ارتباط با کالا ساخت از طریق واتس اپ
برای شروع مکالمه کلیک کنید
سلام مشاور رایگان خرید در واتس آپ
معمولا در کمتر از چند دقیقه پاسخ دریافت میکنید
واتس اپ کالا ساخت
مشاوره رایگان نیاز دارید ؟
مشاوره رایگان نیاز دارید ؟
Speaker Call A line styled icon from Orion Icon Library.
تماس با کالاساخت
روی شماره کلیک کنید
معمولا در کمتر از چند ثانیه پاسخ دریافت میکنید
ایران و صادرات سنگ

ایران کدام سنگ را صادر میکند ؟

تاریخ انتشار: 1398/02/28 17:58 | بازدید: 717

 

کشور ایران یکی از غنی ترین کشور ها در رابطه با منابع طبیعی و خدادادی است. ایران در رتبه بندی های جهانی از لحاظ کیفیت. تنوع و گوناگونی سنگ های تزئینی و ساختمان و طبیعی رتبه اول را در جهان دارا است. اما از لحاظ تولید رتبه چهارم را دارد و در رتبه نخست کشور چین و بعد از ان ایتالیا و هند قرار دارند. اما این موضوع که ایران در عرض یک سال توانست سهم خود را از 1.1 درصد در تولید و صادرات سنگ به 8.1 درصد برساند نشان دهنده این است که ما پتانسل لازم برای پیشرفت را داریم. سنگ تراورتن ایران از لحاظ رنگی در رتبه نخست جهان قرار دارد و تقاضای زیادی از طرف کشور های دیگر داریم زیرا سنگ تراورتن به انواع شرایط اب و هوایی سازگار است. در این مقاله در وبلاگ کالا ساخت به درد و دل ها و موانع صاراتی معدن داران و تولید کنندگان پرداخته ایم و در بخش های بعدی به چگونگی و عوامل مهم در صادرات می پردازیم و در نهایت به این نکته که کدام سنگ در ایران مناسب امر صادرات است، خواهیم پرداخت.



موانع صادرات سنگ


جای تعجبی نیست که ما با وجود اینکه رتبه نخست در جهان را در زمینه تنوع و گوناگونی سنگ های ساختمانی و تزئینی داریم اما سهمی از بازار جهانی این محصول را نداریم. کشور ما در بسیاری از زمینه ها دارای رتبه های اول تا سوم در جهان هست چه موانعی وجود دارد که مانع از پیشرفت این صنعت می شود.



موانع خارجی


شاید وجود تحریم ها را بتوان از عوامل اصلی نام برد . اما همانطور که می دانید و تجربه ثابت کرده است، دور زدن تحریم ها کار ناممکنی نیست. پس گزینه بعدی که عامل باز دارنده در صادرات سنگ است چیست؟ می توان به استاندارد های جهانی اشاره کرد . در ایران هنوز اکثر تولید کنندگان و سنگبری ها شکل سنتی خود را حفظ کرده است و از دستگاه های نوین و جدید دنیا بی بهره مانده اند. در دنیای رقابتی امروز نمی توان بدون همراه شدن با جریان تغییرات و تکنولوژی توقع سود آوری داشت. پس گزینه بعدی را می توان واردات یا تولید دستگاه های مورد تایید استاندارد جهانی نام برد، که باز هم با وجود تحریم ها واردات این دستگاه ها به سختی صورت می پذیرد. گزینه بعدی تولید این نوع دستگاه ها است که مهندسان ما شاید بسیاری از گزینه ها را در اختیار داشته باشند اما بازهم زیر بنای لازم را ندارد. راه حل این مشکل چیست؟


موانع داخلی


ایران دارای 5 هزار و 316 معدن ثبت شده است که در سال 2017 و با اتکا به این پتانسیل، میزان تولید در داخل کشور در حدود 700 هزار تن بوده است. پس می توان گفت نسبت به سایر کشور ها با توجه به امکانات موجود از جایگاه خوبی برخوردار نیستیم. از موانع داخلی که باعث سنگ اندازی در صادرات سنگ می شود میتوان به موارد زیر اشاره کرد. مالیات های بالا موجب می شود تا تولید کننده سنگ با چالش های گوناگونی مواجه شود و انگیزه خود را برای تولید بیشتر از دست بدهد. فعالیت معدن کاران به ماشین آلات معدن‌کاری و لوازم و قطعات یدکی نیازمند است که بخشی از آن از طریق واردات تامین می‌شود و نوسانات نرخ ارز می‌تواند قیمت این محصولات را تحت تاثیر قرار دهد. مانع بعدی را می توان ماشین های حمل و نقل نام برد. متاسفانه حمل و نقل جاده ای و ریلی در داخل کشور از زیر ساخت های مناسب برخوردار نیست و گاها شرکت های حمل و نقل هم نسبت به معدن دارن و تولید کنندگان سنگ بی مهری می کنند.

