برای شروع مکالمه کلیک کنید
سلام مشاور رایگان خرید در واتس آپ
معمولا در کمتر از چند دقیقه پاسخ دریافت میکنید
مشاوره رایگان نیاز دارید ؟
مشاوره رایگان نیاز دارید ؟
سرامیک مناسب مناطق گرمسیری

کدام سرامیک برای مناطق گرمسیر مناسب است؟

تاریخ انتشار: 1398/01/28 13:23 | بازدید: 1706

سرامیک های مناسب برای مناطق گرم سیر

کدام سرامیک برای مناطق گرمسیر مناسب است؟

 

یکی از سوالاتی که ذهن اکثر خریداران کاشی و سرامیک را درگیر می­کند، این بوده که در هر شرایط اقلیمی، کدام یک از انواع این محصولات مناسب و قابل بهره گیری می­باشند. در واقع شرایط آب و هوایی و اقلیم هر منطقه تاثیر بسیار زیادی بر مصالح مصرفی دارد و یکی از گزینه هایی که افراد باید در انتخاب کاشی و سرامیک آن را در نظر بگیرند، توجه به همین شرایط آب و هوایی است. در این بین اگر به مقالات پیشین سایت کالاساخت سری بزنید، به بررسی سرامیک های مناسب در مناطق سردسیر برای شما همراهان عزیز پرداخته ایم و در این مقاله نیز سعی در معرفی سرامیک های مناسب در مناطق گرمسیر را داریم.

زمانی که صحبت از مناطق گرمسیر می­شود، دسته بندی این اقلیم زیر شاخه های خاص خود را دارد که شامل :

  • اقلیم گرم و خشک
  • اقلیم گرم و مرطوب

می­گردد. برای شناسایی سرامیک مناسب در مناطق گرمسیر، هر یک از این اقلیم ها را به صورت جداگانه مورد بررسی قرار داده ایم.

 

سرامیک مناسب برای اقلیم گرم و خشک

 در ابتدا برآن شدیم تا اقلیم گرم و خشک که مناطق بیشتری از کشور را شامل می­شود، مورد بررسی قرار دهیم و شرایط آن را شناسایی کنیم. این اقلیم بیشتر شامل مناطق نیمه استوایی ایران است و دارای آب وهوای بسیار خشک به همراه  وزش باد زیاد و شدید می­باشد. تابش مستقیم آفتاب در این مناطق بسیار شدیدتر از مناطق دیگر کشور بوده و آسمان آن اصولا در بیشتر مواقع از سال بدون هیچ گونه ابرو بارانی است ولی بعد از ظهر ها  به طور معمول در اثر گرم شدن درجه هوا و حرکت لایه های ابر و هوای نزدیک به زمین، طوفان و گرد و غبارو در مواقعی مه بوجود می­آید. البته لازم به ذکر است که دامنه تغییرات هوا در این مناطق بسیار متفاوت تر از مناطق دیگرکشور است. زمستان های بسیار سخت و تابستان های گرم و خشک شامل این مناطق است. این اقلیم خود به دو دسته بیابانی و نیمه بیابانی تقسیم می­شود که تهران، مشهد، اصفهان و شیراز از جمله مناطق نیمه بیابانی و شهر های زاهدان و یزد از جمله مناطق بیابانی این اقلیم به حساب می­آیند.

 

ویژگی های سرامیک مناسب برای اقلیم گرم و خشک

بر اساس شرایط آب و هوایی اقلیم گرم و خشک که در بالا بیان نمودیم، سرامیک هایی مناسب برای این منطقه هستند که دارای ویژگی های زیر باشند :

  • ظرفیت حرارتی بالا :

اولین نکته که باید در انتخاب سرامیک برای اقلیم گرم و خشک مورد توجه قرار داد و از اهمیت بالایی برخوردار بوده، این است که محصول انتخابی حتما ظرفیت حرارتی بالایی داشته باشد. در واقع ظرفیت حرارتی به میزان قابلیت مصالح در ذخیره کردن انرژی گفته می­شود. همانطورکه بیان نمودیم، در مناطق گرم و خشک اختلاف دمای بین شب و روز بسیار بالا بوده و به همین دلیل باید مصالحی مورد بهره گیری قرار گیرد تا گرما را در خود ذخیره کرده و در هنگام سردی هوای شب آن را منتقل کنند. از طرفی اینگونه میتوان گفت که جنس اصلی سرامیک از (خاک پخته) گل است، خاصیت فیزیکی و شیمایی اینست که در هر نوع آب و هوایی دقیقا عکس عمل میکند. در فصول سرد، سرما را در روز گرفته و شب گرما را پس میدهد.

  • رنگبندی روشن :

پیشنهاد می­شود در این مناطق از سرامیک هایی با رنگ های روشن استفاده شود زیرا جذب نور در آن ها بسیار کمتر بوده و فضای خانه را گرمتر نمی­کنند. همچنین استفاده از طرح های برجسته میتواند تاثیر شایانی در زیبایی و همچنین جذب نور کمتر داشته باشد. و مورد دیگر جدای از بحث گرم و سرد بودن، سرامیک رنگ روشن نیز بازتاب نور دارد و اینکه در مواردی که نور کم و نورپردازی در حد کمتری انجام شده، میتوان با نصب سرامیک چه در بدنه و چه در کف آن هم با رنگهای روشن، بازتاب نور و انعکاس نور ایجاد کرد. لعاب براق در دو برابر شدن نور در مکان تاثیر بسزایی دارد.

