر نقش محافظت از جان افراد در مقابل پرت شدن، نقشی تزئینی و دکوراتیو نیز دارد، نرده می باشد. نرده ها با هدف ایمنی و ایجاد حس پایداری طراحی می شوند و در واقع حائلی بین انسان و پرتگاه یعنی پلکان، تراس، پشت بام و ... می باشند. طراحی این سازه یکی دیگر از نکات مهم در طراحی اجزا ساختمان می باشد و باید به گونه ای ساخته شود که علاوه بر نقش حفاظتی خود، زیبایی و جذابیت خاصی به ساختمان ببخشد. در ساخت نرده ها از انواع مصالحی همچون چوب، سنگ، آهن، استیل، بتن، کابل، گچ و ... می توان استفاده نمود که در این میان سنگ ها یکی از زیباترین و پرکاربرد ترین مصالح در ساخت نرده های خاص و زیبا هستند. نرده های سنگی شکل ها و فرم های مختلفی دارد و از آن ها می توان به دلیل ویژگی های زیادی که دارند هم در درون ساختمان و هم در بیرون ساختمان استفاده نمود. امروزه استفاده از نرده های سنگی یا به اصطلاح صراحی در صنعت ساختمان سازی بسیار رواج یافته است.
نرده های سنگی بر اساس طرح، جنس و شیوه نصب دارای تنوع بالایی هستند. از طرح های مختلف آن ها می توان به طرح چهارگوش یا گرد، طرح رایمون، طرح زمرد، طرح آریو، طرح ژاکلین ، طرح تیتان و طرح رومی کلاسیک اشاره نمود. نرده های سنگی از لحاظ جنس به صورت کلی به دو دسته زیر تقسیم بندی می شوند:
• نرده های سنگی طبیعی
نرده های سنگی می توانند هم از جنس سنگ های طبیعی و هم از جنس سنگ های مصنوعی باشند. نرده های سنگی طبیعی از برش کاری و طراحی بر روی سنگ های طبیعی درانواع و شکل های متفاوت ساخته می شوند. سنگ های طبیعی مقاومت بالاتری نسبت به سنگ های مصنوعی دارند و در واقع حالتی طبیعی به ساختمان می بخشند. یکی از سنگ های طبیعی که می توان از ان در ساخت نرده سنگی استفاده نمود، سنگ تراورتن می باشد. این سنگ دارای تنوع بسیار زیادی در رنگ و طرح می باشد و مقاومت بالایی در برابر شرایط جوی مختلف دارد. انواع سنگ های تراورتن که جزء بهترین آن ها برای ساخت نرده های سنگی محسوب می شوند سنگ تراورتن عباس آباد، سنگ تراورتن حاجی آباد، سنگ تراورتن آتشکوه، سنگ تراورتن دره بخاری و سنگ تراورتن تکاب می باشند.
یکی دیگر از سنگ های طبیعی که می توان از آن در ساخت نرده های سنگی استفاده نمود، سنگ های مرمریت می باشند. از این سنگ ها به دلیل مقاومت پایینی که در برابر باد، باران و یخبندان دارند نمی توان در ساخت نرده برای فضای بیرونی ساختمان استفاده نمود. از دیگر سنگ های طبیعی برای ساخت نرده های سنگی طبیعی می توان به سنگ های مرمر و چینی اشاره نمود. این سنگ ها استحکام و طول عمر بالایی دارند اما برخی از انواعشان دارای قیمت بسیار بالایی هستند که استفاده از آن ها در پروژه های ارزان توصیه نمی شود. سنگ چینی الیگودرز یکی از بهترین سنگ ها برای ساخت نرده های سنگی می باشد.