از دیگر موانع داخلی میتوان به وجود بازار رقابت ناسالم در سنگ در داخل کشور اشاره کرد. گاهی اینکه بعضی تولید کنندگان قیمتی بسیار پایین تر از حتی تولید تمام شده عرضه می کنند . باعث می شود تا مشتری چه داخلی و چه خارجی توقع قیمت هایی این چنین پایین داشته و دیگر قیمت های اصلی به نظرشان بالا و نامناسب بیاید. حتی در مواردی مشاهده شده دلایل پشت پرده این قیمت های پایین باعث از بین رفتن اعتماد مشتریان به بازار شود. همانطور که می دانید اصلی ترین سرمایه هر بازاری مشتریان آن بازار می باشد. اینکه ایران چه سنگ هایی را صادر می کند را می توان از طریق پیگیری اتاق های بازرگانی و وزارت صنایع و معادن به دست آورد. لازم به ذکر است که با توجه به آمارها، ایران پس از ایتالیا، چین و هند در جایگاه چهارم تولید سنگ ساختمانی در دنیا قرار دارد و ذخایر سنگ‌های ساختمانی جهان به حدود ۱۵ میلیارد تن می‌رسد که شامل گرانیت‌ها، مرمریت‌ها، تراورتن‌ها و مرمرهاست که در این میان، تنوع رنگ و کیفیت سنگ‌های تولید ایران با 7/ 4 میلیون تن ذخیره در جایگاه اول جهان قرار دارد. از این درصد صادرات سنگ های تراورتن و سنگ های مرمر و مرمریت ها و در گذشته سنگ های نیمه قیمتی که در استان لرستان به وفور یافت می شدند را می توان نام برد، در حال حاضر صادرات نیمه قیمتی ها ممنوع اعلام شده و از این بابت بسیاری از کشور های همسایه از جمله ترکیه بسیار خوشحال و خشنود گشتند.

‌تنوع رنگ یکی از فاکتور‌های موثر در فروش سنگ بوده به طوری که فعالان صنعت سنگ هندوستان به دلیل تنوع رنگ سنگ های گرانیت این کشور که شامل 28 طیف رنگی است به خود می بالند، اما جالب اینجاست که تنها در منطقه بیرجند ایران سنگ‌ هایی با 30 طیف رنگی در حال استخراج است. قیمت سنگ ایران با توجه به وجود نوسانات ارزی برای تجار کشور های دیگر بسیار مقرون به صرفه تر است زیرا ایشان با تبدیل دلار با نرخ برابری داخل بازار ایران کار می کنند. در واقع قیمت سنگ ایران از نازلترین قیمت های سنگ موجود در جهان و خاورمیانه است اما اکثرا می بینیم به دلیل نقاط ضعفی که در بالا به آن پرداختیم که نبود ماشین آلات و رعایت نکردن استاندارد های جهانی تمایل به خرید سنگ خام بیشتر است اما دولت و وزارت صمت با تلاش بر اینکه برای صادرات سنگ خام سوبسید و مالیات تعیین کرده است و راه های صادرات سنگ های فراوری شده را هموارتر کرد اما بازهم ايران با وجود توليد 12 درصد از سنگ تزئيني جهان، سهم بسيار ناچيزي در تامين سنگ فرآوري شده بازارهاي جهاني دارد.

