ارتباط با کالا ساخت از طریق واتس اپ
برای شروع مکالمه کلیک کنید
سلام مشاور رایگان خرید در واتس آپ
معمولا در کمتر از چند دقیقه پاسخ دریافت میکنید
واتس اپ کالا ساخت
مشاوره رایگان نیاز دارید ؟
مشاوره رایگان نیاز دارید ؟
Speaker Call A line styled icon from Orion Icon Library.
تماس با کالاساخت
روی شماره کلیک کنید
معمولا در کمتر از چند ثانیه پاسخ دریافت میکنید
مهمترین سنگ های نما در ساختمان

شناخت مهم ترین سنگ های نمای ساختمان

تاریخ انتشار: 1398/06/30 08:59 | بازدید: 344

یکی از سوالات بسیار معمول در زمینه ساختمان سازی که ذهن بسیاری از افراد که دانش کافی در زمینه سنگ های ساختمانی ندارند را به خود درگیر می کند این است که یک سنگ خوب که سنگی است؟ و یا اینکه مشخصه های اصلی یک سنگ ساختمانی مناسب چیست؟ سنگ های ساختمانی تنوع بسیار زیادی دارند و این تنوع باعث سردرگمی افراد در انتخاب میان آن ها می شود. بسیاری از افراد بدون دانش قبلی به سراغ خرید سنگ می روند و بدون اطلاع از مشخصه های مناسب برای آن ها نسبت به خردشان اقدام می نمایند. این خرید بدون دانش می تواند سبب ایجاد خسارات مالی شود. تیم کالاساخت در ادامه مقاله به سوال این افراد پاسخ داده است و چند مشخصه اصلی از سنگ ساختمانی مناسب را برای ان ها ارائه داده است تا با مراجعه به آن قبل از اقدام به خرید اطلاعات بسیار زیادی کسب نمایند:


• بافت سنگ
یکی از مشخصه های سنگ ساختمانی مناسب بافت سالم آن می باشد. در واقع یک سنگ ساختمانی مناسب باید بافتی سالم داشته باشد و دارای شیار، ترک و رگه های سست نباشد. شیار و ترک در سنگ های ساختمانی مقاومت آن ها را در حد بسیار زیادی پایین می برد و پس از مدتی سبب شکستگی آن ها می شود. علاوه بر این ها سنگی که خریداری می شود باید بدون پوسیدگی باشد، این پوسیدگی نیز سبب می شود تا پس از گذشت مدتی سطح سنگ دچار رنگ رفتگی و ساییدگی شود. حال اینکه برخی از افراد توانایی تشخیص رگه های سست و ترک را در سنگ های ساختمانی ندارند و با دیدن ظاهر آن گمان می برند که سنگی مرغوب و مناسب می باشد، درحالی که ممکن است بافت داخلی آن نامرغوب و نامناسب باشد. روشی که گروه کالاساخت در اختیار این افراد قرار داده است تا بتوانند با استفاده از آن به مرغوبیت سنگ مورد نظرشان پی ببرند این است که، به وسیله یک شی فلزی ضربه کوچکی به سنگ وارد نموده و اگر سنگ در اثر ضربه از خود صدای شیشه بدهد به این نتیجه برسند که سنگ انتخابی آن ها سنگی مرغوب می باشد.


• مقاومت مکانیکی
یکی دیگر از مشخصه های اصلی در سنگ های ساختمانی مقاومت مکانیکی آن ها می باشد. مقاومت مکانیکی خود شامل مقاومت در برابر ساییدگی و خش و مقاومت در برابر ضربه و فشار می باشد. سنگ های مرغوب در صنعت ساخت و ساز سنگ هایی می باشند که در برابر ضربه و فشار مقاومت بسیار بالایی داشته باشند، مخصوصا سنگ هایی که در کف و در پلکان استفاده می شوند، چراکه این مکان ها در معرض رفت و آمد بسیار زیادی می باشند و همواره خطر برخورد اشیا به سطح آن ها بسیار زیاد می باشد. علاوه بر این ها مقاومت سنگ در برابر ساییدگی نیز از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و در صورت مقاومت کم تغییرات بسیار محسوسی در سطح آن ها ظاهر می شود و یا ممکن است لبه های آن ها خرد گردد.