• نرده های سنگی مصنوعی
سنگ های مصنوعی یکی دیگر از متریال هایی هستند که می توان از آن ها در ساخت نرده های سنگی استفاده نمود. این نوع نرده های سنگی معمولا از جنس سنگ های سمنت پلاست می باشند این سنگ ها به دلیل اینکه در قالب هایی که دارای نقش و خطوط سنگ های طبیعی هستند ریخته می شوند، ظاهری کاملا طبیعی دارند. سنگ های سمنت پلاست با تغییر در ساختار مولکولی سیمان و مواد معدنی به وسیله ترکیبات پلیمری و نانو و انجام واکنش های پلیمریزاسیون و تشکیل شبکه زنجیره ای مستحکم در سیمان تشکیل می شوند و دارای مقاومت خمشی و فشاری بالایی می باشند. سنگ های مصنوعی دارای وزن کم تری نسبت به سنگ های طبیعی هستند و به مراتب قیمت آن ها نیز مناسب تر از سنگ های طبیعی می باشد. علاوه بر این ها سنگ های مصنوعی قابلیت شکل پذیری بالایی دارند و می توانند سطحی صیقلی و درخشان داشته باشند. سنگ های سمنت پلاست در مقابل نورخورشید، اشعه ماوراء بنفش، ناملایمات جوی و آلودگی بسیار مقاوم هستند و به همین دلیل می توان از آن ها برای نرده راه پله های بیرونی، بالکن و پشت بام استفاده نمود بدون اینکه نگران تغییر رنگ یا فرسودگی آن ها باشیم.
نرده های سنگی دارای فواید بسیار زیادی هستند که گروه تولیدی و فروشگاهی کالاساخت به برخی از آن ها در زیر اشاره نمود است:
• یکی از فواید مهم و اساسی نرده های سنگی حفظ جان و سلامتی انسان ها می باشد. این سازه ها امنیت بسیار بالایی را در تراس، راه پله، پشت بام و … ایجاد می کنند و رفت و آمد را برای افراد ساختمان آسان تر می نمایند.
• از دیگر فواید نرده های سنگی مقاومتشان در برابر آتش می باشد. این محصولات ضد حریق هستند و در صورت بروز آتش سوزی به هیچ عنوان آتش را گسترش نمی دهند.
• نرده های سنگی بر خلاف نرده های فلزی در مقابل آفتاب زنگ نمی زنند و همچنین مانند نرده های استیل در برابر آفتاب به مرور زمان سیاه نمی شوند و از مقاومت بالایی در برابر آفتاب و نور خورشید برخوردارند.
• مقاومت بالا در برابر آب و رطوبت از دیگر فواید نرده های سنگی می باشد و به همین دلیل این محصولات بر خلاف نرده های چوبی قابلیت شستشو دارند.
• نرده های سنگی قابلیت حکاکی و برش کاری دارند و به همین دلیل از طرح های متنوع و زیبایی بهره مند می باشند و همچنین به دلیل حالت طبیعی که دارند حس آرامش را در بیننده ها ایجاد می کنند. این محصولات دارای رنگ های متنوع و زیبا هستند و به همین دلیل نیاز به رنگ کردن ندارند.
• علاوه بر تمام فوایدی که در بالا گفته شد نرده های سنگی دارای مقاومت بالایی هستند و در برابر ضربه و فشار آسیب نمی بینند. این محصولات طول عمر بالایی دارند و دارای قابلیت نصب آسان با سر نرده های ابزار خورده و زیبا می باشند.
یکی از دیگر از اجزا اصلی ساختمان نرده ها می باشند که ممکن است از جنس سنگ، چوب، استیل، بتن و یا گچ باشند. نرده های سنگی دربین دیگر انواع نرده ها به دلیل مقاومت بالا و ظاهری که دارند از طرفداران بسیار زیادی برخوردار هستند. در واقع سنگ ها از گذشته تا به امروز برای ساخت انواع تزئینات ساختمان مانند نرده ها کاربرد فراوانی دارند و این نه فقط به دلیل مقاومت بالایشان بلکه به دلیل قابلیت حکاکی و برش کاری که دارند نیز می باشد. نرده های سنگی علاوه بر جنبه محافظتی و ایمنی که دارند جنبه تزئینی و دکوراتیو نیز دارند. سنگ های طبیعی و سنگ های مصنوعی هر دو قابل استفاده در ساخت نرده های سنگی هستند که به دلیل تنوعی که در رنگ و نقش دارند همه افراد با سلیقه های متفاوت جذب آن ها می شوند و در واقع می توانند حس آرامش را به بیننده های خود انتقال دهند. از نرده های سنگی می توان هم در فضای بیرونی و هم در فضای داخلی استفاده نمود.