 

پالت صادراتی



کشور های واردکننده سنگ ایران



از کشور های واردکننده سنگ ایران در زمان نگارش این مقاله می توان به چین و عراق و هند و ترکمنستان اشاره کرد که رتبه نخست را در 2 سال جاری کشور چین به خود اختصاص داده است. در رتبه دوم عراق با 73 میلیون دلار واردات قرار دارد و ترکیه با 17 میلیون دلار رتبه سوم را به خود اختصاص داده است کشورهای هند و ترکمنستان هم هرکدام با پرداخت 11 میلیون دلار ارز در ازای کالا، دیگر واردکنندگان اصلی سنگ از ایران می باشند. دیگر کشورها هم مجموعاً وارداتی به اندازه 59 میلیون دلار داشته اند که چیزی حدود 18% از مجموع کل صادرات سنگ ایران را شامل می شود. امید است که با برطرف کردن موانع موجود در صادرات سنگ ایران بتوان به ایجاد فرصت های شغلی فراوانی برای قشر جوان جامعه پرداخت. کالا ساخت در تلاش است تا بتواند قدمی کوچک در این راستا بردارد تا بتوانیم در نرخ رشد درامد سالیانه کشور تاثیری هر چند بسیار ناچیز داشته باشیم. از این رو با صادرات سنگ به کشور های قطر و بحرین و ترکیه و عراق و کانادا و رومانی و هلند و ..... رزومه کاری خود را در رابطه با صادرات به کشورهای آسیایی و اروپایی و آمریکایی به شما مشتریان گرامی عرضه می کنیم. از این رو شما می توانید با تماس با همکاران ما از مشاوره های رایگان ما در هر زمینه ای که احساس نیاز می کنید بهره مند شوید. همکاران ما در کالا ساخت شما را با توجه به کشور مقصد راهنمایی خواهند کرد زیرا پالت های صادراتی و استانداردها و ابعاد هر سنگ برای کشور های مختلف متفاوت است. در زیر توجه شما را به چند نمونه از پالت هایی که ما در کالا ساخت برای صادرات و تامین امنیت و سلامت سنگ استفاده می کنیم جلب می کنیم.

وجود انواع تعرفه و کد های بین المللی که در تمام کشور ها یکسان است به شما این امکان را می دهد تا با محاسبه تمامی موارد به خرید سنگ بپردازید. ما در کالا ساخت از راه های دریایی برای کشور های حوزه خلیج فارس و کشور های آمریکا شمالی و مرکزی استفاده می کنیم و برای کشور های همسایه از جمله گرجستان و عراق و ترکیه و آذربایجان و روسیه از روش های زمینی و یا ریلی اقدام کرده ایم و برای کشور های رومانی و فرانسه از هواپیماهای کارگو استفاده کرده ایم. این موضوع به شما اطمینان می دهد که برای خرید سنگ خود با شرکتی که تمام راه های ممکن را می داند و به مقرون به صرفه ترین راه را برای خرید سنگ به شما پیشنهاد می دهد مذاکره می کنید. تعهد ما در کالا ساخت حفظ اعتماد و جلب رضایت و خشنودی خاطر مشتریان در سراسر دنیا می باشد . ما نگرانی های شما را می دانیم و سوالات شما را پاسخ می دهیم در بسیاری از موارد هموطنان عزیز ما در سراسر دنیا برای مشورت با ما ارتباط برقرار می کنند تا شاید بتوانند از این نعمت خدادی که سنگ ایران از جمله مناسب ترین سنگ ها از نظر قیمت در دنیا است استفاده کنند و کسب و کار خود را راه اندازی کنند. مهم نیست چند سال دارید یا چه موانعی را ممکن است پیش رو داشته باشید ما در کالا ساخت به حفظ اعتماد و رضایت خاطر شما متعهد هستیم و تمام مسائلی که ممکن است با آن برای واردات سنگ در کشور مد نظرتان روبرو شوید به شما خاطر نشان خواهیم کرد و در کنار شما با صبر و شکیبایی به رفع موانع آن خواهیم پرداخت.

 

کشور های صادرکننده سنگ به ایران


سنگ های خارجی که به ایران وارد می شوند عمدتا از کشورهای مختلفی همچون:


• برزیل
• هند
• ترکیه
• اسپانیا
• چین
• ایتالیا
• پاکستان


وارد می گردند. در این میان کشورهای ترکیه، هند و برزیل عمده ترین کشورهایی هستند که به ایران سنگ صادر می نمایند. کشور ترکیه یکی از بزرگ ترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ های مرمریت به جهان می باشد که به دلیل تنوع بالا در سنگ های مرمریت، زیبایی منحصر به فرد آن ها، کیفیت بالا و قیمت مناسب برخی از انواع آن ها در کشورهای مختلف از طرفداران بسیار زیادی برخوردار است. کشور برزیل نیز از جمله کشور های صادر کننده انواع سنگ های گرانیت می باشد. سنگ های گرانیت موجود در این کشور دارای 600 نوع مختلف هستند و 75 درصد از کل صادرات برزیل به این سنگ تعلق دارد. سنگ های گرانیت موجود در برزیل از طرفداران بسیار زیادی در کشور ایران برخوردار می باشند. کشور هند نیز یکی دیگر از صادرکنندگان سنگ گرانیت می باشد که از 110 نوع گرانیت شناخته شده برخوردار است و سنگ خود را به کشور های مختلف صادر می نماید. برخی از انواع سنگ های وارداتی سنگ های خارجی که به کشور ایران وارد می شوند، بیشتر در دو دسته سنگ های مرمریت و سنگ های گرانیت قرار دارند. معادن سنگ های تراورتن و سنگ های مرمر که در کشور ایران واقع می باشند، بسیار غنی هستند و از تنوع بالایی برخور دارند. تراورتن ها و مرمر ها در کشور ایران خود از جمله سنگ هایی می باشند که به کشورهای خارجی صادر می گردند. البته نمونه های بسیار نادری از این سنگ ها هستند که ممکن است در ایران یافت نشوند و در صورت تقاضا به کشور وارد می گردند. در ادامه این مقاله تیم کالاساخت چند نمونه از سنگ های خارجی وارداتی که بیشترین طرفدار را دارند برای شما همراهان عزیز ارائه نموده است:


• سنگ امپرادور ترکیه:
یکی از مهم ترین سنگ های صادارتی کشور ترکیه که از طرفداران بسیار زیادی در ایران برخوردار است، سنگ مرمریت امپرادور می باشد. این سنگ از جمله سنگ های وارداتی به ایران است که به دلیل کیفیت بالا در ساب و زمینه بسیار زیبا خود در پروژه های لوکس و مجلل بسیار کارآمد می باشد. سنگ امپرادور ترکیه در 3 سورت لایت، مدیوم و دارک به فروش می رسد که تفاوت آن ها در رنگ روشن تا تیره شان می باشد. این سنگ در نما، دیوارها و کف فضای داخلی ساختمان بسیار پرکاربرد است.


• سنگ امپرادور اسپانیا:
سنگ امپرادور علاوه بر ترکیه در کشور اسپانیا هم موجود می باشد و این سنگ از اسپانیا نیز به ایران وارد می گردد. سنگ امپرادور اسپانیا دارای زمینه قهوه ای تیره به همراه رگه های طلایی و کرم بسیار زیبایی می باشد. این سنگ نیز در پوشش کف و دکوراسیون داخلی بسیار پرکاربرد است.

 

پالت صادراتی


• سنگ مرمریت مارمارا:
از دیگر سنگ های مرمریتی که از کشور ترکیه به ایران وارد می شود، سنگ مرمریت مارمارا می باشد. این سنگ دارای زمینه سفید به همراه خطوط صاف و موازی مشکی رنگی است و به دلیل طرح بسیار خاص و زیبایی که دارد توجه بسیاری از افراد را به خود جلب می کند. طراحان به وسیله این سنگ و استفاده از کمی ذوق و سلیقه در دکوراسیون داخلی طرح های بسیار زیبا و چشمگیری را اجرا می نمایند.


• سنگ بلک گلکسی هند:
از دیگر سنگ های خارجی وارداتی به ایران می توان سنگ بلک گلکسی هند را نام برد. این سنگ که در دسته سنگ های گرانیت قرار دارد از ساب و صیقل بسیار خوبی برخوردار است و به دلیل استحکام بالا می توان از آن در کف و پلکان بهره گیری نمود. دلیل شهرت سنگ بلک گلکسی، زمینه مشکی آن به همراه خال های سفید رنگ متوسط تا ریز است، که یادآور آسمان شب می باشد.


• سنگ گرانیت ماسکارلو برزیلی:
سنگ گرانیت ماسکارلو از دیگر انواع سنگ های گرانیت می باشد که از کشور برزیل وارد ایران می شود. این سنگ با زمینه بسیار منحصر به فرد خود از رنگ های طلایی، کرم و سفید توجه هر بیننده ای را به خود جلب می کند. سنگ ماسکارلو در قسمت های مختلف ساختمان همچون کف، سرویس بهداشتی و دیوار های داخلی و خارجی بسیار کاربرد دارد.


