برای شروع مکالمه کلیک کنید
سلام مشاور رایگان خرید در واتس آپ
معمولا در کمتر از چند دقیقه پاسخ دریافت میکنید
مشاوره رایگان نیاز دارید ؟
مشاوره رایگان نیاز دارید ؟
کاربرد چسب در کاشیکاری

کاربرد چسب در کاشیکاری بدنه

تاریخ انتشار: 1398/01/24 10:17 | بازدید: 302

کاربرد چسب در کاشیکاری بدنه

چسب کاشی دیواری

 
ماده اصلی تشکیل دهنده ی چسب کاشی دیواری معمولاً از جنس پلیمرها و یا سیمان میباشد . چسب پلیمری فقط در برابر رطوبت مقاوم میباشند ، در حالی که چسب های ضد آب برای چسباندن صفحات کاشی دیواری و سرامیکها در محل هایی مخصوص به کار می روند . بعضی از محصولات اکریلیکی در موقع خودگیری آمونیاک آزاد می کنند که سیمان های ضد رطوبت و سیمان های پلیمر دار هم برای استفاده داخلی و هم خارجی می توان از آنها را در لایه ایی نازک یا کلفت به کار برد چسب  سیمان پلیمری برای چسبیدن مرمریتها  ، گرانیت و تخته سنگ هایی که ضخامت آنها کمتر از ۱۵ میلیمتر باشد به کار می روند که در محیط های شیمیایی چسب  اپوکسی کاربرد دارد .
در به کارگیری همه چسب های ذکر شده سطح زیرین باید تمیز و به صورت اندود تازه روی آجرکاری یا بتن صاف شود و به مدت زمان  ۲ تا ۶ دقیقه آرام و یا رها شود تا اینکه  خشک شود .  دیوارهای ساخته شده با تخته های گچی و یا چوبی باید در فاصله های ۳۰۰ میلیمتری کاملاً محکم باشد تا لقی و یا شلی نداشته باشند. در موارد تعمیر و نوسازی سطح  پوسته شده  رنگ ضخیم باید پاک شده سطوح نیز صیقلی و سنباده کاری حتمن باید انجام شود .
در صورتی که چسباننده دیواری ضدآب یا سیمانی باشد می توان از آن به عنوان بتونه نیز استفاده کرد، همچنین بتونه های ضد آب دیگری در رنگ های مختلف وجود دارد که می شود آنها را نیز به کار برد . این موارد برای محل های بسیار مرطوب می توان از بتونه های اپوکسی استفاده کرد.



چسب مخصوص


 برای چسباندن کاشی و سرامیک از چسب های مایع مخصوص و یا از بتونه استفاده می کنند . که چسبهای مایع غالباً روی بتن یا گچ  و مانند آن بدون تراشیدن دیوار به کارایی دارد ، این نوع مواد معمولاً در مقابل آب ،اسید و مواد نفتی مقاومت بالایی دارند . بتونه از چند نوع مواد شیمیایی مخصوص ترکیب شده است که در هر حال طرز کار و نوع اجرا و بهره برداری قبلاً باید به تأیید دستگاه نظارت و مشاورین فروش برسد .
در برخی از ساختمانها کاشی را با چسب رزینی به دیوار می چسبانند ولی به این نوع چسب ها در اصطلاح کارگاهی ملات.



آشنایی با مسطح کردن سطح زیر کار


سطح زیر کار در بناهای نوساز از آجر می باشد که  برای مسطح کردن سطح زیر کار باید شرایطـــی را در نظر گرفت که بتوان با چسب هایی که در بالا نام برده شد  کاشی ها به دیوار چسبانید.
آماده سازی سطح زیر کار و پاک کردن سطوح دیوارها از مصالح قبلی مانند بتن و خرده آجرها و گرد و غبار .
سطح قطعات ساختمانی می بایستی از نظر لحاظ تراز قائم و افقی ، باید کنترل شود و دیوار بنایی نباید بیش از ۱۰ میلی متر از حالت شاقولی در یک طبقه خارج شود و این میزان انحراف در کل ساختمان نباید از ۳۰ میلی متر بیشتر شود .
برآمدگی و فرو رفتگی در دیوار یا همان بدنه ی بنایی ، باید از ۱۰ میلیمتر کمتر باشد . انحراف از وضعیت تراز افقی نباید از ۲۰ میلی متر در ۱۰ متر طول بیشتر شود . برای تیغه میزان روا داری ، ۳ میلیمتر ارتفاع و ۱۰ میلیمتر در کل طول قطعه می باشد .
بندها باید تا عمق ۱۵ میلیمتر خالی و تمییز کردن سطح دیوار با برس سیمی انجام شود . بلوک مسطح باید دارای شیار باشد و گرنه باید سطح آنها تیشه کاری شود و با دریل در سطح آنها سوراخ هایی با قطر یک سانتیمتر و عمق ۲ سانتیمتر به فاصله ۷ سانتیمتر ایجاد شود . زیر سازی سطح بوسیله ملات ماسه و سیمان به صورت شانه ای انجام می شود و  باید سطح تراز باشد به دلیل اینکه کاشیکاری را با چسب انجام می دهند تا کاشی به راحتی نصب و تراز شود .