از نرده های سنگی که جنس آن ها ازسنگ های طبیعی تراورتن و چینی و سنگ مصنوعی سند پلاست است می توان در بیرون از ساختمان و در فضای آزاد استفاده نمود. سنگ هایی که در فضای بیرونی استفاده می شوند باید مقاومت بالایی در برابر هوازدگی، رطوبت، آلودگی و اشعه خورشید داشته باشند و در مقابل فشار و ضربه به راحتی از بین نروند. اگر از سنگ هایی که جذب آب بالایی دارند در نرده های سنگی بیرون از ساختمان استفاده کنیم ممکن است این سنگ ها در اثر جذب آب در بافت خودشان خرد و متلاشی گردند. نرده هایی که از جنس سنگ های تراورتن هستند بهترین نمونه از نرده های سنگی برای فضای خارجی هستند. نردههای سنگی تراورتن علاوه بر ویژگی هایی خوبی که دارند از قیمت مناسبی نیز برخوردار هستند.
علاوه برجنس طرح نرده ای که استفاده می شوند نیز مورد اهمیت می باشد. از انواع طرح نرده های سنگی می توان به طرح چهارگوش، طرح دایره ای، طرح تیتان، طرح آریو، طرح ژاکلین، طرح رومی کلاسیک، طرح رایمون، طرح زمرد و … اشاره نمود. پیشنهاد کالاساخت به شما از بین انواع طرح نرده های سنگی استفاده از نرده های دایره ای شکل در فضای بیرونی ساختمان می باشد. نرده های سنگی که برای بیرون ازساختمان استفاده می شوند بیشتر در بالکن و پشت بام مورد استفاده قرار می گیرند که استفاده از نرده های دایره ای شکل علاوه بر ایمنی بالایی که دارند نمای بهتری به بالکن و پشت بام می بخشند. در طراحی استوانه ای بر عکس طراحی مربعی شکل نرده ها دچار لب پر شدن و شکستگی نمی شوند.
• نرده راه پله های خارجی
• نرده بالکون
• نرده تراس
• نرده دور پشت بام
• نرده حیاط
در نماهای داخلی منازل و ساختمان های نیز می توان از نرده های سنگی استفاده نمود. نرده های که در فضای داخلی استفاده می شوند باید متناسب با دکوراسیون و نمای داخلی ساختمان باشند. این محصولات می توانند قسمتی از دکوراسیون داخلی باشند و سبب زیباتر شدن نمای درونی شوند. استفاده از طرح و رنگ مناسب از نرده های صراحی می تواند فضای داخلی را زیبا و مجلل گرداند. نرده های سنگی که از جنس سنگ تراورتن، مرمریت و مرمر هستند بهترین گزینه برای فضای داخلی می باشند. البته نرده هایی با جنس سنگ های مرمر از قیمت بالاتری نسبت به دیگر نرده ها برخوردار هستند و مناسب برای پروژه های وسیع و گران قیمت می باشند. نرده هایی که از جنس سنگ های مرمریت می باشند جلوه و ظاهر بسیار زیبایی دارند و این به دلیل زمینه روشن برخی از سورت های سنگ مرمریت می باشد. علاوه بر این سنگ های مرمریت جلاپذیری بالایی دارند و سطح آن ها صیقلی و شفاف می باشد و استفاده از نرده های سنگی با این جنس می تواند علاوه بر زیباتر کردن چهره دکوراسیون داخلی، سبب افزایش نور در ساختمان نیز گردد. نرده های سنگی که در فضای داخلی کاربرد دارند لزوما نیازی نیست دارای طرح دایره ای شکل باشند و می توان از هر طرحی با شکل های متنوع در این بخش از ساختمان استفاده نمود. توجه به استحکام ، مقاومت فشاری و ظاهر و طرح سنگ نکات مهم در استفاده از نرده های سنگی برای فضای درونی ساختمان می باشد.
کاربرد نرده های سنگی در داخل ساختمان به صورت زیر می باشد:
• نرده راه پله های داخلی
• نرده برای فضا سازی های داخلی
مقررات مرتبط با استفاده از نردههای سنگی در ساختمانها ممکن است بسته به محل و مقررات سازمانها و استانداردهای ملی مختلف متغیر باشند. در اینجا چند نکته کلی ذکر میشود که ممکن است در برخی جوانب مورد استفاده باشد:
استانداردها و مقررات ساختمانی
هر کشور ممکن است استانداردها و مقررات خود را برای ساختمانها و مصالح اعمال کند. برای استفاده از نردههای سنگی، به استانداردهای مرتبط با ساختمان و استفاده از مصالح در ساختمان در نظر گرفته شده در کشور خود مراجعه کنید.