از انواع دیگر سنگ های خارجی وارداتی می توان موارد زیر را نام برد:


• سنگ مرمریت لته ترکیه
• سنگ مرمریت کاپوچینو ترکیه
• سنگ مرمریت سبز هند
• سنگ مرمر صورتی افغانستان
• سنگ مرمریت نسکافه ای چین
• سنگ گرانیت اریون برزیل
• سنگ تراورتن ناوونا ایتالیا


سنگ های صادراتی و وارداتی کدام هستند؟


با توجه به علم زمین شناسی، آنچه که پوسته زمین را می سازد و از یک یا چند کانی تشکیل شده است، سنگ نام دارد و به سه دسته آذرین، رسوبی و دگرگونی تقسیم می شود . حال سنگ ساختمانی، به سنگی گفته می شود که در اندازه مشخص انتخاب و به طور مستقیم یا پس از برش و فرآوری در فضای داخلی و خارجی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع سنگ های ساختمانی از جمله مصالح بسیار قدیمی هستند که از ابتدا انسان به صورت های مختلف از انواع آن ها در امر ساخت و ساز بهره گیری کرده است. 5 دسته اصلی از سنگ های ساختمانی را می توان سنگ های تراورتن، مرمریت، گرانیت، مرمر و چینی دانست که هر کدام دارای ویژگی ها و کاربرد های متفاوتی هستند و در کشور های مختلف می توان نمونه های بسیار متنوعی از آن ها را یافت. در این میان کشور ایران با دارا بودن معادن و منابع بسیار متعدد و متنوع توانسته است رتبه اول در تنوع سنگ های ساختمانی را کسب نماید و به بهشت معادن سنگ های ساختمانی شهرت یابد. این کشور همچنین چهارمین تولید کننده بزرگ سنگ و یکی از صادر کنندگان این متریال نیز می باشد که به 110 کشور جهان محصولات سنگی خود را صادر می نماید.



• سنگ های صادراتی ایران

همانطور که در بالا گفتیم کشور ایران از جمله صادرکنندگان سنگ ساختمانی به کشور های مختلف جهان از جمله عراق، استرالیا، ترکیه، هندوستان، عربستان، عمان و بسیاری کشورهای دیگر می باشد که در عرض یک سال توانست سهم خود را از 1.1 درصد در تولید و صادرات سنگ به 8.1 درصد برساند . به گفته نائب رئیس انجمن سنگ در کشور ایران سنگ فرآوری نشده به 42 کشور و سنگ‌های فرآوری شده نیز به 69 کشور صادر می‌شوند. حال آنچه که ممکن است برای شما سوال شود این است که کدام سنگ ها به خارج از ایران صادر می گردند؟ در پاسخ به این پرسش باید بگوییم که اکثر سنگ های ساختمانی ایران به کشورهای مختلف صادر می گردند و از طرفداران بسیار زیادی برخوردار هستند. در این متن برای شناخت بیشتر شما همراهان چند نمونه از سنگ هایی که در خارج از ایران پر طرفدارتر می باشند و رتبه های بالایی را در صادرات کسب کرده اند ارائه نموده ایم که در صورتی که توضیح اجمالی پایین کفایت نکند جای هیچ نگرانی نیست زیرا تمامی آن ها را می توانید در وبسایت گروه تولیدی و فروشگاهی کالاساخت بررسی و ملاحظه نمایید:



• سنگ مرمریت لاشتر
یکی از انواع سنگ های ساختمانی که در دسته مرمریت ها قرار دارد و در بازار جهانی از طرفداران بسیار زیادی برخوردار است. این سنگ ها نیز بسته به معدن و رنگی که دارند می توانند صادر شوند. سنگ های مرمریت اغلب به صورت سنگ های اسلب و یا سنگ های مربع شکل برای کف به کشور های نزدیک صادر خواهند شد. مرمریت ها در کاربری های کف مورد استفاده قرار می گیرند و بسته به استاندارد های کشور مقصد ضخامت برش سنگ متفاوت خواهد بود.- سنگ مرمر. سنگ های مرمر در ایران نسبت به دیگر سنگ ها کمتر صادر می شود. البته خام سنگ یعنی کوپ سنگ مرمر در زمینه صادرات بسیار زیاد به چشم می خورد اما سنگ بریده و فرآوری شده آن خیر. یکی از مهم ترین دلایل این موضوع می تواند ضعف در خطوط تولید و همچنین انحصاری بودن معادن معروف مرمر در کشور باشیم که ترجیح می دهند کوپ سنگ را به صورت مستقیم صادر کنند و به تولید کننده داخل درصد های جرئی یا سینه کار های معمولی واگذار خواهد شد. سنگ مرمریت لاشتر می باشد. این سنگ به دلیل زمینه تیره و ویژگی های مثبت فراوانی که دارد همواره افراد بسیار زیادی را به خود جذب می کند. زمینه سنگ مرمریت لاشتر به رنگ خاکستری پر رنگ و متمایل به مشکی می باشد که در این زمینه رگه های بسیار زیبا و نا منظمی از رنگ سفید نیز قابل مشاهده است. این سنگ در خارج از کشور با عنوان مرمریت پترو گری شناخته می شود و به دلیل مقاومت و استحکام بالایی که دارد در کف و در پلکان می توان از آن بهره گیری نمود. معدن سنگ مرمریت لاشتر در منطقه لاشتر واقع در استان اصفهان قرار دارد.



• سنگ مرمریت نجف آباد
یکی دیگر از انواع سنگ های مرمریت که دارای زمینه تیره می باشد و معدن آن همانند لاشتر در استان اصفهان واقع شده، سنگ مرمریت نجف آباد است. سنگ مرمریت نجف آباد در مقام قیاس با سنگ لاشتر دارای زمینه کاملا مشکی به همراه خطوط سفید رنگ می باشد و در خارج از کشور با عنوان بلک ماربل شناخته می شود. این سنگ از جمله سنگ های قدیمی ایران می باشد که در آثار باستانی مختلفی می توان نمونه های آن را مشاهده نمود. سنگ مشکی نجف آباد یکی دیگر از سنگ های ساختمانی است که هم در بازار داخلی و هم در بازار جهانی از طرفداران بسیار زیادی برخوردار است. مصنوعاتی همچون میز سنگی، ظروف سنگی و ... که با بهره گیری از این سنگ تولید می شوند نیز از جمله پرطرفدار ترین مصنوعات می باشند.



• سنگ گرانیت نطنز
از دیگر سنگ های صادراتی کشور ایران می توان به سنگ گرانیت نطنز اشاره نمود. این سنگ همانطور که از نامش پیداست از دسته سنگ های گرانیت می باشد و همانند بسیاری از گرانیت ها از دوام و استحکام بسیار بالایی برخودار است. سنگ گرانیت نطنز دارای زمینه سفید با دانه بندی مشکی و خاکستری می باشد و به همین دلیل در اصطلاح به آن گرانیت گل پنبه ای نیز گفته می شود. این سنگ از جمله مصالحی است که در اجرا پلکان های عمومی و پر رفت و آمد بسیار پر کاربرد است. این امر به سبب مقاومت بالای این متریال می باشد. معدن سنگ گرانیت نطنز همانند دو سنگ قبل در استان اصفهان و در شهرستان نظنز واقع می باشد.

 

• سنگ تراورتن
یکی از بیشترین درصد متراژ های صادرات سنگ ایران مربوط به سنگ های تراورتن می باشد. همان گونه که میدانیم کشور ایران دارای بیشترین تنوع در سنگ های تراورتن می باشد که طیف های رنگی شکلاتی، کرم، سفید و حتی رنگی را تامین خواهند کرد. کشور های مختلفی هستند که با توجه به نبود معادن سنگ در آن ها بازار خوبی را برای سنگ های ساختمانی دارند و ملزم به وارد کردن سنگ خواهند بود. ایران می تواند برای آن ها یکی از بهترین گزینه های پیش رو باشد. این صحبت زمانی تقویت خواهد شد که در کشورمان بازار فوق رقابتی را شاهد هستیم. تنها در استان اصفهان بیش از نیمی از سنگ تزئینی ایران تولید و فرآوری می گردد و مسلما این امر می تواند در زمینه بازار رقابتی بسیار شدید تاثیر به سزایی داشته باشد. بنابراین می توان تراورتن ایران را در دسته بندی بیشترین سنگ صادراتی از ایران معرفی نمود. - سنگ گرانیت. سنگ های گرانیت گل پنبه ای و سفید را می توان در دسته بندی دوم صادرات سنگ ایران نام برد. گرانیت ها تنوع معدن چندانی نداشته اما استخراج، برش و فرآوری آن ها تقریبا انحصاری و انبوده می باشد. این موضوع موجب صادرات سنگ گرانیت از ایران در ابعاد و اندازه های روتین و حتی سفارشی خواهد شد.