• جذب آب
جذب آب پایین یکی دیگر از ویژگی های یک سنگ مرغوب می باشد. جذب آب بالا در سنگ های ساختمانی سبب بروز مشکلات بسیار زیادی همچون شوره و سفیدک، ایجاد ترک، جذب آلودگی و کثیفی و بروز زنگ زدگی در سنگ هایی که دارای ترکیبات اهن هستند می شود. سنگ هایی که در محیط های آبریز مانند دستشویی، حمام و آشپزخانه به کار می روند باید جذب آب پایین و در حد صفری داشته باشند چرا که همواره در برابر رطوبت و آب می باشند که می تواند در سطح آن ها ایجاد ترک و شکستگی کند. یکی دیگر از معایبی که جذب آب در سنگ ها سبب می شود این است که سطح آن ها را نسبت به جذب لکه نیز آسیب پذیر می گرداند و علاوه بر آن باعث می شود تا مواد شوینده نیز بر سطح آن ها تاثیر گذارد. انتخاب سنگی با جذب آب کم عاملی حیاتی برای کاهش خطر لکه دار شدن آن می باشد. سنگ هایی که در نمای ساختمان به کار می روند نیز همواره در برابر باران و برف قرار دارند که جذب آب در آن ها سبب خوردگی و متلاشی شدن می شود. البته با استفاده از رزین می توان این مشکل را در بسیاری از سنگ ها برطرف نمود.


• استحکام
از دیگر مشخصه های اصلی یک سنگ مناسب، استحکام بالای آن می باشد. سنگ های ساختمانی مرغوب استحکام بالایی در برابر عوامل جوی مختلف همچون سرما، گرما، یخبندان، اشعه خورشید، تغییرات دما، باران های اسیدی و ... دارند. این دوام و مقاومت سنگ ها مورد توجه بسیاری از افراد قرار نمی گیرد و می تواند برای آن ها ایجاد مشکل نماید. سنگ هایی که در فضای بیرونی ساختمان قرار دارند بیش از دیگر سنگ ها نیازمند به این استحکام می باشند. توجه به آب و هوای منطقه ای که قرار است پروژه در ان اجرا شود نیز از جمله عواملی است که بسیار در امر ساخت و ساز مهم می باشد. با توجه به آب و هوای منطقه سنگ مرغوب در آن شرایط را باید انتخاب نمود و به استحکام آن در آن منطقه باید توجه نمود.


• کانی های مضر
کانی های مضر یکی دیگر از مشخصه هایی است که باید در هنگام خرید سنگ به آن دقت نمود. برخی از سنگ های ساختمانی دارای کانی های مضری همچون سولفورهای آهن و میکا در مقادیر زیاد هستند که این کانی ها در سنگ ها سبب بروز مشکلات بسیاری از قبیل تغییر رنگ و لکه دار شدن می شود. کانی های ناپایدار در سنگ ها به راحتی به کانی های دیگر تبدیل می شوند و همین سبب تغییر رنگ سنگ ها می گردد، همچنین برخی از کانی ها در مجاورت با رطوبت اکسید می شوند و به هیدروکسید تبدیل می شوند که نتیجه آن بروز لکه های زرد و قرمز رنگ در آن ها می گردد. بنابراین توجه نمایید که سنگ مورد استفاده شما در چه فضایی کاربرد دارد و در چه منطقه ای می توان از آن استفاده نمود. اینگونه سنگ ها با کانی های ناپایدار مناسب برای محیط های مرطوب و پر باران نمی باشند.