  • قابلیت شست و شو آسان:

با توجه به اینکه در مناطق گرم و خشک وزش بادهای شدید و گرد و غبار فراوان اتفاق می­افتد، استفاده از سرامیک هایی که دارای قابلیت شست و شو آسان هستند، این امکان را برای افراد فراهم می­آورد تا بتوانند به راحتی پوشش نما و کف ساختمان خود را تمیز نمایند. البته باز این مورد شایان ذکر است که لعابهایی مانند براق، نانو پولیش و سوپر پولیش، براحتی و شسته و تمیز میشوند و همچنین قدرت لکه پذیری بسیار پائینی دارند.

 

نحوه ی نصب سرامیک  

یکی از روشهای نصب سرامیک، اسکوپ است. اسکوپ ها در دو مدل پروانه ای و ضد با ضخامتهای مختلف و جنس ورق گالوانیزه می باشد. اسکوپ هم برای مناطق سردسیر و هم مناطق گرمسیری مناسب می باشد.

نحوه ی اتصال اسکوپ به پشت سرامیک به این شکل است که: بوسیله ی فرز، شیاری با زاویه ای حدود 45 درجه در چهار طرف سرامیک بیندازید، سپس اسکوپ را از طرفی که دارای لبه است داخل شیارزده و با چکش به ارامی ضربه بزنید که محکم جای بگیرد. بعد توسط سیم های مفتولی چهار طرف را بصورت ضربدر سیم کشی کرده و سپس با روش دوغ آبی سرامیک را به بدنه نصب کنید.   

 

 

سرامیک مناسب برای اقلیم گرم و مرطوب

دسته دوم از اقلیم گرمسیر مناطقی هستند که دارای آب و هوای گرم و مرطوب بوده و سواحل جنوبی ایران از مصب اروند رود در جنوب غربی استان خوزستان تا خلیج گواتر در جنوب شرقی استان سیستان وبلوچستان را شامل می­شوند. تابستان های گرم و در عین حال مرطوب و زمستان های نسبتا معتدل از شرایط آب و هوایی این مناطق می باشد و به گونه ای بوده که رطوبت هوا در تمام فصول خود را نشان می­دهد. در اقلیم گرم و مرطوب اختلاف دمای شب و روز کم بوده و اصولا دارای نسیم های خنک دریایی است. این منطقه به دو دسته ی حاشیه خلیج فارس و حاشیه دریای عمان تقسیم می­شود که باران های دریای عمان بیشتر تحت تاثیر بادهای موسمی بوده و باران های نامنظمی دارد و بیشتر درگیر خشکسالی است.

 

ویژگی های سرامیک مناسب برای اقلیم گرم و مرطوب

در این مناطق علاوه بر رعایت اصول معماری در آب و هوای گرم می­بایست به اصول معماری در مناطق معتدل نیز دقت داشت. با توجه به این موضوع، ویژگی های سرامیک مناسب برای این اقلیم شامل موارد زیر می­شود :

  • مقاومت حرارتی بالا :

استفاده از سرامیک هایی با مقاومت حرارتی بالا (جرم حرارتی کم) یکی از بهترین گزینه ها برای این مناطق می­باشد. این نوع سرامیک ها در طول روز هوای گرم را در بافت خود ذخیره نمی­کنند و در شب موجب ایجاد گرمای بیشتر نمی­شوند.

  • جذب آب و رطوبت پایین :

با توجه به اینکه در این اقلیم آب و هوایی، رطوبت دائمی بوده و باران های موسمی ممکن است موجب ایجاد لک و تخریب مصالح گردند، استفاده از سرامیک هایی که دارای جذب آب و رطوبت پایین هستند می­تواند از بروز این مشکلات جلوگیری نماید. سرامیکهایی که با درصد جذب پائین، پرسلانی ها هستند که درصد جذب آب آن به نیم درصد می رسد و بخاطرهمین، موقع نصب همراه ملات سیمان پودر چسب هم اضاف می شود. منظور اینکه وقتی بدون چسب سرامیک نصب شود آبی که همراه سیمان باشد جذب بیسکوئیت سرامیک شده ( البته این در مورد سرامیک های معمولی است نه سرامیک های پرسلانی )

و قدرت چسبندگی سرامیک بیشتر میشود. در در بحث پرسلانی ها درست عکس این عمل می کند. چون جذب آب ندارد به مرور زمان سرامیک از بدنه و یا کف جدا شده که اصطلاحا در عام می گویند ول کرده. مخلوط پودر چسب همراه سیمان باعث محکم شدن نصب سرامیک پرسلانی به بدنه می شود.  

  • رنگبندی سرد و روشن :

همانند اقلیم گرم و خشک، بهترین رنگ بندی ها در این منطقه رنگ های سرد و ترجیحا روشن میباشد که از گرمی هوا گرفته شود و زیبایی کار چندین برابر گردد.

 

کلام پایانی :

در آخر باید به این نکته اشاره نماییم که در مناطق آب و هوایی گرمسیر و در عین حال معتدل بهتر است حتما سرامیک های نما  اسکوپ شوند تا مشکلی برای آن ها ایجاد نشده و معمار با اطمینان خاطر بیشتر با تغییر آب و هوا و گرمی خورشید برای نمای  ساختمان و فضای حیاط از آن ها بهره گیری نمایند. برای مشاهده و خرید کاشی و سرامیک در انواع متنوع می­توانید به سایت گروه تولیدی و فروشگاهی کالاساخت مراجعه نمایید و یا با کارشناسان ما از طریق واتس اپ، تلگرام و تماس تلفنی ارتباط برقرار کنید.

 

 

تهیه و تنظیم در واحد تحقیق و توسعه گروه تولیدی و فروشگاهی کالاساخت.

 

در تمامی مراحل ساخت و ساز کنارتان هستیم.

tel: 031-91004468 

مشاوره تلگرام

تماس با کالا ساخت از طریق واتس اپ گالری کالا ساخت همکاری در فروش کالاساخت