ارتباط با کالا ساخت از طریق واتس اپ
برای شروع مکالمه کلیک کنید
سلام مشاور رایگان خرید در واتس آپ
معمولا در کمتر از چند دقیقه پاسخ دریافت میکنید
واتس اپ کالا ساخت
مشاوره رایگان نیاز دارید ؟
مشاوره رایگان نیاز دارید ؟
Speaker Call A line styled icon from Orion Icon Library.
تماس با کالاساخت
روی شماره کلیک کنید
معمولا در کمتر از چند ثانیه پاسخ دریافت میکنید
جذب آب در کاشی و سرامیک

جذب آب در کاشی و سرامیک

تاریخ انتشار: 1397/10/29 09:12 | بازدید: 3575

جذب آب در کاشی وسرامیک را در این متن توضیح داده ایم...

 

همانطور که می دانید، کاشی و سرامیک از دسته محصولات سفالین هستند که در تولید آن ها از ترکیب خاک و آب و برخی مواد معدنی دیگر بهره گیری می­شود. هنگامی که خاک برای استفاده در تولید این محصولات مورد بررسی قرار می­گیرد، پارامتر های مهمی را در کاشی و سرامیک تولید شده رقم می­زند. یکی از مهم ترین تاثیرات نوع خاک، میزان جذب آب کاشی و سرامیک است. در واقع میزان جذب آب هر کاشی متفاوت است و این موضوع علاوه بر خاک مصرفی بسته به نوع فراوری و پخت این محصولات نیز می­باشد. توجه به میزان جذب آب در هنگام انتخاب وخرید کاشی و سرامیک برای بخش های مختلف ساختمان، بسیار مورد اهمیت قرار دارد.

در حقیقت میزان جذب آب کاشی به شما می­گوید که برای کدام منطقه ی آب و هوایی و کدام قسمت از ساختمان مناسب تر است؟و کدام نوع کاشی و سرامیک برای کدام قسمت از منزل بهتر از بقیه ی کاشی هاست؟

در این مقاله از سایت کالاساخت سعی در بررسی تاثیرات مثبت و منفی جذب آب در کاشی و سرامیک برای شما همراهان عزیز نموده ایم و به معرفی دسته بندی انواع کاشی و سرامیک بر اساس درصد جذب آب پرداخته ایم.

 

تاثیرات منفی جذب آب در کاشی و سرامیک

 

اگر از کاشی و سرامیک هایی که دارای میزان جذب آب بالا هستند، در بخش های آبریز و مرطوب ساختمان مانند سرویس بهداشتی، حمام، آشپزخانه و ... و یا نمای خارجی اقلیم های سرد و مرطوب استفاده شود، مشکلات زیر را به دنبال دارند :

  • جذب آب سبب می شود تا رطوبت و یا آب ناشی از بارش باران و برف در بافت کاشی و سرامیک نفوذ کرده و به هنگام سرما در آنجا یخ بسته و سبب ترک و شکستگی این مصالح گردد.
  • نفوذ آب و رطوبت در کاشی و سرامیک موجب بادکردگی لعاب آن ها و ترک خودگیشان پس از گذشت مدتی می­شود.
  • در بخش هایی مانند آشپزخانه و سرویس بهداشتی، جذب آب و مایعات سبب می­شود تا لکه های ناشی از روغن، مواد غذایی و ... بر روی سطح کاشی ها باقی مانده و موجب کثیفی آن ها شود.
  • از دیگر مشکلاتی که جذب آب بالا برای کاشی های سرویس بهداشتی به دنبال دارد، ایجاد کپک و تارهای خالی بر روی آن ها می­باشد.

       • جذب آب زیاد ممکن است منجر به ایجاد لکه‌ها و خطوط روی سطح کاشی و سرامیک شود. این امر ممکن است زیبایی و استحکام سطح را کاهش دهد.

       • کاشی و سرامیک با جذب زیاد آب، حساسیت به مواد شیمیایی و نمک‌ها افزایش می‌یابد. این ممکن است منجر به لکه‌ها و تغییرات رنگ در سطح کاشی شود.

       • سطوح کاشی و سرامیک با جذب زیاد آب، ممکن است به سرعت خشک نشوند و محیط مناسبی برای تشکیل کک و قارچ فراهم کنند. این ممکن است به عدم بهداشت و تغییر در ظاهر سطح منجر شود.

       • جذب زیاد آب می‌تواند وزن کاشی و سرامیک را افزایش دهد که این امر ممکن است در مواردی که وزن اهمیت دارد (مثل در طراحی و ساخت سازه‌های سنگین) مسئله‌ای باشد.

       • جذب زیاد آب ممکن است منجر به تغییرات ابعادی در کاشی و سرامیک شود. این امر می‌تواند در مواردی که دقت ابعاد مهم است، به مشکل ایجاد کند. بنابراین، کنترل جذب آب در تولید کاشی و سرامیک اهمیت دارد تا ویژگی‌های مکانیکی و شیمیایی بهینه شده و نگهداری و استفاده از این محصولات به بهترین شکل امکان‌پذیر باشد.