 

مشخصه های اصلی سنگ ساختمانی مناسب

 

یکی از ارکان مهم ساختمان در صنعت ساخت و ساز نمای ساختمان می باشد. این قسمت از ساختمان، از این جهت حائز اهمیت است که علاوه بر اینکه باعث زیبایی و جلوه بخشیدن به ساختمان و شهرمی شود، در واقع حکم پوششی برای ساختمان در مقابله با مخاطرات جوی و محیطی دارد. مصالح بسیار زیادی برای ساخت این سازه از جمله سنگ نما، چوب، آجرنما، کاشی و انواع پنل ها قابل استفاده هستند که در این بین سنگ نما از طرفداران بیشتری در بین پیمانکاران و طراحان بر خوردار است. این مصالح از گذشته تا به امروز مورد استفاده قرار گرفته اند و از مزایا و ویژگی های بسیار زیادی برخوردار هستند. سنگ های ساختمانی تنوع بسیار زیادی دارند و هرکدام ویژگی ها و کاربرد های مختلفی دارند که بر این اساس در قسمت های مختلف ساختمان به کار گرفته می شوند. سنگی که در نمای ساختمان استفاده می شود باید دارای ویژگی ها و مزایای بسیار زیادی باشد. در واقع سنگ نما قسمتی از ساختمان است که همواره در معرض نور خورشید و شرایط جوی مختلف قرار می گیرد و به همین دلیل استفاده از سنگ های مقاوم و با دوام گزینه خوبی برای نما می باشد. کالاساخت در زیر به معرفی برخی از مهم ترین سنگ های نما ساختمان می پردازد:


سنگ نما تراورتن
سنگ نما تراورتن از دسته سنگ های آهکی و رسوبی می باشد که از ته نشین شدن رسوبات در دهانه چشمه‌های آب معدنی به خصوص چشمه های آب گرم و غارهای آهکی تشکیل شده است. این سنگ نما دارای ویژگی های بسیار زیادی می باشد که موجب شده است تا بتوان از آن درنمای ساختمان بیش تر اقلیم های آب و هوایی حتی اقلیم سرد و یخبندان استفاده نمود. استفاده از سنگ نما تراورتن در کشور ایران با پیشرفت تکنولوژی و فناوری و ورود مواد پوششی مانند رزین پیشرفت چشمگیری داشته است و بسیار فراگیر شده است.


• مزایای سنگ نما تراورتن

1. سنگ نما تراورتن دارای بافت آهکی و متخلخلی می باشد که موجب شده است تا چسبندگی به ملات در آن بسیار زیاد باشد و به خوبی به نمای ساختمان بچسبد. قدرت چسبندگی سنگ نما تراورتن در حدی است که تا سالیان سال نگرانی از بابت افتادن ان وجود ندارد.
2. سنگ نما تراورتن دارای مقاومت بالایی در برابر عوامل جوی و محیطی مانند هوازدگی، اشعه UV خورشید، رطوبت و آلودگی می باشد.
3. این سنگ نما از تنوع بالایی در طرح و رنگ برخوردار است که می توان از تلفیق رنگ ها و طرح های آن نمای بی نظیری را به ساختمان بخشید.


• معایب سنگ نما تراورتن
1. بازی رنگ در سنگ تراورتن بسیار زیاد است و گزینه مناسبی برای افرادی که به دنبال نمای یک دست و یکرنگ می باشند نیست.
2. این سنگ دارای سطحی شفاف و صیقلی نمی باشد و نمی تواند نور را انعکاس دهد و به همین دلیل گزینه مناسبی برای آن دسته از خریدارانی که به دنبال سنگ های شفاف و درخشان می باشند نیست.


سنگ نما گرانیت

یکی دیگر از مهم ترین سنگ های نما سنگ نما گرانیت می باشد. این سنگ نما از دسته سنگ های آذرین و دگرگون شده می باشد که از عناصری مانند کوارتز، فلدسپات، هورن بلند و میکا تشکیل شده است و دارای بافتی درشت است به طوری که با چشم نیز قابل مشاهده است.این سنگ نما، نماد سختی و مقاومت در بین سنگ های ساختمانی می باشد و از ویژگی های مختلفی بهره مند است.


• مزایای سنگ نما گرانیت


1. این سنگ نما از مقاومت خوبی در برابر آلودگی و هوازدگی برخوردار است و به دلیل چگالی بالایی که دارد بسیار مقاوم در برابر ضربه و سایش می باشد.
2. سنگ نما گرانیت قابلیت ساب پذیری و جلا پذیری بالایی دارد و می توان آن ها را تاحد زیادی (در حد آینه ای شدن) ساب دارد.
3. این سنگ نما بسیار سخت و محکم است و دچار رنگ رفتگی نمی شود.
4. سنگ نما گرانیت مانند سنگ نما تراورتن دارای تنوع بسیار زیادی در طرح و رنگ می باشد.