مقررات ایمنی و استانداردهای محلی
نصب نردههای سنگی باید با مقررات ایمنی محلی و استانداردهای ملی هماهنگ شود. این شامل ارتفاع مجاز نرده، فاصله مجاز بین قسمتهای آن، و ایمنی کلی ساختمان میشود.
در برخی موارد، نردههای سنگی باید توافق با مقررات محیط زیست داشته باشند. این شامل مواردی مانند مقاومت به هوا و تغییرات آب و هوا، مقاومت به تغییرات دما و مقررات مرتبط با نگهداری و تعمیرات میشود.
ممکن است برخی کشورها دارای فرآیندهای آزمون و ارزیابی خاصی برای مواد ساختمانی باشند. نردههای سنگی باید تأیید شده و با استانداردهای ملی یا بینالمللی مرتبط هماهنگ شوند. قبل از شروع به اجرای هر پروژه ساختمانی، توصیه میشود با مهندسین محلی، ادارات شهرسازی، یا نهادهای مرتبط تماس گرفته و مشورت کنید تا اطمینان حاصل شود که استفاده از نردههای سنگی با مقررات محلی و ملی سازگار است.
جمع بندی
در حالت کلی نرده های سنگی به دو دلیل داخل ساختمان اجرا می شوند. دلیل اول زیبایی بیشتر فضای داخلی، بالکن، تراس یا ایوان حیاط است و دلیل دوم نیز الزام و اجبار سازمان نظام مهندسی می باشد. در هر دو صورت ما می توانیم از نرده سنگی با ارتفاع های متفاوت استفاده کنیم. نرده ها معمولا در ارتفاع های 40، 50، 60 . 70 سانتی متری تولید می شوند. تولید سفارشی در اندازه های 80 و 90 سانتی متری هم در صورت تعداد بالا امکان پذیر است و این موضوع در قطر نرده نیز صدق می کند؛ یعنی نرده ها دارای قطر 11 سانتی متری هستند و در صورت تولید سفارشی می توانیم آن ها را با قطر 15 سانتی متری نیز تولید کنیم. قیمت نرده سنگی بر اساس جنس سنگ، رنگ، سورت و اندازه آن مشخص می شود. نرده های لایمستون ارزان ترین نوع نرده و نرده های چینی و تراورتن روشن گران ترین آن ها به شمار می آیند. نکته دیگر نیز اینکه قیمت نرده گرد نسبت به نرده چهارگوش بیشتر است چرا که هزینه کارگری و ساب و پولیش به آن اضافه خواهد شد. در کالاساخت انواع بسیار متفاوت و متنوعی از نرده ها وجود دارد. سنگ نرده چهار گوش، گرد و ترکیبی هر سه در این کارخانه تولید می شوند. همچنین هر سه رنگ اصلی سنگ ها یعنی شکلاتی، سفید و کرم در سبد محصولات کالاساخت وجود دارد. انتخاب رنگ نرده به رنگ سنگ ساختمان یا راه پله بستگی دارد. معمولا نرده را هم رنگ و مطابق با سنگ اصلی انتخاب می کنند که نمای داخلی یا بیرونی یکدستی را داشته باشند. اما ارتفاع نرده و فاصله بین آن ها نکته ایست که محل اجرای آن مشخص می کند. در خصوص فاصله نرده سنگی نیز باید این چنین نوشت که معمولا در هر متر طول 4 نرده کار می کنند. این تعداد می تواند بسته به سلیقه مشتری 3 یا 5 عدد هم باشد اما استاندارد و متعارف فاصله نرده 4 عدد در یک متر طول است.