سطوحی که زیر کار آن گچ است

آماده سازی :

 

  •  پاک و تمیز کردن زیرسازی از رنگ و روغن و زبر کردن زیرسازی برای ایجاد چسبندگی بیشتر .
  • در سطحی که گچی است برای اجرای کاشیکاری و نصب با چسب کاشی سطح نما باید از هر گونه موج ، ناهمواری ، ترک ، لک و جدا شدگی دور باشد .
  • قبل از کاشیکاری با چسب کلیه سطح ها بایستی ترمیم و بازسازی شده و از نظر تراز بودن سطح یک دست و قابل قبولی داشته باشد .



سطوحی که زیر آن کاشی است 

آماده سازی : 


کلیه سطوح که قبلاً کاشیکاری شده می بایستی با تیشه به صورت زبر در آمده تا پس از مالیدن چسب به پشت سطح کاشی خودگیری با کاشی های قبلی را داشته باشد .

 



 مواردی که باید رعایت شود جهت نصب کاشی روی سطح چسب خورده 


سطح پشت کاشی می بایست قبل از چسب مالی از گرد و غبار حاصل از محیط و انبار کردن پاک شود . تا در هنگام نصب کاشی بر روی دیوار چسب ها خودگیری داشته باشد . در هنگام نصب مالیدن چسب باید مساحتی را که می خواهیم چسب مالی کنیم ، به مقدار کم تا حد چند کاشی چسب مالیده و کاشی ها را چسبانده  و تراز کنیم . تا قبل از اینکه چسب با سطح دیوار نچسبیده باشد . از این رو مهمترین عامل در این امر سرعت عمل و آماده بودن کاشی سرامیک در موقع نصب می باشد که در هر ردیف از قبل زمینه کار آماده شده و کاشی هایی که در انتهای رج ها (در صورت نیاز به برش داشته ) قبلاً بریده و آماده شده باشد که در انتهای رجها باعث نگردد که چسب مالیده شده خشک شود و به همین علت کاشی های چسبیده شده پس از چند مدت در اثر ضربه یا شستشو کنده شوند .

 

مواردی که باید رعایت شود جهت ترازبندی و بندکشی کاشی 


تراز کردن کاشی از نظر زیبایی در موقع اتمام کار یکی از مسائلی ست که باید در هنگام نصب کاشی ها بر روی سطح دیوار رعایت به این موضوع دقت شود . همان طور که در متنهای بالا  مشخصات تراز بودن دیوار شرح داده شد ، سطوح قبل از نصب تراز بوده که تا در هنگام نصب با چسب فقط با شمشه ی تراز سطوحی که قرار است رویی آن نصب کرد را تراز نمود تا در اثر برخورد نور پس از نصب ، کاشی ها روی بدنه زیبایی خود را نشان دهند .
در هنگام نصب قطعات در حمام و یا در آشپزخانه و آزمایشگاه ها و یا نصب کابینت در صورتی که بعضی از سطوح تراز نباشد باعث می شود که کار نقص خود را به وضوح  نشان دهد .



بندکشی کاشی ها

 

بعد از گذشت دو روز از نصب کاشی ، باید بندکشی انجام شود که به منظور زیبایی و همرنگ بودن بندکشی با زمینه ی کاشی با مخلوط کردن پودرسنگ و سیمان سفید و پودر رنگ مورد نظر که به نسبت خاصی مخلوط کرده و توسط دوغاب تهیه شده کاشی ها را بندکشی می کنند و بعد از مدت کوتاهی دوغاب اضافی مانده را که روی کاشی های باقی مانده با گونی نم دار پاک کرده ، چون ممکن است پس از خشک شدن دوغاب قابل پاک کردن نباشد . همچنین به هنگام نصب کاشی و سرامیک  باید دقت نمود چسب کاشی روی کاشی باقی نمانده باشد ، چون پس از خشک شدن ، به راحتی قابل پاک کردن نمی باشد و اگر غیر اینصورت باشد سطح کار زشتی را خواهیم داشت . در مورد کاشی و سرامیک هایی که دارای خلل و فرج هستند نیز امکان خشک شدن چسب کاشی در فرورفتگی های روی نمای کاشی وجود دارد که حتماً باید به آنها دقت شود . 
در استفاده از همه ی چسب های ذکر شده سطح زیرین باید تمیز و به صورت اندود تازه روی آجرکاری یا بتن صاف شود و به مدت ۲ تا ۶دقیقه رها شود تا خشک گردد ، دیوار ساخته شده با تخته های گچی یا چوبی باید در فاصله های ۳۰۰ میلیمتری کاملاً محکم باشد تا لقی نداشته باشند. در کارهای تعمیر و نوسازی سطوح پوسته شده و رنگ ضخیم باید پاک شده سطوح نیز صیقلی و سنباده کاری شوند .
در صورتی که چسباننده دیواری ضد آب یا سیمانی می توان از آن به عنوان بتونه نیز استفاده کرد که همچنین بتونه های ضد آب دیگری در رنگهای مختلف وجود دارند که می شود آنها را نیز به کار برد . برای محل های بسیار مرطوب می توان از بتونه های اپوکسی استفاده کرد.