• معایب سنگ نما گرانیت


1. سنگ نما گرانیت جذب آب بسیار پایینی دارد و سطح آن صاف می باشد، به همین دلیل به ملات ساختمان نمی چسبد و قدرت چسبندگی آن بسیار کم است، در حدی که ممکن است با یک زلزله کوتاه از جا کنده شود. البته با استفاده از اسکوپ سنگ می توان آن را تا حد زیادی در برابر افتادن مقاوم ساخت.
2. این سنگ نما در مقایسه با دیگر سنگ های نما به دلیل هزینه هایی که در طی عملیات استخراج، برش و صیقل کاری دارد از قیمت بالاتری بهره مند است.


سنگ نما سند استون


سنگ نما سند استون یکی دیگر از مهم ترین سنگ های نما ساختمان می باشد.این سنگ نما نیز مانند سنگ نما تراورتن از دسته سنگ های رسوبی می باشد و دارای ماسه و کانی های مختلفی شامل سیلیس اکسید آهن، کربنات کلسیم و دولومیت می باشد. سنگ نما سند استون می تواند با توجه به کانی های اولیه اش دارای بافت نرم یا خشنی باشد.


• مزایای سنگ نما سند استون


1. سنگ نما سند استون همانند دو سنگ نما بالا از مقاومت خوبی در برابر یخ زدگی و هوازدگی برخوردار است و می تواند گزینه بسیار مناسبی برای نمای ساختمان باشد.
2. این سنگ نما دارای خطوط متمایز و بسیار زیبایی است که چشم هر رهگذری را به خود جلب می کند.
3. سنگ نما سند استون از نوع سیلیسی دارای مقاومت بالایی در مقابله با محیط های اسیدی می باشد.


• معایب سنگ نما سند استون


1. این سنگ نما مانند سنگ گرانیت با دوغاب و ملات چسبندگی خوبی ندارد و حتما در نصب نیازمند به گیره اسکوپ می باشد.
2. سنگ نما سند استون مقاومت خمشی بسیار پایین دارد و به همین دلیل سریعا خم می شود.


سنگ نما چینی


سنگ نما چینی که با نام سنگ نما کریستال نیز شناخته می شود از بلورهای سفید و خاکستری و دانه بندی ریزی تشکیل شده است. این سنگ نما از دیرباز به عنوان نمای ساختمان بسیار رایج بوده است و بیشتر در نماهای مدرن استفاده می شود.


• مزایای سنگ نما چینی


1. سنگ نما چینی نسبت به سنگ نما گرانیت چسبنده تر است و البته چسبندگی آن از سنگ نما تراورتن کم تر است.
2. این سنگ دارای رنگ های روشنی می باشد که به همین دلیل گرمای بسیار کمی را به خود جذب می کند و در مناطق گرم سیر بسیار مناسب است چراکه باعث می شود تا ساختمان از گرمای زیاد در امان بماند.
3. سنگ چینی جذب آب پایینی دارد و دارای مقاومت بالایی در برابر باران های اسیدی است.


• معایب سنگ نما چینی


1. سنگ نما چینی از طیف رنگی مناسبی برخوردار نمی باشد و دارای تنوع رنگ کمی است، به همین دلیل استفاده از آن بسیار کاهش یافته است.
2. یکی دیگر از معایب این سنگ نما تاثیر هوا بر روی آن می باشد که موجب شده است تا سنگ نما چینی سریع رنگ و طراوت خود را از دست بدهد.


در آخر باید اضافه نمود که پیشنها د گروه تولیدی و فروشگاهی کالاساخت به شما خریداران عزیز در جهت ساخت نمای بیرونی ساختمان سنگ نما تراورتن می باشد. این سنگ نما با ویژگی های بسیار زیاد و قیمت مناسبی که دارد بسیار مناسب برای نمای ساختمان است.

"در تمامی مراحل ساخت و ساز کنارتان هستیم"

tel: 031-91004468

مشاوره تلگرام

{{ faqs.title }}

تماس با کالا ساخت از طریق واتس اپ گالری کالا ساخت همکاری در فروش کالاساخت