ارتباط با کالا ساخت از طریق واتس اپ
برای شروع مکالمه کلیک کنید
سلام مشاور رایگان خرید در واتس آپ
معمولا در کمتر از چند دقیقه پاسخ دریافت میکنید
واتس اپ کالا ساخت
مشاوره رایگان نیاز دارید ؟
مشاوره رایگان نیاز دارید ؟
Speaker Call A line styled icon from Orion Icon Library.
تماس با کالاساخت
روی شماره کلیک کنید
معمولا در کمتر از چند ثانیه پاسخ دریافت میکنید
میلگرد چیست؟

میلگرد چیست؟

تاریخ انتشار: 1401/01/17 13:25 | بازدید: 730

میلگرد چیست؟ انواع میلگرد کدام است؟ در این مطلب تخصصی همراه ما باشید

انواع میلگرد کدام است؟

انواع مختلفی از میلگردها در بازارهای جهانی وجود دارد. این میلگردها جنس ها و اشکال مختلفی دارند:

- میلگرد فولاد کربنی، که می توان از آنها به عنوان ستون فقرات ساختمان های بتنی یاد کرد. عمدتا در اکثر بتن ریزی ها و ساختمان های بتنی استفاده می شود.

- میلگرد های GFRP ، که پلیمری تقویت شده با الیاف شیشه می باشند جایگزینی برای میلگردهای فولادی سنتی می باشند.

- میلگردهای گالوانیزه ، در شرایطی که خوردگی می تواند مشکل ساز باشد استفاده می شوند. میلگرد با استفاده از چندین فرآیند مختلف با روی پوشانده می شود. این موارد می تواند شامل آبکاری سرد، آبکاری گرم یا آبکاری الکتریکی باشد. روی، یک سد محافظ بر روی فولاد ایجاد می کند.

- میلگردهای استنلس استیل در محیط های خورنده که روی به دلیل اثرات گالوانیزه بودن آن قابل استفاده نیست استفاده می شوند. این میلگرد ها نسبت به میلگرد گالوانیزه بسیار گرانتر می باشند. به همین دلیل، فقط در مواقع ضروری استفاده می شوند.

- میلگرد با روکش اپوکسی یک گزینه مدرن و اقتصادی برای محیط های خورنده است. پوشش های اپوکسی برای محافظت میلگرد در برابر خوردگی طراحی شده اند. این پوشش از مواد پلیمری و شیمیایی لایه ای محافظتی روی میلگرد تشکیل می دهد که از خوردگی سطحی و نتیجتا عمقی فولاد جلوگیری می کند.

تمامی دسته بندی های ذکر شده انواع مختلف میلگرد موجود در بازار جهانی می باشند. در نظر داشته باشید که در مطلب پیش رو مشخصاً قصد صحبت کردن در مورد میلگرد های فولاد کربنی تولید شده در ایران را داریم. پس در نظر داشته باشید از این پس منظور نویسنده از میلگرد، همان میلگرد فولاد کربنی می باشد.

 

میلگرد چیست و انواع آن کدام است؟

یکی از پر کاربرد ترین مقاطع فولادی تولید شده در بازار (چه داخل و چه خارج) میلگرد می باشد. میلگرد در دسته مقاطع طویل دسته بندی شده و روند تولید ساده و سریع تری نسبت به بقیه مقاطع دارد که این امر موجب فراوانی کارخانه ها و برند های تولید کننده میلگرد در سراسر دنیا شده است. زیرا ماده اولیه آن که شمش و یا بیلت می باشد به فراوانی در دسترس است و برای ایجاد خط نورد آن نه فضای بسیار بزرگی لازم است و نه هزینه زیادی نیاز دارد. البته لازم به ذکر است که این مقایسه با تولید دیگر مقاطع فولادی می باشد. قطعا شما بهتر از ما می دانید که تولید فولاد به خودی خود نیازمند زمان، فضا و هزینه درخوری می باشد.

حال سوالی که برای مخاطب پیش می آید این است که با توجه به این گستردگی و فراوانی برند و کارخانه، کاربرد میلگرد چیست و یا اساس شناسایی این میلگرد ها چیست؟
باید اشاره کرد که برای شناسایی این میلگردها از هم هیچ جای نگرانی ای نیست، زیرا در اکثر قریب به اتفاق کارخانه های تولید کننده میلگرد به صورت دوره ای و در فواصل مشخص، نشان تجاری کارخانه و سایز میلگرد روی آن هک شده است و به راحتی مصرف کننده می تواند هم سایز میلگرد را شناسایی کند و هم برند های متفاوت را از هم تمیز دهد.