تهیه و تنظیم در واحد تحقیق و توسعه گروه تولیدی و فروشگاهی کالاساخت
"در تمامی مراحل ساخت و ساز کنارتان هستیم"
{{ faqs.title }}
تاریخ انتشار: 1399/08/20 09:32 | بازدید: 636
یکی از سازه های مهم در ساختمان که امروزه علاه بر نقش محافظت از جان افراد در مقابل پرت شدن، نقشی تزئینی و دکوراتیو نیز دارد، نرده می باشد. نرده ها با هدف ایمنی و ایجاد حس پایداری طراحی می شوند و در واقع حائلی بین انسان و پرتگاه یعنی پلکان، تراس، پشت بام و ... می باشند. طراحی این سازه یکی دیگر از نکات مهم در طراحی اجزا ساختمان می باشد و باید به گونه ای ساخته شود که علاوه بر نقش حفاظتی خود، زیبایی و جذابیت خاصی به ساختمان ببخشد. در ساخت نرده ها از انواع مصالحی همچون چوب، سنگ، آهن، استیل، بتن، کابل، گچ و ... می توان استفاده نمود که در این میان سنگ ها یکی از زیباترین و پرکاربرد ترین مصالح در ساخت نرده های خاص و زیبا هستند. نرده های سنگی شکل ها و فرم های مختلفی دارد و از آن ها می توان به دلیل ویژگی های زیادی که دارند هم در درون ساختمان و هم در بیرون ساختمان استفاده نمود. امروزه استفاده از نرده های سنگی یا به اصطلاح صراحی در صنعت ساختمان سازی بسیار رواج یافته است.
نرده های سنگی بر اساس طرح، جنس و شیوه نصب دارای تنوع بالایی هستند. از طرح های مختلف آن ها می توان به طرح چهارگوش یا گرد، طرح رایمون، طرح زمرد، طرح آریو، طرح ژاکلین ، طرح تیتان و طرح رومی کلاسیک اشاره نمود. نرده های سنگی از لحاظ جنس به صورت کلی به دو دسته زیر تقسیم بندی می شوند:
• نرده های سنگی طبیعی
نرده های سنگی می توانند هم از جنس سنگ های طبیعی و هم از جنس سنگ های مصنوعی باشند. نرده های سنگی طبیعی از برش کاری و طراحی بر روی سنگ های طبیعی درانواع و شکل های متفاوت ساخته می شوند. سنگ های طبیعی مقاومت بالاتری نسبت به سنگ های مصنوعی دارند و در واقع حالتی طبیعی به ساختمان می بخشند. یکی از سنگ های طبیعی که می توان از ان در ساخت نرده سنگی استفاده نمود، سنگ تراورتن می باشد. این سنگ دارای تنوع بسیار زیادی در رنگ و طرح می باشد و مقاومت بالایی در برابر شرایط جوی مختلف دارد. انواع سنگ های تراورتن که جزء بهترین آن ها برای ساخت نرده های سنگی محسوب می شوند سنگ تراورتن عباس آباد، سنگ تراورتن حاجی آباد، سنگ تراورتن آتشکوه، سنگ تراورتن دره بخاری و سنگ تراورتن تکاب می باشند.
یکی دیگر از سنگ های طبیعی که می توان از آن در ساخت نرده های سنگی استفاده نمود، سنگ های مرمریت می باشند. از این سنگ ها به دلیل مقاومت پایینی که در برابر باد، باران و یخبندان دارند نمی توان در ساخت نرده برای فضای بیرونی ساختمان استفاده نمود. از دیگر سنگ های طبیعی برای ساخت نرده های سنگی طبیعی می توان به سنگ های مرمر و چینی اشاره نمود. این سنگ ها استحکام و طول عمر بالایی دارند اما برخی از انواعشان دارای قیمت بسیار بالایی هستند که استفاده از آن ها در پروژه های ارزان توصیه نمی شود. سنگ چینی الیگودرز یکی از بهترین سنگ ها برای ساخت نرده های سنگی می باشد.