معرفی چسب مخصوص کاشی و سرامیک


در بعضی موارد برای چسباندن کاشی و سرامیک از چسب های مایع مخصوص و یا از بتونه استفاده می کنند . چسبهای مایع غالباً روی بتن یا گچ و مانند آن بدون تراشیدن دیوار به کار می روند ، که این نوع مواد معمولاً در مقابل آب ، اسید و مواد نفتی مقاوم می باشند. بتونه ها معمولاً از چندین نوع مواد شیمیایی بخصوص ترکیب شده اند . در بعضی از ساختمان ها کاشی را با چسب های رزینی به دیوار می چسبانند ولی به این نوع چسب ها در اصطلاح کارگاهی ملات نمی گویند.


روش صاف یا مسطح کردن سطح زیر کار


سطح زیر کار در ساختمان هایی که  نوساز از آجر می باشند ، باید برای مسطح کردن سطح زیر کار می بایستی شرایط زیر را رعایت کرده تا سپس بتوانند با چسب هایی که در بالا ذکر گردیده کاشی ها را با چسب به دیوار بچسبانند .
- آماده سازی سطح زیرکار و پاک کردن سطوح دیوارها از مصالح قبلی مانند بتن و خرده آجرها و گرد و غبار .
- سطح  قطعات ساختمانی می بایستی از نظر ترازهای قائم و افقی ، باید بررسی شوند که دیوار بنایی نباید بیش از ۱۰ میلیمتر از حالت شاقولی در یک طبقه خارج شود و میزان انحراف در کل ساختمان نباید از ۳۰ میلیمتر بیشتر شود .
- برآمدگی و فرو رفتگی در بدنه دیواری که بنایی شده ، باید از ۱۰ میلیمتر کمتر باشد . انحراف از وضعیت تراز افقی نباید از ۲۰ میلیمتر در ۱۰ مترطول بیشتر باشد . برای تیغه ها میزان روا داری ، ۳ میلیمتر ارتفاع و ۱۰ میلیمتر در کل طول قطعه می باشد .
- بندها باید تا عمق ۱۵ میلیمتر خالی و سطح دیوار با برس سیمی تمیز شده و بلوک های همسطح باید دارای شیار باشد و گرنه باید سطح آنها تیشه کاری شده و با دریل در سطح آنها سوراخ هایی با قطر یک سانتیمتر و عمق ۲ سانتیمتر به فاصله ۷ سانتیمتر ایجاد گردد . زیرسازی بوسیله ملات ماسه و سیمان به صورت شانه ای انجام شود و سطح تراز شود و به دلیل اینکه کاشیکاری با چسب انجام می گردد . تا کاشی به راحتی نصب و تراز شود.

سطحی که زیر کار آن گچ است


۱- برطرف کردن زیرسازی از رنگ و روغن و زبر کردن زیرسازی برای ایجاد چسبندگی بیشتر.
۲- در سطحهایی که گچی هستند برای اجرای کاشیکاری و نصب با چسب کاشی سطح نما باید فاقد موج ، ناهمواری ، ترک ، لک و جدا شدگی باشند.
۳- قبل از کاشیکاری با چسب کلیه سطحها بایستی ترمیم و بازسازی شوند و از نظر تراز بودن سطح یک دست و قابل قبولی داشته باشند.



سطحی که زیر کار آن کاشی است

تمامی سطحها که قبلاً کاشی شده باید با تیشه به صورت زبر در آمده( در اصطلاح تیشه تیشه شده ) تا پس از مالیدن چسب به پشت سطح کاشی خودگیری با کاشی های قبلی را داشته باشد.

تماس با کالا ساخت از طریق واتس اپ گالری کالا ساخت همکاری در فروش کالاساخت