 

میلگردآجداروبدون-آج


کاربرد میلگرد چیست؟

در ابتدا باید دید می خواهید کاربرد میلگرد آجدار را بدانید یا میلگرد ساده.

میلگرد به دو صورت ساده و آجدار تولید می شود که این دو محصول در سایزهای تولیدی و کاربرد متفاوت هستند. طریقه ی شناسایی این دو محصول از هم بسیار ساده بوده و تنها نیازمند دقت به سطح آن ها می باشد. بدین صورت که میلگردهای آجدار و ساده تنها با وجود و یا عدم وجود الگوهای آج مانند روی بدنه از هم متمایز می شوند.
میلگردهای ساده بیشتر در صنعت و کارگاه های صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند و اصولا میلگرد هایی نرم تر با استاندارد هایی گه گاه پیچیده تر هستند ولی میلگرد های آجدار عموما در سایز های 8 تا 32 میلی متر تولید می شوند و ممکن است آن ها را هم به صورت شاخه و هم به صورت کلاف (در سایز های پایین) ببینید. لطفا در نظر داشته باشید که این سایز و اشکال تولیدی توان اسمی کارخانه های ایران می باشد که بسته به شرایط و زمان ممکن است متغیر باشد. اکثرا کاربرد این میلگرد ها در صنعت ساختمان سازی می باشد. عموما میلگرد های آجدار جبران کننده ی کاستی مقدار مقاومت کشش بتن هستند.این به چه معناست؟ بسیار ساده است. اگر شما نتایج آزمایش مقاومت کششی بتن را ملاحظه کنید متوجه می شوید که این ماده در عین مستحکم بودن ضعف عمده در مقابل تحمل نیرو های کششی و پیچشی از خود نشان می دهد. این درحالی ست که در مقابل ضربه به مراتب خیلی بهتر عمل می کند. پس در اینجا علم مهندسی به کمک می آید تا راه حلی پیدا کند. در طول سالیان تحقیق و توسعه این متریال ساخته شده است که با تسلیح بتن به کمک آن می آید و این مقاومت کم را جبران می کند. می توان گفت که همانطور که در ابتدای متن اشاره شد میلگرد های فولاد کربنی آجدار عملا ستون فقرات ساختمان های بتنی هستند و به زبان ساده در مقابل تنش های پیچشی و خمشی ساختمان مقاومت می کنند.

البته میلگرد ها کابردهای بسیار گسترده ای دارند و مطلبی که عنوان شد گسترده ترین کاربرد آنها می باشد.

 

"در تمامی مراحل ساخت و ساز کنارتان هستیم"

031-91004468مشاوره خرید آهن تلگرام

{{ faqs.title }}

حسین

1401/06/21 10:25


با سلام
چند باری میلگرد خریداری کردیم و وقتی به پروژه رسیده زنگ زده بوده که باعث شده با کارفرما به مشکل بخوریم. راه حل چیه؟

مدیر سایت | 1401/06/21 10:37

با سلام و وقت بخیر.
همونطور که می دونید پروسه اکسید شدن فلزات، فرآیندی اجتناب ناپذیره و Fe در مجاورت اکسیژن خواه نا خواه دچار اکسیداسیون میشه.
فقط در این زمینه چند مسئله وجود داره.
در بحث زنگ زدگی فلزات چند مرحله وجود داره که بد ترین مرحله و آخرین اون خوردگی هست. اگر سطح میلگردی که شما میفرمایید زنگ زده بوده، خورده نشده باشه این متریال مشکلی بابت استفاده در سازه نداره. این مسئله به صورت چشمی هم قابل بررسی هست.
البته میزان زنگ زدگی بسته به شرایط زمانی و مکانی خرید (میزان رطوبت فصل و شهری که دارید اقدام به خرید می کنید) می تونه متفاوت باشه.
البته در نظر داشته باشید که رطوبت عامل زنگ زدگی نیست و تنها کاتالیزور این فرآینده و در مجاورت هوا بودن به خودی خود شرط کافی برای زنگ زدگی هست.
پس شما می توانید تا حد امکان متریال رو از رطوبت دور نگه دارید تا سرعت این فرآیند کم بشه.
در این رابطه می توانید به مقاله "بهترین روش زنگ زدایی" موجود در وبلاگ کالا ساخت مراجعه کنید. مطالب مفیدی در این رابطه در این مقاله گنجانده شده.
با تشکر از همراهی شما

تماس با کالا ساخت از طریق واتس اپ گالری کالا ساخت همکاری در فروش کالاساخت