• نرده های سنگی مصنوعی
سنگ های مصنوعی یکی دیگر از متریال هایی هستند که می توان از آن ها در ساخت نرده های سنگی استفاده نمود. این نوع نرده های سنگی معمولا از جنس سنگ های سمنت پلاست می باشند این سنگ ها به دلیل اینکه در قالب هایی که دارای نقش و خطوط سنگ های طبیعی هستند ریخته می شوند، ظاهری کاملا طبیعی دارند. سنگ های سمنت پلاست با تغییر در ساختار مولکولی سیمان و مواد معدنی به وسیله ترکیبات پلیمری و نانو و انجام واکنش های پلیمریزاسیون و تشکیل شبکه زنجیره ای مستحکم در سیمان تشکیل می شوند و دارای مقاومت خمشی و فشاری بالایی می باشند. سنگ های مصنوعی دارای وزن کم تری نسبت به سنگ های طبیعی هستند و به مراتب قیمت آن ها نیز مناسب تر از سنگ های طبیعی می باشد. علاوه بر این ها سنگ های مصنوعی قابلیت شکل پذیری بالایی دارند و می توانند سطحی صیقلی و درخشان داشته باشند. سنگ های سمنت پلاست در مقابل نورخورشید، اشعه ماوراء بنفش، ناملایمات جوی و آلودگی بسیار مقاوم هستند و به همین دلیل می توان از آن ها برای نرده راه پله های بیرونی، بالکن و پشت بام استفاده نمود بدون اینکه نگران تغییر رنگ یا فرسودگی آن ها باشیم.
نرده های سنگی دارای فواید بسیار زیادی هستند که گروه تولیدی و فروشگاهی کالاساخت به برخی از آن ها در زیر اشاره نمود است:
• یکی از فواید مهم و اساسی نرده های سنگی حفظ جان و سلامتی انسان ها می باشد. این سازه ها امنیت بسیار بالایی را در تراس، راه پله، پشت بام و … ایجاد می کنند و رفت و آمد را برای افراد ساختمان آسان تر می نمایند.
• از دیگر فواید نرده های سنگی مقاومتشان در برابر آتش می باشد. این محصولات ضد حریق هستند و در صورت بروز آتش سوزی به هیچ عنوان آتش را گسترش نمی دهند.
• نرده های سنگی بر خلاف نرده های فلزی در مقابل آفتاب زنگ نمی زنند و همچنین مانند نرده های استیل در برابر آفتاب به مرور زمان سیاه نمی شوند و از مقاومت بالایی در برابر آفتاب و نور خورشید برخوردارند.
• مقاومت بالا در برابر آب و رطوبت از دیگر فواید نرده های سنگی می باشد و به همین دلیل این محصولات بر خلاف نرده های چوبی قابلیت شستشو دارند.
• نرده های سنگی قابلیت حکاکی و برش کاری دارند و به همین دلیل از طرح های متنوع و زیبایی بهره مند می باشند و همچنین به دلیل حالت طبیعی که دارند حس آرامش را در بیننده ها ایجاد می کنند. این محصولات دارای رنگ های متنوع و زیبا هستند و به همین دلیل نیاز به رنگ کردن ندارند.
• علاوه بر تمام فوایدی که در بالا گفته شد نرده های سنگی دارای مقاومت بالایی هستند و در برابر ضربه و فشار آسیب نمی بینند. این محصولات طول عمر بالایی دارند و دارای قابلیت نصب آسان با سر نرده های ابزار خورده و زیبا می باشند.
یکی از دیگر از اجزا اصلی ساختمان نرده ها می باشند که ممکن است از جنس سنگ، چوب، استیل، بتن و یا گچ باشند. نرده های سنگی دربین دیگر انواع نرده ها به دلیل مقاومت بالا و ظاهری که دارند از طرفداران بسیار زیادی برخوردار هستند. در واقع سنگ ها از گذشته تا به امروز برای ساخت انواع تزئینات ساختمان مانند نرده ها کاربرد فراوانی دارند و این نه فقط به دلیل مقاومت بالایشان بلکه به دلیل قابلیت حکاکی و برش کاری که دارند نیز می باشد. نرده های سنگی علاوه بر جنبه محافظتی و ایمنی که دارند جنبه تزئینی و دکوراتیو نیز دارند. سنگ های طبیعی و سنگ های مصنوعی هر دو قابل استفاده در ساخت نرده های سنگی هستند که به دلیل تنوعی که در رنگ و نقش دارند همه افراد با سلیقه های متفاوت جذب آن ها می شوند و در واقع می توانند حس آرامش را به بیننده های خود انتقال دهند. از نرده های سنگی می توان هم در فضای بیرونی و هم در فضای داخلی استفاده نمود.