• سنگ گرانیت نهبندان
سنگ گرانیت نهبندان یکی دیگر از گرانیت هایی است که به کشور های مختلف صادر می گردد و از جایگاه مناسبی در بازار جهانی بهره مند می باشد. این سنگ همانند سنگ نطنز از استحکام و مقاومت بسیار زیادی برخوردار است و در مکان های عمومی وپر رفت و آمد بسیار کارآمد می باشد. سنگ گرانیت نهبندان دارای زمینه خاکستری، کرم و پرتقالی است و همانند اکثر گرانیت ها دارای دانه بندی درشت به رنگ مشکی و دودی می باشد. این سنگ از معادن موجود در استان خراسان جنوبی شهرستان نهبندان استخراج می گردد.



• سنگ های وارداتی ایران
سنگ های ساختمانی از جمله مصالحی هستند که معماران و طراحان در زمینه ساخت و ساز اهمیت بسیار زیادی برای آن ها قائل می باشند و این متریال را برترین مصالح در ساختمان سازی می دانند. سنگ های ساختمانی به دلیل شرایط و مواد تشکیل دهنده شان از تنوع بسیار زیادی برخوردار هستند و در سرتا سر کره زمین با شکل ها و طرح های بسیار مختلفی یافت می شوند. در میان انواع کشورهای تولید کننده سنگ کشور ایران یکی از غنی ترین ها در رابطه با منابع طبیعی و خدا دادی است و در پی آن به دلیل معادن بسیار متعدد و مختلفی که از این مصالح در جای جای ایران یافت می شوند، این کشور از لحاظ تنوع در سنگ های ساختمانی حرف اول را می زند. تنوع بالا سنگ های ساختمانی در ایران سبب شده است تا به این کشور لقب بهشت سنگ های ساختمانی داده شود و برخی از انواع سنگ های ایران به کشورهای مختلف از جمله عراق، ترکیه، استرالیا، عمان و ... صادر گردند . به طورکلی حجم ذخایر سنگ ساختمانی در جهان به ۱۵ میلیارد تن می رسد که ایران ۴ میلیارد تن از آن را در خود جای داده است و از این میزان حدود 20 میلیون تن آن در سال استخراج و حدود ۵ درصد آن صادر می شود. اما با وجود اینکه ما به سایر کشورهای جهان سنگ صادر می کنیم نیازمند وارد کردن انواع سنگ خارجی نیز می باشیم.
در این مقاله تا به اینجا به انواع سنگ های صادراتی و ویژگی های آن ها پرداخته ایم، اما برای برخی این سول وجود دارد که آیا کشور ایران با تنوع سنگ بالایی که دارد، نیازمند وارد کردن سنگ به داخل نیز می باشد؟ یا سنگ های وارداتی کدام سنگ ها هستند و از کجا می آیند؟ در پاسخ به این سوالات باید بگوییم کشور ایران نیز برخی سنگ های ساختمانی را از کشور های مختلف وارد می کند و این به دلیل تمایل عده ای از افراد به استفاده از سنگ خارجی برای ساختمان خود، کیفیت بالا برخی از سنگ های وارداتی و وجود بعضی نمونه های بسیار خاص که در کشور موجود نمی باشد است. در ادامه این مطلب ما سه نمونه از سنگ هایی را که وارد می نماییم برای شما ارائه نموده ایم.

 

پالت صادراتی



• سنگ گرانیت برزیل
یکی از انواع دسته سنگ هایی که به کشور ایران وارد می شود، سنگ گرانیت برزیل است. کشور برزیل یکی از بزرگترین صادرکنندگان سنگ های تزئینی به جهان می باشد که دارای 600 گونه بسیار زیبا از سنگ های گرانیت است و در کل 57 درصد از کل صادرات سنگ برزیل را گرانیت ها تشکیل می دهند. این کشور دارای حدودا بیش از 10000 شرکت فعال و بیشتر از 6500 متخصص در امر تولید سنگ است و تعداد تیغه های سنگبری فعال در آن بین 1500 تا 1600 عدد هستند.