 

تاثیرات مثبت جذب آب در کاشی و سرامیک

 

نمی توان گفت که جذب آب تنها یک ویژگی منفی برای کاشی ها و سرامیک ها محسوب می­شود و تنها آثار بد و مخرب برای آن ها به دنبال دارد. در واقع اگر از این محصولات بر اساس میزان جذب آبشان در بخش های خاصی از ساختمان بهره گیری شود، اتفاقاً می­توانند آثار مثبتی نیز به دنبال داشته باشند. کاشی هایی که در پوشش دیوارهای داخلی مورد بهره گیری قرار می­گیرند به سبب اینکه با استفاده از ملات سیمان اجرا می­شوند، نیازمند جذب آب هستند تا بتوانند ملات را به خوبی در بافت خود نفوذ داده و کاملا به بدنه بچسبند. اگر میزان جذب آب در این نوع کاشی ها بسیار پایین باشد، در نتیجه به خوبی چسبیده نمی­شوند و در اثر تکان های ساختمان و یا برخورد اشیاء سنگین به سطحشان از بدنه جدا شده و می­افتند.

 

دسته بندی کاشی و سرامیک بر اساس درصد جذب آب

 

کاشی و سرامیک بر اساس درصد جذب آب یکی از مهمترین پارامترها در انتخاب و استفاده از آن‌ها است. درصد جذب آب نشان‌دهنده مقدار آبی است که توسط سطح کاشی یا سرامیک جذب می‌شود و معمولاً به عنوان یکی از ویژگی‌های ضروری در انتخاب مواد ساختمانی در فضاهای مختلف در نظر گرفته می‌شود. این درصد می‌تواند بر اساس نیازها و شرایط محیطی مختلف تغییر کند.

کاشی و سرامیک به وسیله ی آزمایشی بسیار ساده از لحاظ میزان جذب آب دسته بندی می‌شوند. به این صورت که قبل از انجام آزمایش وزن سرامیک اندازه گیری شده و پس از قرار داده شدن در داخل آب جوش، میزان جذب آب ان در مقیاس وزنش سنجیده می‌شود. در دسته بندی انواع کاشی و سرامیک با توجه به میزان جذب آب، این محصول به چهار دسته زیر تقسیم می­شود :

  • کاشی غیر شیشه ایی :

این نوع کاشی بیشتر از 7 درصد از وزن خود آب جذب می­کند و برای فضاهای بیرونی و بسیار سرد و مرطوب و فضاهای داخلی آبریز مانند حمام، سرویس بهداشتی و... مناسب نیست.

  • کاشی نیمه شیشه ایی :

این نوع کاشی بین 3تا 7 درصد از وزن خود، آّب جذب کرده و همانند دسته بندی اول فقط برای فضاهای داخلی خشک ساختمان مناسب است و برای فضاهای بیرونی پیشنهاد نمی­شود.

  • کاشی شیشه ایی :

کاشی های موجود در این دسته، تنها بین 0.5 تا 3 درصد آب به خود جذب می­کنند و از جمله گزینه های مناسب برای بخش های داخلی و خارجی ساختمان می­باشند.

  • کاشیهای غیر قابل نفوذ :

این نوع کاشی ها که کمتر از 0.5درصد وزن خود، آب جذب می­کنند، مناسب برای انواع بخش های ساختمان هستند و شامل محصولات پرسلان می­شوند. این دسته متراکم ترین نوع سرامیک ها را شامل می­گردند که معمولا قیمت آن ها به نسبت کاشی های دیگر اندکی بیشتر است.

کاشی هایی که در دسته های شیشه ای قرار می‌گیرند سرامیک و کاشی هایی که در دسته ی غیر قابل نفوذ قرار می‌گیرند پرسلان نامیده می‌شوند. سرامیک های پرسلان بسیار مناسب برای مناطق مرطوب و سردسیر هستند چرا که در سرما و بارندگی هیچ گونه آبی را به خود جذب نمی­کنند و دچار ترک خوردگی نمی­شوند.

 

درصد جذب آب سرامیک های پرسلانی



• جذب آب یک ویژگی مهم در شناخت و انتخاب مصالح ساختمانی می‌باشد. سرامیک‌های پرسلانی معمولاً دارای جذب آب کمی هستند که این ویژگی به عنوان Water Absorption یا Porosity مشخص می‌شود.
• درصد جذب آب برای سرامیک‌های پرسلانی معمولاً کمتر از 1 درصد است، که این به معنای این است که این نوع سرامیک‌ها تقریباً ضدآب هستند و جذب آب به حداقل ممکن می‌رسد. این ویژگی باعث مقاومت به رطوبت، لکه‌ها و کاهش خطر پدیده‌های مانند کفپوش آب نشسته می‌شود.

 

کلام پایانی

 

در آخر باید بگوییم که حتما به هنگام خرید کاشی و سرامیک به برچسب اطلاعات موجود بر روی بسته بندی آن ها توجه نموده و درصد میزان جذب آبشان را بررسی نمایید. می­توانید برای بهره مندی از مشاوره رایگان و راهنمایی پیش از خرید با همکاران ما در کالاساخت تماس حاصل نموده و پاسخ سوالات خود را دریافت کنید.

 

تهیه و تنظیم در واحد تحقیق و توسعه گروه تولیدی و فروشگاهی کالاساخت

"در تمامی مراحل ساخت و ساز کنارتان هستیم"

tel: 031-91004468

 مشاوره تلگرام

{{ faqs.title }}

تماس با کالا ساخت از طریق واتس اپ گالری کالا ساخت همکاری در فروش کالاساخت