از نرده های سنگی که جنس آن ها ازسنگ های طبیعی تراورتن و چینی و سنگ مصنوعی سند پلاست است می توان در بیرون از ساختمان و در فضای آزاد استفاده نمود. سنگ هایی که در فضای بیرونی استفاده می شوند باید مقاومت بالایی در برابر هوازدگی، رطوبت، آلودگی و اشعه خورشید داشته باشند و در مقابل فشار و ضربه به راحتی از بین نروند. اگر از سنگ هایی که جذب آب بالایی دارند در نرده های سنگی بیرون از ساختمان استفاده کنیم ممکن است این سنگ ها در اثر جذب آب در بافت خودشان خرد و متلاشی گردند. نرده هایی که از جنس سنگ های تراورتن هستند بهترین نمونه از نرده های سنگی برای فضای خارجی هستند. نردههای سنگی تراورتن علاوه بر ویژگی هایی خوبی که دارند از قیمت مناسبی نیز برخوردار هستند.
علاوه برجنس طرح نرده ای که استفاده می شوند نیز مورد اهمیت می باشد. از انواع طرح نرده های سنگی می توان به طرح چهارگوش، طرح دایره ای، طرح تیتان، طرح آریو، طرح ژاکلین، طرح رومی کلاسیک، طرح رایمون، طرح زمرد و … اشاره نمود. پیشنهاد کالاساخت به شما از بین انواع طرح نرده های سنگی استفاده از نرده های دایره ای شکل در فضای بیرونی ساختمان می باشد. نرده های سنگی که برای بیرون ازساختمان استفاده می شوند بیشتر در بالکن و پشت بام مورد استفاده قرار می گیرند که استفاده از نرده های دایره ای شکل علاوه بر ایمنی بالایی که دارند نمای بهتری به بالکن و پشت بام می بخشند. در طراحی استوانه ای بر عکس طراحی مربعی شکل نرده ها دچار لب پر شدن و شکستگی نمی شوند.
• نرده راه پله های خارجی
• نرده بالکون
• نرده تراس
• نرده دور پشت بام
• نرده حیاط
در نماهای داخلی منازل و ساختمان های نیز می توان از نرده های سنگی استفاده نمود. نرده های که در فضای داخلی استفاده می شوند باید متناسب با دکوراسیون و نمای داخلی ساختمان باشند. این محصولات می توانند قسمتی از دکوراسیون داخلی باشند و سبب زیباتر شدن نمای درونی شوند. استفاده از طرح و رنگ مناسب از نرده های صراحی می تواند فضای داخلی را زیبا و مجلل گرداند. نرده های سنگی که از جنس سنگ تراورتن، مرمریت و مرمر هستند بهترین گزینه برای فضای داخلی می باشند. البته نرده هایی با جنس سنگ های مرمر از قیمت بالاتری نسبت به دیگر نرده ها برخوردار هستند و مناسب برای پروژه های وسیع و گران قیمت می باشند. نرده هایی که از جنس سنگ های مرمریت می باشند جلوه و ظاهر بسیار زیبایی دارند و این به دلیل زمینه روشن برخی از سورت های سنگ مرمریت می باشد. علاوه بر این سنگ های مرمریت جلاپذیری بالایی دارند و سطح آن ها صیقلی و شفاف می باشد و استفاده از نرده های سنگی با این جنس می تواند علاوه بر زیباتر کردن چهره دکوراسیون داخلی، سبب افزایش نور در ساختمان نیز گردد. نرده های سنگی که در فضای داخلی کاربرد دارند لزوما نیازی نیست دارای طرح دایره ای شکل باشند و می توان از هر طرحی با شکل های متنوع در این بخش از ساختمان استفاده نمود. توجه به استحکام ، مقاومت فشاری و ظاهر و طرح سنگ نکات مهم در استفاده از نرده های سنگی برای فضای درونی ساختمان می باشد.