• سنگ مرمریت ترکیه
از دیگر سنگ های وارداتی به ایران می توان به سنگ مرمریت ترکیه اشاره نمود. کشور ترکیه یکی از بزرگترین تولید کنندگان سنگ در جهان است که به دلیل کیفیت بالا و زیبایی منحصر به فرد سنگ هایش هر روزه در حال پیشرفت است. این کشور دارای معادن بسیار زیاد و متعددی از سنگ مرمریت می باشد و مرمریت های تولیدی در آن بسیار زیبا، با کیفیت و دارای رنگ خاص می باشند. سنگ مرمریت امپرادور یکی از سنگ های بسیار مشهور و پرطرفدار در کشور ترکیه است که به ایران نیز وارد می شود. سنگ مرمریت مارمارا، سنگ مرمریت لته و سنگ مرمریت کاپوچینو از دیگر سنگ های معروف ترکیه می باشند که به کشور ایران وارد می گردند.



• سنگ گرانیت و مرمریت هندوستان
کشور هندوستان یکی دیگر از کشور هایی است که برخی نمونه های سنگ گرانیت و مرمریت آن به کشور ایران وارد می شود. این کشور دارای 110 نوع گرانیت شناخته شده است و طبق آمار گرفته شده در سال 2003، این کشور حدودا 11.3 درصد سنگ گرانیت مصرفی در دنیا را به تنهایی تولید می کند و از این کار 1250 میلیون دلار درآمد داشته است و همچنین در 10 سال گذشته میزان تولید گرانیت هند به صورت متوسط 10 درصد رشد داشته است. سنگ مرمریت سبز هند نیز یکی از سنگ های بسیار زیبایی می باشد که در کشور ایران دارای طرفداران بسیار زیادی است.

 

دلایل واردات سنگ
اگر چه ایران خود دنیای سنگ های زیبا و متنوع است، اما واردات بعضی از سنگ های ساختمانی به دلیل یک سری مسائل امری است که نمی توان از آن غـــافل شد. گروه کالاساخت برخی از دلایل نیاز به واردات سنگ به ایران را در زیر بیان نموده است.


• سلیقه
یکی از دلایل نیاز به واردات سنگ، سلیقه افراد می باشد. در واقع برخی از خریداران سنگ هستند که با وجود طرح های متنوع از سنگ های ساختمانی در ایران، رنگ یا طرح آن ها را نمی پسندند و در نمونه های خارجی به دنبال سنگ مورد نظر خود می گردند. برخی از سنگ های خارجی ظاهری کاملا متفاوت با سنگ های ایرانی دارند و نمی توان نمونه های مشابه به آن ها را در کشور یافت. همین موضوع سبب گرایش تولید کنندگان و فروشندگان سنگ های ساختمانی به ورود این سنگ ها می شود.


• کیفیت
از دیگر دلایل گرایش افراد به واردات سنگ های خارجی، کیفیت آن ها می باشد. سنگ های خارجی وارداتی به دلیل استفاده از دستگاه های مدرن و استاندارد در برخی از کشورهای خارجی از کیفیت بالایی در ساب و برش برخور دارند و افرادی که به دنبال ساب یا برش با کیفیت هستند عمدتا به دنبال این سنگ ها می روند. اگر چه امروزه دستگاه های برش و فراوری جدید و پیشرفته ای در ایران مورد استفاده قرار می گیرند اما همچنان کیفیت برخی سنگ های وارداتی بسیار بالاتر است.


• گرایش به تجمل گرایی
گرایش افراد به تجمل گرایی نیز می تواند یکی از دلایل واردات سنگ به ایران باشد. امروزه افراد با گرایش به تجمل گرایی متاسفانه بیشتر به دنبال استفاده از محصولات خارجی و برند های خارجی هستند و از محصولات داخلی ایران غافل می شوند. سنگ های خارجی نیز با اینکه از قیمت بالاتری به نسبت سنگ های داخلی برخوردار هستند، مورد پسند این افراد هستند. این سنگ ها در پروژه های بزرگ و ساختمان های لوکس و گرانقیمت به وفور استفاده می شوند.

 

"در تمامی مراحل ساخت و ساز کنارتان هستیم"

مشاوره تلگرام

 

{{ faqs.title }}

تماس با کالا ساخت از طریق واتس اپ گالری کالا ساخت همکاری در فروش کالاساخت