کاربرد نرده های سنگی در داخل ساختمان به صورت زیر می باشد:
• نرده راه پله های داخلی
• نرده برای فضا سازی های داخلی
مقررات مرتبط با استفاده از نردههای سنگی در ساختمانها ممکن است بسته به محل و مقررات سازمانها و استانداردهای ملی مختلف متغیر باشند. در اینجا چند نکته کلی ذکر میشود که ممکن است در برخی جوانب مورد استفاده باشد:
استانداردها و مقررات ساختمانی
هر کشور ممکن است استانداردها و مقررات خود را برای ساختمانها و مصالح اعمال کند. برای استفاده از نردههای سنگی، به استانداردهای مرتبط با ساختمان و استفاده از مصالح در ساختمان در نظر گرفته شده در کشور خود مراجعه کنید.
مقررات ایمنی و استانداردهای محلی
نصب نردههای سنگی باید با مقررات ایمنی محلی و استانداردهای ملی هماهنگ شود. این شامل ارتفاع مجاز نرده، فاصله مجاز بین قسمتهای آن، و ایمنی کلی ساختمان میشود.
در برخی موارد، نردههای سنگی باید توافق با مقررات محیط زیست داشته باشند. این شامل مواردی مانند مقاومت به هوا و تغییرات آب و هوا، مقاومت به تغییرات دما و مقررات مرتبط با نگهداری و تعمیرات میشود.
ممکن است برخی کشورها دارای فرآیندهای آزمون و ارزیابی خاصی برای مواد ساختمانی باشند. نردههای سنگی باید تأیید شده و با استانداردهای ملی یا بینالمللی مرتبط هماهنگ شوند. قبل از شروع به اجرای هر پروژه ساختمانی، توصیه میشود با مهندسین محلی، ادارات شهرسازی، یا نهادهای مرتبط تماس گرفته و مشورت کنید تا اطمینان حاصل شود که استفاده از نردههای سنگی با مقررات محلی و ملی سازگار است.
جمع بندی
در حالت کلی نرده های سنگی به دو دلیل داخل ساختمان اجرا می شوند. دلیل اول زیبایی بیشتر فضای داخلی، بالکن، تراس یا ایوان حیاط است و دلیل دوم نیز الزام و اجبار سازمان نظام مهندسی می باشد. در هر دو صورت ما می توانیم از نرده سنگی با ارتفاع های متفاوت استفاده کنیم. نرده ها معمولا در ارتفاع های 40، 50، 60 . 70 سانتی متری تولید می شوند. تولید سفارشی در اندازه های 80 و 90 سانتی متری هم در صورت تعداد بالا امکان پذیر است و این موضوع در قطر نرده نیز صدق می کند؛ یعنی نرده ها دارای قطر 11 سانتی متری هستند و در صورت تولید سفارشی می توانیم آن ها را با قطر 15 سانتی متری نیز تولید کنیم. قیمت نرده سنگی بر اساس جنس سنگ، رنگ، سورت و اندازه آن مشخص می شود. نرده های لایمستون ارزان ترین نوع نرده و نرده های چینی و تراورتن روشن گران ترین آن ها به شمار می آیند. نکته دیگر نیز اینکه قیمت نرده گرد نسبت به نرده چهارگوش بیشتر است چرا که هزینه کارگری و ساب و پولیش به آن اضافه خواهد شد. در کالاساخت انواع بسیار متفاوت و متنوعی از نرده ها وجود دارد. سنگ نرده چهار گوش، گرد و ترکیبی هر سه در این کارخانه تولید می شوند. همچنین هر سه رنگ اصلی سنگ ها یعنی شکلاتی، سفید و کرم در سبد محصولات کالاساخت وجود دارد. انتخاب رنگ نرده به رنگ سنگ ساختمان یا راه پله بستگی دارد. معمولا نرده را هم رنگ و مطابق با سنگ اصلی انتخاب می کنند که نمای داخلی یا بیرونی یکدستی را داشته باشند. اما ارتفاع نرده و فاصله بین آن ها نکته ایست که محل اجرای آن مشخص می کند. در خصوص فاصله نرده سنگی نیز باید این چنین نوشت که معمولا در هر متر طول 4 نرده کار می کنند. این تعداد می تواند بسته به سلیقه مشتری 3 یا 5 عدد هم باشد اما استاندارد و متعارف فاصله نرده 4 عدد در یک متر طول است.
تهیه و تنظیم در واحد تحقیق و توسعه گروه تولیدی و فروشگاهی کالاساخت
"در تمامی مراحل ساخت و ساز کنارتان هستیم"
{{ faqs.title }}